Malazan Book of the Fallen

İlk kitaptan somut örnek veremem ama ilk kitabı okurken ‘‘Savaştan etkilenen halkı da anlatıyor, vay bee.’’ dediğimi net hatırlıyorum. 2. kitapta ise ilk okuduğum 3-4 chapterda bile hakim tema buydu. Yani direkt olarak olaylar geniş mercekte halka nasıl yansımış hikaye en başta bunu anlatarak başlıyordu.

Çünkü, şöyle düşünün, yıkımın ve değişimin eşiğinde bir imparatorluğun dünyanın geri kalanını fetih aşamasındayken kendi içindeki değişimlerle beraber ayak bastığı/basmaya yeltendiği yerlerde ve buralarla alakası olan diğer her türlü minör/majör şahidin geçirdiği değişimleri okuyoruz. Kitapta karakter sayısı çok fazla haliyle ve ‘‘halklar’’ bu karakterlerden bazılarını oluşturuyor. Bu sanırım Steven Erikson’ın da politik görüşüyle alakalıdır. İlk iki kitabın bence en güçlü özelliği bu ‘‘unique’’ karakterleri de anlatması.

3 Beğeni

Evet, hem de fazlasıyla :roll_eyes:

Bu seri grimdark değil mi? Buz ve ateşin şarkısı ile kıyaslandığında nasıl sizce? Büyük beklentiye girmeli miyim o seviyelerde değil daha düşük beklenti ile okunup keyif alınacak bir seri mi dersiniz? :innocent:

Değil hocam.

Beklentiler, zevkler, tercihler hep kişisel. Buz ve Ateşin Şarkısını okumadım, dizisini izledim. O kadar kolay okunabilir olduğunu düşünmüyorum. Biraz emek harcamak gerekiyor.

Şöyle bir benzetme yapmıştım zamanında: Erikson işleri sizin için kolaylaştırmıyor. Alıyor yüzmek isteyen birisini okyanusun ortasına bırakıyor. Yüzmeyi öğrenirseniz deniz derya sizin, öyle bir dünyaya giriş yapıyorsunuz. Ancak herkes çaba göstermek istemiyor haliyle.

2 Beğeni

https://www.reddit.com/r/Fantasy/comments/rjx0ts/steven_erikson_announces_he_is_working_on_a_new/

İlk 10 kitaptan sonra Ian Cameron Esslemont isminde başka bir yazar seriye devam etmiş? Olay nedir?

Hocam esasında serinin kaynağı Ian ile Steven reyislerin beraber oynadıkları rol yapma oyunları.

Steven başganın yazarlığı biraz daha ön plana çıktığından o yazıyor asıl seriyi, ama Ian da bir yandan aynı evrende geçen romanlar yazıyor. İkisi de Canon özünde, ama devam değil tam olarak (çoğu prequel şeklinde hatta).

Daha çok destek kitapları olarak düşünülebilirler hocam. Ben Steven Erikson kralın yazdıkları kadar kalite olmasa da keyifli bulmuştum kendisini de.

6 Beğeni

Acaba Ocak’ın hangi haftası çıkacak belli midir ?

1 Beğeni

9 Beğeni

Bir kapak falan gelseydi bari, ayın ortasına yaklaştık.

11 Beğeni

Erikson’ u tanıyabilmek ve Malazan’ a hazırlık olsun diye Yakınlaşmalar romanına başladım. Kitap çok güzel, adamda çok donanımlı birisine benziyor.

3 Beğeni

Ay bitti neredeyse, heralde 31 Ocak 00:00 da çıkar :slight_smile:

3 Beğeni

Ben açıkçası zaten ay sonu gibi bekliyordum ama ne bileyim. Satacağına şüpheyle bakıldığı düşünülürse 1 aydır ara ara paylaşıp reklamını yapmak mantıklı olmaz mıydı, diye sorguluyor insan. Gelir herhalde ay sonuna, gelir değil mi? :roll_eyes:

3 Beğeni

Artık gelmezse de gelmez. Hayatımda bu kadar sorulup da asla yanıt alınamayan ve süründürülen bir seri görmedim. Kimse de heves kalmadı. 250 sayfalık robot serisi kitabının 50 TL olduğu yerde zaten min 90-100 TL olacaktır. Kimsenin seriye ilgi duyacağını sanmıyorum.

3 Beğeni

Sıkı fantastik okurları haricinde ben de insanların ilgi duyacağını zannetmiyorum. Benim için önemli olan ilk üç kitap sonra zaten ingilizcemi geliştirip seriye oradan devam edeceğim.

