Malazan Ocak dendi de 1 Ocak da demediler yani. Ama bir kapak falan da mı çıkmaz yani, ayın ortası geldi. Ayın sonunda da çıkmasın bari.
Canlanır gözümde koskoca mazi.
2015’te hakların Beyaz Balina’da olduğunu öğrendik. 2016’da çeviriyi Niran Elçi’nin yaptığını öğrendik, e iyi çok iyi dedik. 2016 Mayıs’ta ben Facebook’tan Beyaz Balina’ya mesaj attım, çeviri bitti alt yayınevlerinden birinden çıkacak mesajını aldım. Mit editör arıyorlarmış haberini almıştı. Ha bugün ha yarın derken forum şu anki yeni versiyona geçti tık yok.
Eski forumdaki son mesaj da benim mesaj olmuş.
https://www.kayiprihtim.org/forum/diger-fantastik-eserler/malazan-book-of-the-fallen-t12698.0.html;msg181590#msg181590
2022 oldu be. 7 yıl. Boşa dememişler
“Chan Vaen edan Kitap”. Her 7 senede bir kitap bekle ![]()
Gene de en en büyük hayalkırıklığı açık ara Ejderha Mızrağı’dır. Üstüne tanımıyorum. Şu an 54 kitabı 9 k ya nadirkitap’ta satılıyor. Çeviriler aşırı kötü özensizdi ama seri olarak günümüz fantezi dünyasında bile en tepede olabilecek bir seri.
Ah ya altın dönemmiş. Madem böyle korsanlıyorlardı dünyada ne kadar seri varsa bassalarmış…
Çok iddialı. Ama sonuçta zevkler ve renkler. ![]()
Hüseyin Can Erkin manga dışında japon edebiyatı da çeviriyor. Kobo Abe, Haruki Murakami, Yukio Mişima, Osamu Dazai gibi yazarlardan çevirileri var. İthaki’den çıkan Halka’nın ve İthaki Japon Klasikleri’nden çıkacak olan (Daha önce HAY’dan çıkmış) Hagakure: Saklı Yapraklar’ın da çevirmeni. Benim çok güvendiğim çevirmenlerden biridir. Japonca konusunda en iyisi bile olabilir.
Belki bir zaman çarkı, malazan, fırtınaışığı olamazdı ama çok büyük ihtimal bunlardan daha çok satacaktı

Bilgilendirme için teşekkür ederim. Henüz o serilere ve Japon edebiyatına giriş yapamadım. Umuyorum ki giriş yapmamla birlikte bilgilerim çoğalacaktır. 
Konuyu bombalamış gibi hissediyorum kendimi. 
@Bunn-Y Hocam kitap bu ay kesin çıkıyor, fikrinizi değiştirmediniz değil mi?
En son okuduğunuz fantastik seri Ejderha Mızrağı sanırım. Çocuğuma gençlik kitabı olarak bile okutmam.
Ne oldu arkadaşlar Malazan mı çıktı?

Bu da çok iddialı. ![]()
— Baba, arkadaşım Ejderha Mızrağı’nı önerdi. Güzel bir seriye benziyor, ben de okumak istiyorum.
— Hayatta olmaz.
— Neden baba?
— Malazan’ı okuyacaksın. Ben onu daha çok beğeniyorum. Zevksiz pezevenk seni.
Yapmayın hocam o kadar kötü bir seri değil.
Hocam çoğunu -severek- okumuş olsam da fantastik kurgu dünyasının kapısını aralamak ve ilk göz ağrısı olmak dışında en tepede olması -bence- imkansız.
Aslında en güzel okunma durumu bu olabilir. Fantastiğe giriş için Eddings ile birlikte tavsiye edebileceğim eserlerdendir. Zevkler ve renkler elbette.
Katılmıyorum, sadece Raistlin karakteri tek başına toplumdaki zayıf insanların bilhassa ergenlerin duygularını yansıtmakta/ tercüman olmakta inanılmaz başarılı bir iş çıkarıyor.
Her ne kadar diğer serilerde daha başarılı yaratılmış karakterler görsem de hiç birisi Raistlin kadar nokta atışı niteliğe sahip olamıyor.
