Malazan Book of the Fallen

Bizde gelir durumu, paranın değeri ve satın alma gücü nedeniyle muhtemelen birim olarak daha yüksek olabilir.

Amzon’da 96 USD olarak gördüm fiyatını. Ortalama bir Amerikalı 9-10 saat çalışma karşılığı alabiliyor bu kitabı. Biz de basılacak olsa 90-100 TL’den satılır mı? Hiç ihtimal vermiyorum.

1 Beğeni

Ya şu fiyatlara birim olarak bakın diye söylemekten kazanda su kalmadı. :joy:

Beni bir tek @alper anlıyor. Sağ ol @alper. :blush:

2 Beğeni

Rica ederim. :slight_smile: Neyse ki Marks’ın Hegel’i anladığı gibi anlamıyorum.

Marks “Hegel’in diyalektiği baş aşağı durmaktaydı, onu ayakları üzerine çevirdim” demiş

Hegel’ de cevap olarak (burası farazi tabi) Beni bir sen anladın, sen de ters anladın.

1534246057

2 Beğeni

Doğru tabi, birim olarak bakmak en mantıklısı. Ama ben bu kitabı almak istesem ne kadara alırım diye bakıyorum. Yoksa tabiki adam 3000$ maaş alıyorsa 100 dolara bu kitabı alabiliyorsa 30da biri demek. Ben 3bin maaş alarak bu kitabı 100 liraya Türkiye’de imkansız alamam. Bu tarz tek görebildiğim kitap Can Yayınları’ndan çıkan 1984’ün özel baskısı. O da can’da olduğu için fiyatı düşüktü.
İstiyorum ki yüzüklerin efendisi böyle basılsın, zaman çarkının ciltlisi 16x24 boyutunda olsun, ithaki bk klasiklerini ciltli de bassın, malazan Tüyapta duyurulsun. Yine duygusala bağlamadan kaçayım ben. Zaten kazan da kaynıyor hazır, canımı kurtarayım.

2 Beğeni

Güzel tespit. Felsefî bi havasıda var. :joy::joy:

2 Beğeni

Of of bu başlık yine cayır cayıring. Yalnız yukarda tartışılmış karton kapak vs ciltli diye. Kitap sayfaları fazlaca duruyor keşke ciltli olsa, keşke ucuz olsa, keşke benim olsa. VE KEŞKE KEŞKELER OLMASA

4 Beğeni

Evde İngilizce çalışmaya başladım 2 sene kalmaz sökerim bu İngilizceyi. :rofl::joy::rofl:

Sonra malazan of the fallen okurum.

Hayal kurmak serbest …

2 Beğeni

Sökünce bana da öğretirsin. Bana da yedi senede öğretsen eder dokuz yıl. Eğer o zamana basılırsa çıngar çıkartırım. :sweat_smile:

Tabiki öğretirim. :joy:

Sesli güldüm

1 Beğeni

Ön sipariş alınıp belirlenen satış raakamına ulaştıktan sonra basılabilir.

.epub formatında yayımlanıp kemikleşşmiş fantastik okuyucu kitlesine tanıttıktan sonra ilgi çekerse kağıt baskısı yapılabilir.

Hiç olmasa on yirmi sayfa çevirin de serinin ne olduğunu anlayalım. O kadar büyütüldü ki aklımda Zaman Çarkı’nın +18, çok karakterli, grimdark versiyonu gibi bir şey canlanıyor.

Valla tamamını çevirecek zamanım olmaz. Ama en azından ilk 10 sayfayı benle paylaşmak isteyen 5 kişi olursa çevirebilirim bikaç sayfasını. Öyle profesyonel yazım hatasız, şairane şeyler beklemeyin tabi ama ön okuma olabilir en azından =)

Valla az buçuk İngilizce var ama bu seriyi kaldıramam çok ağır diyorlar.

Oradan buradan anladığım kadarıyla değil on-yirmi sayfa ön okumayla ilk kitabı bitirince bile çok bir şey anlaşılamıyormuş.

1 Beğeni

Yok dha neler o kadar da abartmasınlar. Dili ağır bi anda olayların içine atıyor seni olaylar geliştikçe bu kimmiş aa bu da kim allah allah bu kim peki falan diyorsun. Ama öyle ilk kitabı okuyup anlamamak diye birşey yok. Ben yarısında bıraktım harcamamak için onda bile kitap hikayeyi size sevdirebiliyor.

