Ne oldu bilmiyorum, fakat şuanda İlknokta sayfasını yenilediğim gibi en son, bundan 15 yıl kadar önce bir ortaokul öğrencisiyken, bir serinin yeni çıkan son kitabını almak için kitapçının açılış saatinde kapısındaydım.
O kapıdaki çocuğun heyecanı var üzerimde. Üzerime Malazan atın artık, lütfen.
Avzım açık izledim…
Son yıllarda özellikle genç kitlede var böyle bir (bence ve aşırı) hayranlık durumu, pandemiden önceki kitap fuarında burada da benzer sahneleri gördüm anlam verememiştim, youtube fenomeni bir arkadaş kitap yazmış gelmiş kimdir nedir bilmem, sırada ağlayarak bekleşenler vardı. Yani düşünüyorum orada Tolkien otursa ağlayarak beklemem heralde (bunun cevabı üstteki yorumlarda da olabilir gerçi ). Empati kuramadım bir türlü.
İlk 4 kitabı okudum İngilizce ama yine de kesinlikle alacağım her kitabı.Hem İngilizce okurken sıkıntı çektiğim için hemde destek için.Bu serinin devamı gelmeli kesinlikle.Kitaplar çok pahalı olursa eğer Wot kitaplarını satarım yine alırım bu seriyi.
Ben de çok ilginç buluyorum videoyu. Senelerdir rastlarım kendime mantıklı bir açıklama yapabilmiş değilim. Sevdiğim yazarlardan bir tek Sanderson hayatta ve ülkeye gelse sanırım gitmem bile. O keşmekeşi çekebilecek bir yapım yok.
Ben de mesela Erikson gelse panel için, gitmek için şartları zorlarım ama ölüm kalım meselesi olmaz benim için. Gidip sohbet edebilirsem çok mutlu olurum ama hayat memat meselesi değil. Ben yazara değil, yazdıklarına vurgunum.