Ben bunu biraz göreceli buluyor olabilirim. Dune sırttaki baskı sorunu dışında benim hoşuma gidiyor aslında.
Bu ekonomik koşullar, bu tedarik sorunları vs. sebebiyle ciltlilerde aşırı kalite beklemiyorum ben. Dirayetli olsunlar, dağılmasınlar, biraz hoş dursun bana yetiyor.
Poppy War çok şikayet aldı. Ben almayı tercih etmedim. Bu yüzden yorum yapamam maalesef.
Ben eski, saman kağıda basılmış, hış hış kitapları çok seviyorum mesela. Şimdi yine öyle bassalar benim için sorun olmaz. Bu biraz attan inip eşeğe binmek gibi oluyor ancak bu fantastik ekonomide maalesef dumura uğramamız da bana normal geliyor.
Umarım iyi bir satış seviyesine ulaşır da seri tamamlanır. Şu anki ekonomik şartlarda gerçekten çok ama çok uzun bir seri. Eğer ‘imkanınız’ varsa ve seriyi gerçekten severseniz, devamının gelmesi adına ciltli serilerini de karton kapakla beraber almanızı öneririm. İki üç kitaplık bir seri değil, ki şu ekonomide iki üç kitaplık kalın fantastik serilerin basımını yapmaya bile çekiniyorlar.
Bunlar kabul edebileceğim durumlar değil benim için. Bir kitabı elime aldığım zaman kalitesini hissedemiyorsam, kitaptan bir miktar soğuyorum. Örneğin; satın almak için gittiğim Poppy War, mağazada kalitesini gördükten sonra vazgeçme sebebi oldu benim için.
Kitap konusunda biraz pimpirikliyim malesef En azından bu tür seriler için böyle düşünüyorum.
Esere biraz daha özen gösterilip, fiyatını da bir tık fazla yapmaları, alıp almama konusunda tercihimi etkilemez ancak kalitesiz olunca gel git yaşıyorum ve genelde (beklediğim eser değilse) vazgeçiyorum.
Edit: Paraya sıkışınca da kitap kaliteli olursa ne olmazsa ne deyip fiyatı pahalı diye yayınevlerine saldırıyorum sağda solda.
Ben de böyleydim. Uzun süre bu konuyu kendi açımdan düşündüm ve kendimi yıpratmaya değmediğine karar verdim. Kriterlerimde gevşeme yaptım. Yarın ölebilirim ve çok da şey yapmamak lazım. Ufak şeyleri büyük meselelere çevirmiyorum artık.
Kapak yetişmedi yorumu ile beraber bende öyle bir izlenim edindim, bakalım nasıl bir kapak gelecek ona. Gerçi çok mesaj okudum diğer başlıkları da ekleyince +300 malazan mesajı var forumda .
Umarım bugüne yetişir ciltli kitabın ön siparişi .
Sonunda! Hep diyorum ama umarım şiirleri gerçekten hakkını vererek çevirmişlerdir. ilk kitabı okudum ben, Türkçe çıkınca tekrar okuyacağım. Hadi bakalım.