Malazanın yurtdışı kapaklarının hiçbirini beğenmedim. Bir tek şunlar biraz eli yüzü tutulur.
Gayet güzelmiş bunlar.
Keşke kitap sırtları (genel olarak) ülkemizde de böyle düzenli olsa. Bizde pek çoğu düzensiz oluyor.
Nedense Witcher’a benzetiyorum.
Ben de beğenmiyordum, çünkü çok boştan savmalardı. Hatta ilk kitabın kapağında kitapta olmayan klasik fantastik kitap karakteri vardı . Ama sizin paylaştıklarınız cidden güzelmiş.
Çok araştırdım. Her yerin altını üstüne getirdim ancak bunları bulabildim. Bunlar da özel baskı. Böyle geleceğini sanmam.
Başta öyle dedim de dikkatli inceleyince kapaklarıdan birinde kitabın en ağır spoiler’ını koymuş bunlar da. Gerçi benim için hava hoş
O spoiler dediğiniz görselin spoiler olduğunu anlamak için okumak gerekiyor, okuduktan sonra da spoiler diyemeyiz artık o görsele.
Abi kapağı boş ver. Çıkan kitapların çoğunun arka kapak yazıları özet niteliğinde. Kapağa koymuşlar çok mu?
Maalesef beğenmedim. Mmorpg tarzı bir oyundan ekran görüntüsü alınmış gibi geliyor bana. Çok karışık buluyorum. Biraz da ergen kitap havası var. Artemis’in bastığı kitaplara benziyor. Ben daha siyah bir fon ve çok daha güzel bir yazı fontu ile kitabın ismini ön plana çıkartılmasını, görsel kısmının daha sade ve ortada tutulmasını isterim. Bu şekilde benzerlerinden çok varmış gibi duruyor. Kitap dediğin kapağına bakınca biraz gizemli olacak. Yüzlerce kitap içinde bu şekilde karışır ama neredeyse tek renk olsa ve sadece yazı olsa göze çarpar gibi geliyor. Bilemiyorum. Bu seriye simsiyah kapak ve sadece isim yakıştırıyorum üstelik çok da bilgim yok. Tamamen içgüdüsel bir yaklaşım. Sanırım seri satsın ve tamamlansın ama özel de bir yanı olsun istiyorum. Sade kapaklar daha tercihim oluyor bu sebeple sevdiğim eserlerde. Misal şu özel çalışma gibi:
Daha fazla konuşmayayım detay vermek istemiyorum ancak kitabı 100 sayfa okumak yeterli.
İkinci kitaptan bahsediyorum, kargaları kapakta görmek karakterin kim olduğunu anlamak için yeterli.
Yalnız şimdi düşününce, dilimize kazandırılıp kazandırılmayacağı kesin olmayan bir kitabın olası kapakları üstüne konuşuyoruz. Sizce de enteresabn değil mi?
Bunu çizgi romanlarda Omnibus Edition diye yapıyorlar. MUHTEŞEM oluyor.
Türkiyede böyle baskısı yapılan kitap hayal, değilse bile fiyatları hayali olur. Tek hatırladığım 1984’tü sanırım.
Sanki herkes kitabın basılacağını ve TÜYAP da göreceğine %100 eminmiş gibi konuşuyor . Ayrıca buna inanmışız aksi bir durumun yaşanacağına dahi ihtimal vermiyoruz .
Bence değil. Hayal alemlerimizde sevdiğimiz şey olan kitaplar hakkında hır gür olmadan öyle çok konuşamaz olduk artık. Biz olsak böyle yapardık deyip asla bizim o noktada olmayacağımız şey hakkında açıklamalar gelmeden konuşmak en iyisi. Biri kesin bir şey dedi mi ortalık öyle bir karışyor ki insanın başına ağrılar giriyor.
@Ozgur Ben ciltli olmasını anlarım ama cüzdanım açısından istemem. Karton kapak da olur bana. Ciltli çıksa 50-60 liralara gelir ve ben de destek vermek istesem de alamam. Ciltsiz ama tasarım olarak sade olması her zaman tercihim.
Bunlarda Varil sırtı gibi olmuş
Aslında bu renk cümbüşü ve epik kapaklar yeni moda oldu, eski kapaklar sizin dediğiniz gibi daha minimalist ve sanatsal oluyordu. Ben de sizin istediğiniz türden kapakları tercih ederim ama yayınevleri satış kaygısıyla tercih etmiyor
Kadim Kanunlar’ın kapağını bile epikleştirdiler mesela
Ateş olmayan yerden duman çıkmaz demişler. Malazan’ı basacağı konusunda söylenti çıkmayan yayın evi kalmadı herhalde. Bence olan yayın evleri seriye yaklaşıyor, biraz inceleyince havluyu atıp sıradakine geçiyor
@Agape kaçış edebiyatına kaçış yorumu diiyorsunuz yani, başlık altındaki 600 giri de sizi onaylıyor gibi.
Teşekkürler Türkiye.
@Wind Sadelik bana asalet gibi geliyor. Yeni nesil çok cümbüşlü. İnsan şu kapaklara bakarken yoruluyor.
@HamdemitAbi Biraz ama çıktığında zaten karar verilmiş olacak. Bu tip şeyler biraz zevk, prestij, yayınevi çıkarları işi. Her konuda hep farklı görüşler olur. Bizimkisi hayali basım yayın. Herkesin bir hayali veya düşüncesi var. Burada bir alay insanız, hepimizin tarzı farklı. Fikir alışverişinin olduğu, karşımızdaki üyelerin tarzlarını öğrenebildiğimiz, sohbet havasında süregiden konuşmaları seviyorum.
Bu baskıları yapan yayınevlerini bizim forum dahil olmak üzere tüm Türkiye’de linç ederler.
Öyle tabi videodaki her bir cildi 1500 liraya yakın bir fiyata satıyorlar mesela.