Ben de birkaç şey söyleyeyim konu hakkında. Gotm’un ilk 10 sayfasıyla bu seri anlaşılmaz bence. Bunun nedenleri var. Birincisi ilk kitabın diğerlerinden çok önce yazılmış haliyle daha farklı olması. İkincisi, biraz klişe olacak ama serinin büyüklüğü konusunda insanların abartma yapmaması. Bunu kendimden biliyorum çünkü komplekslik olarak değil de hikayenin büyüklüğü gerçekten bahsedildiği kadar varmış dedirtti. Basit bir örnekle açıklayayım. Serinin ana karakteri diyebileceğiniz eleman tüm kitapların %5’inde gözüküyor. Gerisini siz düşünün.
@Overlord Ben serinin grimdark olduğunu düşünmüyorum. Evet seri boyunca pek çok hassas olay yaşanıyor, hatta grimdark olarak nitelendirilen pek çok seriyi yanında çocuk kitabı gibi bıraktığını da söyleyebiliriz ancak hiçbir kitabın genelinde öyle kasvetli bir hava ya da yazarın konuları ele alış biçiminde pek çok grimdark yazarında görülen nihlist, sinik hava yok. Hatta serinin ana temalarından birisi merhamet.
Fazla uzattım ancak şu konuya da deyineyim. Çoğu ünlü fantastik seriyi okuduğumu düşünüyorum ancak malazan onların hiçbirine benzemiyor. Black Company de dahil.

4 Beğeni

İlk üçün ne peki hocam? Merak ettim.

2 Beğeni

Yüzdeyi kelime sayılarına göre mi söyledin bilmedim, sonuçta kişinin kendi povu olmamasına rağman karakter gene de gözükebilir. Ama pov karakter olarak ve kelime sayılarına göre kıyas yapıyorsak %5 bile fazla.
Spoiler içerebilir, sonuçta bütün kitaplardan istatistik gösteriyor.

Kaynak reddit

Kitap kitap pov kelime sayısı analizi. Alttan kaydırırsanız en sonda bütün serinin kıyası var. Kelime sayısı olarak bakıldığında en fazla %3.993 var. Sonra 3.318, 3.210, 3.202, sonra 2.709 yüzde olarak. 8. karakterde yüzdeler 2 nin altına düşüyor, 24. karakterden sonra da yüzde 1’in altına. 453 pov karakteri var. Herhangi bir karakter en fazla 6 farklı kitapta pov karakter olarak yer almış.

1 Beğeni

Daha önce hiç düşünmemiştim, ama seri olarak bakacak olursak Malazan’ı bire koymamak için bir sebebim yok. Tabi zamanla sıralamam değişebilir ama şimdilik şöyle:

1. Malazan Book of the Fallen, Steven Erikson
  2. Wars of Light and Shadow, Janny Wurts
    3)Fırtına Işığı Arşivi, Brandon Sanderson

@Tilqi_Gin Senin de kaynak gösterdiğin yerde görmüştüm. O zaman şöyle söyleyeyim, ilk kitapta rahatlıkla 100’ü aşkın karakterle tanışıyoruz. İkincisinde bu karakterlerin sadece birkaçı ile yeni bir kıtaya geçiyoruz, burada da rahatlıkla 100’ü aşkın karakterle tanışıyoruz. Üçüncü kitap ilkinin bittiği yerde başlıyor ve kronolojik olarak ikinci kitapla eş zamanlı diyebiliriz. Dördüncü kitap 2. kitabın öncesinde başlayıp sonrasında bitiyor. Şimdi en iliginç kısma geliyorum. Serinin 5. kitabındayız. Buraya kadar rahatlıkla 500’ü aşkın karakter gördük ve artık giriş kısmının bitip serinin asıl meselesine giriş yapmasını bekliyoruz değil mi? (Başka büyük fantastik serilerin 5. kitaplarını hatırlayın.) Sonuçta 10 kitaplık serinin yarısına geldik. Öyle değil işte. İlk dört kitaptan tanıdığımız sadece bir karakter var bu kitapta ve kronolojik ilk kitabın öncesini anlatıyor. Yeni bir kıtada rahatlıkla 100’ü aşkın bir kadroyla.
Umarım açıklayıcı olabilmişimdir.

5 Beğeni

Şu okuduklarımdan sonra kitaptan soğudum. :roll_eyes::roll_eyes:

Eyvah, o amaçla yazmamıştım. Bir eleştiri değildi bu yani. Neden böyle oldu acaba?