Allah Allah, ben mi yanlış hatırlıyorum. Yıllar, yıllar oldu okuyalı ama bu Raistlin,
Güç için kardeşine kiyacak kadar şerefsiz değil miydi? (rüya mıydı test miydi öyle bir şeydi)
Bence o seride kayda değer en önemli kişi Raistlin’in kardesiydi (ismi neydi ya?). Adam iyi karakter tanımının vücut bulmuş haliydi. Raistlin gibi aksi bir pezevengi bile hayatı boyunca idare etti. ![]()
Katılıyorum. Kaldı ki ben çoğunu severek de okumadım. Drizzt serisi çok pis döver bu seriyi (benim zevklerime göre), o yüzden hiçbir zaman bu seriyi önermedim. Fantastiğe giriş için bence LotR, Drizzt ve Belgariad ideal.
Fantastik kurguya giriş yapmak için de dediğim kısmı atladınız mı yoksa ona rağmen mi böyle düşünüyorsunuz?
Raistlin’e atfettiğiniz bu özellikler ana seriden öncesinde, Raistlin’in de ergen olduğu dönemleri kapsayan sonradan yazılmış kitaplar için geçerli. Raistlin’i ben de severim fakat gerek motivasyonu gerekse de karakter gelişimi olarak bence ne zayıf insanları temsil ediyor (Mazlum zulmetme fırsatı bulamamış zalimdir diyorsanız olabilir) ne de ergenleri. Çok seviyorsunuzdur bir şey diyemem, tıpkı sizinki gibi benimki de subjektif bir görüştür, sadece belirtmek istedim. (Barut Büyücüsü serisini okumadıysanız tavsiye ederim)
Büyünün Sahip Kulesi’nde cüppesini almak için teste girdiğinde kardeşi Caramon(illüzyonu tabi) zor durumda kalan Raistlin’i kurtarmak için gelip büyü kullanınca bunu da elimden alamazsın artık diyerek kardeşini öldürdüğü doğrudur. Baş büyücü Parsalian da bunu Caramon’a izletecek kadar yüreği nasır bağlamış bir zattır. ![]()
Bir çok fantastik seri okudum, hala okuyorum. Bilhassa çocuğum uygun yaşa eriştiğinde ilk önereceğim seridir. Öyle ki tekrar dönüp okumaya başladığım tek fantastik seridir.
@isos81 Raistlin hayatını erken dönemlerinde hissettiği bedensel zayıflık yüzünden diğerlerine karşı kıskanç ama kıskandığını kabul etmeyecek kadar kibirli bir karakter. Bencil bir karakterdir ama şerefsizlik yaptığı pek görülmemiştir. Kardeşini öldürmeyi göze almasını ise şöyle yorumluyorum: Büyü Raistlin’in her şeyi büyüsü olmayınca geriye bir şey kalmıyor, haliyle Raistlin de büyünün en tepesine ulaşabilmek için bırakın kardeşini, evrendeki tüm tanrıları bile yok edecek bir psikolojiye sahip. Burada Raistlin’in amacı kötülük yapmak değil sadece bencilce kendi hedeflerine ulaşmak.
Seriyi yularılara çıkaracak önemli bir özelliği olduğu için buna değindim, yoksa Raistlin kısımları dışında ben de pek başarılı bir seri olarak görmem.
Raistlin özünde zalim bir karakter değil sadece var olmasının tek yolunun büyüden geçtiğini biliyor ve bu yüzden davranışları insanlığa aykırı olabiliyor.
Aslında kendine itiraf ediyor kıskançlığını.
Büyüden bağımsız olarak yaptığı çılgınca şeyler var ama? Sadece kıskandığı için Caramon’u hiç durmadan kırması, sonra ona ihtiyacı kalmayınca terk etmesi, Tanrı olmak için Takhisis’e meydan okuması, ne oldum delisi olup yaşam yaratmaya çalışması, acınacak hâldeki bu canlıların acısına son vermemesi vs. aslında Raistlin karakterinin iyi olmadığına örnek bence. Bupu’ya böylesine iyi davranabilen biri neden Tasslehof’un canını sadece ona borçlu olduğunu düşündüğü için kurtarır? Crysania’yı böylesine acımasızca kullanması da var tabi. Mikro olarak bakınca Raistlin’in aslında kötü olmadığını düşünmemizi sağlayacak pek çok örnek verilse de makro ölçekte adamın gayet kötü olması benim hah işte karakter budur dememe engeldir. Bir adım ileri giderek Raistlin denk geldiğim en bencil ve egosu en yüksek karakterdir biye diyebilirim. ![]()