Malazan Book of the Fallen

Malazan’ın kapaklarını, fan çalışmalarını çok araştırdım ve sonuçta hiçbirini beğenmedim. :joy: Kafamda hep düz lacivert bir cilt ve arma görüntüsü var. Nedense sadelik istiyorum. Seri zaten şimdiden çok karışık geliyor.

Bütün resimli, janjanlı kapaklara bunu uygulamak istiyorum. Üşenmesem her kitaba sade şömiz yapacağım.

Tam şu an şunu fark ettim: Yayınevleri farklı şömizler tasarlayıp satabilirler. Herkes zevkine uygun olanı tercih edebilir. Ne güzel olurdu.

9 Beğeni

Dikkat ederseniz diğer serilerin de ilk kitaplarının puanları düşük olurken devam kitaplarının puanları yüksek oluyor.
Ben bunu şuna bağlıyorum: İnsanlar ilk kitabı denemek için okuyorlar sevmeyen düşük puanı verip geçiyor, devam kitapları sadece serinin fanları okuduğu için haliyle puan yüksek oluyor.

6 Beğeni

Bugün Malazan’ın kitap kapağı yayınlanır diye düşünüyordum. Sanırım yanıldık. :grinning_face_with_smiling_eyes:

2 Beğeni

Bu kadar ünlü olan diğer serilerde ilk 2 kitap arasında çok fark yok aslında, ünleri dolasıyla 0.3’lük fark bile kitap yapısını anlatan fark olabiliyor. Puanın kendisi çokta önemli değil de Malazan için “kendini hiç anlatmayan,” minvalinde şeyler sıkça duyduğum için, evrenin kapısını aralamak için tümden ilk kitap fedamı edilmiş diye merak ettim.

1 Beğeni

Sanırım ilk kitabın kapağı bu arkadaşlar. Yüzde 98.76 oranında eminim. :slight_smile:

@Bunn-Y Bildim mi? :buyucu:

9 Beğeni

Biliyorum inanmayacaksınız ama evden çalıştığımız için çoğu kitabın kapağını ben de Perşembe günü anca görüyorum. Malazan için bana sadece küçük, logo benzeri bir görsel atıldı. O yüzden bu sorunun cevabını ben de sizinle birlikte öğreneceğim :grinning_face_with_smiling_eyes:

2 Beğeni

Ben inanıyorum. Peki, bilmişsem ne kazanacağım, bunu konuşalım. :joy:

2 Beğeni

Orijinal kapaklar daha iyiydi sanki. Ama tabii kapaklarla ilgili telif sorunu varsa bir şey diyemem.

3 Beğeni

Eğer fiyatlarda düşüş olacaksa kapaklara ek telif verilmemesini tercih ederim. Ciltli ve özel baskılarda kapak telifi olması daha mantıklı gelmeye başladı.

3 Beğeni

Ben de bahsimi bu görselden yana oynuyorum.

“Son 3” ve "Son 22 paylaşımlarının arka planlarından bu çıkarımı yaptığınızı düşünüyorum. :slightly_smiling_face: Ben de arka planları inceleyip tahmin etmeye çalışmıştım, bu görseli gördüğüm anda şimşek çaktı.

3 Beğeni

Biraz (yanlış değilsem) Alican Bey’in paylaşımından yola çıkarak oyumu bu kapağa kullandım ama hâlâ şahsen sade kapak istiyorum. Olmayacak bir şey tabii ama olsun. :slight_smile:

2 Beğeni

Bu kapak mükemmel bence, okuyunca göreceksiniz ilk kitabın hikayesini süper anlatıyor (perfect match).

Edit: Siege of Pale (Pale Kuşatması) fandom çizimi bu kapak. Hakları filan alınmadı ise bu olmayacaktır diye düşünüyorum.

Edit 2: Kapağı biraz anlatayım. O havada görünen devasa adanın ismi Moon’s Spawn. Zaten kitap ismi de buradan geliyor (Gardens of the Moon). Oranın lordu aynı zamanda Tiste Andii ırkının da lordu olan Anomander Rake (favori karakterim). O adalar kadim büyü ile öyle havada duruyor ama artık bunlardan çok az kalmış, yanlış hatırlamıyorsam Moon’s Spawn’ın da ömrü azalıyordu.

Aşağıdaki ordu Malaz Ordusu. Kırmızılı kadın da Tattersail (Malaz büyücüsü) olsa gerek. Aslında biraz daha Köprüyakanlar olsaymış süper olurmuş. Özellikle Sapper’lar.

Biz de görsek şu logoyu. :drooling_face:

16 Beğeni

Kapak iyiymiş. Sevdim.

1 Beğeni

Bir gün foruma girmedim hemen bir malazan aksiyonları, gelişmeler, videoclip ler falan. Yarında girmeyeyim bari de resmi kapağı görelim :stuck_out_tongue: .

Plan-programa uyularak gelmesi sevindirdi, bakalım ne zaman okuyabileceğim.

Yok, ben kapak kötü demedim zaten :slight_smile: Hatta gayet güzel. Her zaman orijinal kapağı tercih etmeme rağmen eğer orijinal kapak ek bir maliyete neden olacaksa @Agape’nin paylaştığı kapak elbette kullanılabilir.

Zaten gördüğüm kadarıyla İthaki fantastik eserlerde güzel kapaklar kullanıyor.

Evet, buna ben de katılıyorum.

3 Beğeni

Anladım zaten, hiç sıkıntı yok. Ben de sadece bu görselin kapak olma ihtimali zor diye dedim.

Benim tercihim, kesinlikle yeni bir kapaktan yana olurdu. Güzel ya da çirkini önemli değil, İthaki kendi çizimi ile gelsin isterdim. Umarım öyle olur.

4 Beğeni

Ben buna imkan vermiyorum. Evet, ben de böyle olsun isterdim fakat ekşi suratlı okurlar ve negatif yorumlar gerçekten örseliyici oluyor. Bizim ülkede böyle şeylere cesaret etmek zor oluyor.

3 Beğeni

Sana Haşhaş Savaşı’na gelen yorumlardan bir demet yapayım mı? :grinning_face_with_smiling_eyes:

5 Beğeni

Kapak çok önemli değil diyecektim, Japon klasiklerine nasıl başladığım aklıma geldi. :slight_smile:

17 Beğeni

Kadim Kanunlar serisinin kapakları da İthaki’nin özgün kapakları değil miydi? Eğer öyleyse bence harika bir iş çıkartılmıştı, hatta okuyucu yorumları da gayet iyiydi diye hatırlıyorum.

8 Beğeni