Birinci kitabın görseli direkt Elric ve Witcher’i çağrıştırıyor.
Elric bildiğim kadarıyla Anomander Rake’ye ilham kaynağı olmuş.
Aslında Malazan’ı bilmiyorum ama Witcher, Drizzt gibi karakterlere ilham olduğu çokça söyleniyor.
Malazan’ın İspanyol baskılarının kapaklarını çizen abinin adı Alejandro Colucci. Hepsi ona ait sanıyorum. Witcher ve Robin Hobb için de çizim yapmış. Buradan diğer işlerine bakabilirsiniz.
Kalam’ın bıçağından çok, bizim mahalle kasabının bonfile doğrama bıçağına benzemiş.
Yanlış hatırlamıyorsam geçen sene de kasım fuarında çıkaracaklardı.
Bir umuttur yaşamak.
Yalnız serinin ilk iki kitabının yazılıp yayımlanmasının arasında 1 sene var. Biz daha ilk kitabın çevrilip basılması için 2 senedir bekliyoruz
İlkine kalbimi bıraktım resmen.
COLTAINE
Bir an önce bassalar Türkçe’leri de daha fazla insan okusa artık
Hoş geldiniz foruma.
Höh kasımda düşünüyorlarmış… Bu kadar beklemişken umarım 3 kitap aynı anda veya 2-3 hafta ara ile çıkar öbür türlü ben kitapları almayı düşünmüyorum.
bu kadar beklemeye 5 kitap birden yayınlasalar bile alan bir kitle olacak, yapmazlar ama keşke yapsalar
Bence fuara Steven Erikson’ı getirecekler. O yüzden bu bekleyiş.
Bunu zaten söylemişlerdi diye anımsıyorum. Fuara saklanan kitaplardan birisiydi. Şu saatten sonra çıksa da fuardaki yüzde 30 (kim bilir artık yüzde 20) indirimle kimse almaz. Hacim ve iki yıllık bekleme süresi eklenince etiket fiyatı 120 filan olur. Artık çıkmasın derim ben. Bu piyasada tamamlanması imkansız serilerden birisi bana kalırsa.
Yıllardır bekliyoruz. Sonunda kitap çıkıyor fakat fiyatların tavan yaptığı döneme denk geliyor… İthakinin bu seriyi yarım bırakmaması lazım. Ben ciltli çıkarttıklarında bir de ciltli set alırım. Yeter ki seri yarım kalmasın. İlk etapta sürpriz yapıp ciltli edisyonda çıkartırlarsa fiyatına bakmadan alırım direkt. Yeter ki bassınlar ve devamı hızlıca gelsin.
Ben de kesinlikle fiyattan bağımsız olarak ne çıkarsa alacağım.
Valla hocam şahsen ben sadece hardcoverlar çıkarsa ve seri tamamlanırsa fiyattan bağımsız döşerim. İthal halinden daha pahalıya tamamlanacağının garantisi olmayan paperback almak pek makul görünmüyor.
Tabi ben halihazırda ingilicce paperbackleri toplamıştım ordan burdan, ikinci seri olarak ele alıyorum.
Tor baskılarını bulamadığım için ben almıyorum İngilizce baskı ya. Bantam baskıları çok küçükler gerçekten…
Yani birazcık küçükler evet… Birazcık göz yoruyorlar ama çoğu montun cebine sığmaları işime yaramıştı vaktiyle bayağı. Bir de zaten 4’ten sonrasını ebook olarak okumuştum ben ilk seferde (rereadleri ful ebooktan), kağıt versiyonları fanboyluktan aldım açıkçası.