Nedense içimde bu başlıktaki üyelerin bir kısmının Stranger Things izlemek için “fazla cool” olduğunu düşündükleri gibi bir his var, ama yine de paylaşacağım.
Netflix’in 80’lerde geçen fantastik korku dizisi Stranger Things’e 4. sezonda “Eddie” isimli metalhead bir karakter katılmıştı. Kendisi uzun saçlı, D&D oynayan, Dio patchli kot ceket giyen ve odasında Slayer duvar örtüsü falan olan bir karakter olarak tasarlanmış. Zaten Dio patchli kot ceketi de RJD’nun eşi Wendy Dio, dizide kullanmaları için özel olarak koleksiyondan göndermiş.
Bunlara ek olarak 4. sezonun 2. kısmının fragmanında Eddie’nin elektro gitar ile Master of Puppets çaldığını görünce oldukça heyecanlandım. Şimdi bu kısmın yer aldığı final bölümü izlemekteyim ve şarkının -kesip biçerek de olsa- uzun bir kısmını (2. soloyu bile) dahil etmişler ve geçtiği sahne de fena olmamış gibi geldi bana.
Nitekim keşke sürekli eski yapımların remake’ini yapmak yerine yeni fikirlerden oluşan nostaljik dizi yapma fikri daha yaygın olsa (bence.) Aynı şeylerin remakeini, live actionını, yan dizisini vs vs izlemek yerine orijinal fikir izlesek ve en azından o geçmişte geçse, ancak o zaman yapımcı ve seyirci için win-win durumu olur galiba. Tabii bu benim fikrim.
Şahsen ben eski zamanlarda, özellikler 60-70-80-90’larda geçen yapımları izlemeyi çok seviyorum, o yüzden güncelde 80’lerde geçen fantastik bir dizi olması, bu diziye de bir metalhead dahil etmeleri çok hoşuma gitti. Karakter tam bir nerd ve çok sempatik. Rolü de önplanda. O yüzden paylaşmak istedim.
PANTERA’nın hayatta kalan üyeleri Phil Anselmo ve Rex Brown’ın 2023′te PANTERA adı altında turneye çıkacağı resmî olarak açıklandı. Söylenti düzeyini aşsa ancak henüz resmiyete dökülmese de ikiliye sahnede eşlik edecek diğer iki ismin Zakk Wylde ve Charlie Benante olacağı yüksek sesle dillendiriliyor…