Ayrıca evet, resmen gösterip vermeme olayının cılkı çıktı artık.

Not: Kitaba en fazla 50 lira veririm.

4 Beğeni

Muhtemelen ciltli olacaktır. 200 TL olur %50 yapılır. Ben max 100 adet satabileceklerini düşünüyorum. Bende tüm seri ingilizce var, nedense Türkçe okuyayım diyordum ama sanırım vazgeçtim. 3.hamur kitaplara 70-100 tl vermek yayınevinden ziyade ülke sorunu ama insanın ağırına gidiyor. 2022 yılı içerisinde bence kitap basılamayacak noktaya geleceğiz. Bence ilk kitaptan sonra da seri devam etmeyecek. Hem tanıtım berbat yapıldı ve devamı da gelemedi. İthaki, bence gayet idare eder bir yayınevi, bu işi net bir şekilde başaramadı. Önümüzdeki maçlara bakalım :slight_smile: :innocent:

3 Beğeni

Bana göre İthaki, Malazan’ın çıkışını zamana yayarak bir beklenti ve merak duygusu yaratmaya çalıştı. Fakat bu, ekonomik şartlardan dolayı aleyhe olacak sanki. Çünkü fiyatlar oldukça arttı ve artmaya devam ediyor. Keşke geçen yıl serinin birkaç kitabını basmış olsaydı.

4 Beğeni

Şuna hiç anlam veremedim gerçekten. Biraz dert yanayım. Regular bir insan tipi olarak ben bile oturduğum yerden döviz kurunun, bu kadar ani olmasa da, sürekli artacağını tahmin ediyordum. Hem büyük seri, satıp satmayacağı şüphe uyandırıyor hem de pandemi, kur her ne kadar tam tersi iddia edilse de kısmen öngörülüyordu bence. Kitap fiyatı doların kim bilir hangi değerine göre zamlanıyor diye düşününce de bu düzende 3 kitaplı senelik takvim yayınlayabiliyorsanız demek ki ilk başta zamana yayıp çıkartsaydınız en az şuanki kadar satardınız diye düşünüyorum. Olmaz mıydı? Çok mu düz mantık? Fiyatlar aniden nereden nereye geldi yahu, akıl alır değil artık. Instagram postlarının altına baktım son 1.5 aydır atılan gönderilerin altında en çok Malazan yorum almış gözüküyor. Talep neye göre ölçülüyor? Ona talep gelmiyor, buna talep geliyor neye göre söyleniyor? O satar, bu satmaz denilen düzende ciltli young adult Poppy War basıldı. Onun etkileşimi bile Malazan’dan daha az gözüküyor. Dağın görünen yüzü mü bu? Nerede kaldı yahu şu Malazan. Son dakika golü mü yiyeceğiz yine yoksa?

Dert yanmam bitti. :slight_smile:

6 Beğeni

Benimki sadece bir tahmin. Doğru olmayabilir tabii ki. Belki de önümüzdeki aylarda basılsa çok iyi satar, bilinmez. Ama sizin de değindiğiniz üzere ekonomik gidişatın iyi olmayacağı belliydi. Şahsen geçen yıl basılmasını isterdim.

4 Beğeni

Her kitabın maliyeti de, riski de, satış sayısı hedefi de farklı. O yüzden kitap kıyaslama işini uzun süre önce bıraktım.

Bizim göremediğimiz, bilmediğimiz durumlar vardır illa ki. Yoksa adamlar kar elde edeceklerine emin olsalar, neden geciktirsinler ki bilerek. Belli ki stratejik kararlar alıyorlar, bunların da bir kısmı doğru çıkıyor, bir kısmı da hatalı oluyor haliyle.

Geçenlerde Damla Hn., işin mutfağına girince onlarca şeyle karşılaşıyor insan, bazen bu ülkede kitap basılmasına bile şaşırıyorum demişti.

Ben kitabın satmayacağını düşünüyorum bu arada, bunu ben görüyorsam onlar elli kere görmüştür. Belki bundan dolayı komple vazgeçerler. Vazgeçerlerse de suçlayamam açıkçası.

Birkaç kez ciltli olmayacak dendi. Ancak, Poppy War ciltli olmayacak dendikten çok kısa süre ciltli haberi geldi. O yüzden karton kesin, ciltli plase diye düşünmek lazım.

6 Beğeni