Ohoooo her şeye itirazımız var, sonunda geliyor işte. VUR DAVULCU DAVULA
Sonunda!
First In Last Out. Tarafımız belli olsun hocam. 
Edit: Allah rızası için birisi (@Bunn-Y) üzerime kapak atsın.
Hocam seriyi özetlemek baya zor. Ama burda bir denemem var.
Ama @isos81 hocamın şu eseri bence daha iyi bir fikir verir.
Sanat alanında çalışınca görsel çöplüğe dayanamıyorum ve de ergence işlere kişisel olarak itirazım var. Kitap hayırlı olsun.

Seri forumdaki fanları yüzünden o kadar koca bir hava balonuna döndü ki, söylenen vakitten önce erken yayınlayıp sürpriz yapılsaydı, İthaki yine sözünü tutmadı gibi söylentiler olurdu herhalde. O denli tahammülsüzlük hakim seri üzerinde. Beklentiler yüksek. Gerçi ben o yüksek beklentiyi uzun süre önce yitirdim. Umarım sabırsızlıkla bekleyenler adına güzel bir deneyim olur. Okuyup beğenmeyecek kişiler fan tayfasını suçlarsa şaşırmam.
Böyle cevap verme tercihin seni bağlar da… ergenlerin kullandığı giflerden biri. Senede milyonlar kazanan bir oyuncu boş eleştiriye böyle cevap verme hakkı vardır belki ama sen neyin altını doldurmak için bu gifi kullanmışsın çözemedim. Benim kitaba eleştirim mi var tanıtımı sevenler belli işte. Konuyu böyle uzatmak yersiz.
@Bunn-Y atana kadar kafana sus diye ![]()
Büyük ihtimalle Bunny de bunu atacak. 
Edit: Alttaki yazıyı şimdi fark ettim. 
Ergence kısmı biraz ağır olmuşsa da gerçekten çok kötü bir tanıtım olduğuna katılmamak elde değil. Açıkcası bu serinin o kadar başarılı olmasını istememe rağmen, büyük bir umutsuzluk kapılıyor içimi 
Ama çok büyük emek ve efor verildiğini de düşünüp takdir de ediyorum. Tek istediğim seri yarım kalmasın ve çevirmeni değişmesin.
Ek olarak; Herkes bir konuda görüşünü olumlu veya olumsuz belirtebilir, yeter ki saygısızlık olmasın.
Umarım herkesin gönlünden geçtiği gibi olur bu seri.
Not: Ciltli olursa fiyat 180 TL olacaktır. (biz 90 TL’ye İlknoktadan alırız gibime geliyor) ciltsiz olursa; 90 a 55 gibi. Örnek Poppy War. Muhtemelen çok az satacaktır. İnşallah yanılırım.
Ben yabancı baskılardan birinin kapağını değil orijinal bir kapak resmi bekliyorum. First Law için yaptılar Malazan için neden olmasın?
Öylesi bence de hoş olurdu.
Beğenmezsem işte o zaman @isos81 düşünsün. Şaka
Beğenmeyeni blokluyorum, narin kalbim bunu kaldıramaz çünkü.
İlk kitabın goodreads puanı 3.89. Diğer kitaplar çok daha yüksek. Merak ettiğim şey, köklü evrenlere giriş yapılıyor olmasından dolayı ilk kitabın potansiyeli harcanabiliyor. Aynısı Malazan için de geçerli mi? Çıkar çıkmaz alıp okuyacağım ama sonrasında 1-2 yıl veya daha fazlasını, seriyle alakalı çok daha güzel şeyleri göreceğiz umuduyla merak içerisinde beklemek zorunda kalır mıyız?
İlk kitabın puanının düşük olmasının birkaç sebebi var:
- Erikson’ın yazım tercihleri. Okuyucuya hiç yardım etmiyor Erikson, alıp olayların içine bırakıyor. Sen de sürekli “o neydi, bu kimdi” diye cebelleşiyorsun. Ama bu konuda hazırlanmış harika rehberler var. Ayrıca daha önce okuyanlar da var. O yüzden serüvenin keyifli geçeceğini düşünüyorum.
- İlk kitapla ikinci kitap arası 8 yıl (yazım süresi olarak). Bu süreçte Erikson hem daha kapsamlı araştırma yapmış hem de yazarlık eğitimi almış. Kitabı basıldıktan sonra editöryal destek aldığını varsaymak da mümkün.
- Sonraki kitaplar konu ve aksiyon olarak çok daha iyiler gerçekten. Bunda artık 2. maddedeki eğitim mi etkili oldu yoksa hikaye zaten böyle mi tasarlandı bilemiyorum ama mesela ikinci kitap serideki en etkileyici kitaplardandır. Benim de 8 ile birlikte favorimdir (keza 3 de süperdir).
Bence ilk kitabı giriş maliyeti olarak düşünmek lazım. Yüksek maliyetli ama bu maliyeti karşılayabilene harikalar vaat ediyor. 
Teşekkürler cevabınız için. Elden gelen bir şey yok o zaman, neyse ki beklemeye alışığız.
https://malazan.fandom.com/tr/wiki/Malazan_Wiki
Şöyle bir wiki sayfamız olsa.
gibi, çok süper olacak. ![]()
Fandom’lar iyi güzel de Fandom’a girip de spoiler yemeyen var mı acaba? 
Aslında çok güzel fikirlerim vardı. Şu reread ve guide’ı çevireyim diyordum hatta Youtube videosu hazırlayabilir miyim acaba diye düşünüyordum ama o kadar ters bir zamanıma geldi ki.
Reread’ler yine Google Translate ile okunur. Ama Guide’ı çevirebilirim vakit bulabilirsem. Community’ye öyle bir faydam olsun.