Yanlış hatırlamıyorsam 5.kitap Mayıs’ta, 6’.kitap da Aralık’ta gelmişti. Bu ayların olduğuna bakmayın hep ay sonlarıydı.
Bi de yanlış hatırlamıyorsam serinin geri kalan 4 kitabını 2025 yılında çıkaracaklardı. Titizlikle daha 1 kitabı halletmeye çalışıyorlar xD
Geçen sene ki Mayıs ayında yapılan Ankara Kitap fuarında çıkmıştı beşinci kitap, altıncı ise Kasım ayındaki İstanbul Tüyap fuarında çıkmıştı. Bu seneki Mayıs’ta ki Ankara kitap fuarı olmayacak Ekim ayında tek bir fuar olacak.
Geçen seneki fuarda sorduğumda senede 2 kitap çıkarmayı düşünüyoruz demişlerdi. 2025 de 7 ve 8 gelecek son 2 kitap 2026 da çıkacak en kötü ihtimalle Haziran ayında çıkabilir yedinci kitap.
Umarım hocam. Mayıs olmadı en kötü haziran’a çıksın isteriz, çok yaz ayına kalmadan 7. çıksa 8. için bu yıl çıkma şansı olabilir.
6.kitabın yarısını geçtim. İlk yarısını baya hızlı okumuştum fakat son okuduğum 100 sayfada çok yavaşladım. Sebebi tamamen hayat şartları.
Heyecanı çok güzel bu kitabın. İlk kısımın sonu Yghatan ve kitabın kapağındaki bölüm çok güzeldi. Serinin çok çok çok fazla karakterden olayları yürütme olayı okuyucuyu çok zorluyor. Fakat chatgpt ve internet gibi nimetler bu zorluğu kısmen kapatıyor. Bir an önce 7.kitabın duyurulmasını bekliyorum ki 6. kitap için hızlanayım.
Death Stranding 2 çıkana kadar mutlaka bitirmeliyim.
Sen bir de kitabın sonunu oku…
En son Malazan 7 yi sorduğumda temmuz ayında geleceğini bana ilettiler. Artık güvenmekten başka çaremiz yok😅 umarım daha erken çıkış yapar🙏🏻
Temmuz ayı demek fırtınaışığı 6.kitabin çıkışına yakın demek. ![]()
6 olsa duramayız, 5’tir o ![]()
Senin ağzın ne der öyle mübarek insan. ![]()
Yahu 6.kitabin son 100 sayfasına geldim. Ortalık o kadar karıştı ki kim nerede, kiminle, ne yapıyor? İyice hallaç pamuğun döndü ortalık. Etrafta inanılmaz kaos hakim. Kendi kendime teori bile üretemiyorum. Sürekli bir değişken var. 7.kitap acilen çıkmalı. Bu heyecana yürek dayanmaz. ![]()
![]()
Bu deste kartlarının çalışma olayını az buçuk anladım gibi. Daha detaylı bilgi gelecek mi yoksa mevzu buraya kadar anlatılan bilgiler mi?
Yanlız bu kadar az şey gösterip de çok şey anlatan başka seri de okumadım herhalde. İleri seviye Buz ve Ateşin Şarkısı bu seri çok net.
Bonehunters’ın özetini ve yorumları çeviriyle oku, aklında oturur hepsi.
Yıllar önce Buz ve Ateşin şarkısı serisini okuyan bir arkadaşıma aynısını demiştim. ![]()
Aynen oradan takip ediyorum da bu haftasonu köyde biraz fazla okudum ondan özet takibi yapamadım. Bitsin daha detaylı özet okuması yapıyorum. Ama iyice kızıştı ortalık. Kaosu severiz. ![]()
6.kitabı çok şükür bitirdim. Kafam yine çok karışık. 2 3 gizem açığa çıkarken 6 7 tane yeni gizem ortaya çıkıyor. Bu kitabıda çok beğendim fakat her kitabı bitirdikten sonra kafam daha da karışıyor. Özetleri okuyorum chatgptden faydalanıyorum ama yine de olay örgüsü aşırı karışık. Yani ne gerek vardı demeden alamıyorum kendimi. Sürekli bir gizem çıkıyor. Farklı karakter yada eskiden bir yerlerde bahsedilen bir karakter… Artık güncele geldim. Yeni kitap çıktıkça devam edeceğim. En azından 7.kitap çıkana kadar hikayeyi özetlerle kafamda daha da oturtmaya çalışırım.
Bir soru sormak istiyorum. 6 Kitap boyunca tanrılardan ana planda olan sadece gölgetaht, kotilyon ve sakat tanrıyı gördük. Ötekiler baya arka planda kaldı. Sadece bu 2 grup arasında mı bu kadar mevzu sürecek. Sürekli tanrıların savaşından bahsediliyor, konu oraya evriliyor. Tanrıların oyunları ve hamleleri ortaya çıkıyor ama tanrılardan pek bahsedilmiyor.
Kaçırdığım birsey mi var yoksa seri bu şekilde mi devam edecek?
Bir de ben bir soru ekleyeyim. Niye bu Oponnu herkes şamar oğlanı yapıyor ?
7.kitapta olayların acilen düzlüğe çıkması lazım, daha fazla yeni gizem kafamı patates tarlasina çevirecek yoksa. ![]()
RAFO.
Bu eresallarin olayı tam olarak nedir? Kitapta 2 yerde gördük tamber ile icaruim savaşında çıktı. Bunun detaylarıda Rafo mu?