Bir tane yeni şarkı da ben ekleyeyim. Adamlar grup oluşturunca In Flames bile kendine çeki düzen vermişti. Bir önceki albümleri çok güzeldi, gelecek olan da selefinden eksik kalmayacak gibi.
Edit: Spotify’ın önüme tükürdüğü bu single da şuraya eklensin. Cradle of Filth son live albümüne gizlice eklemiş bunu. Yeni bir şey yok aslında, her zamanki olaylar birazcık gitar solosu fazla olmuş sadece. Ve Dani Filth’in pek bi’ beğendiğim böceksi vokali işte.
Dying Fetus’un tüm albümleri iyi diyebilirim herhalde ya. Yine çok iyi iş çıkarmışlar. Klip de efsane olmuş. Hız, teknik detaylar çok iyi olmuş, süper bi denge. Riffler harika ve soloya da bayıldım.
Günüm aydı resmen, herifin geçen seneki ilk albümünü çok sevmiştim. İkinci albüm baya erken geldi ya, tek kişilik proje olduğunu düşününce. Bu albümde farklı isimler var mı? Kurcalayayım biraz, underground’ın parlayan çocuğu resmen, yanlış hatırlamıyorsam Amerikan yerlisiydi kendisi. Heyecan yaptım.
Megadeth’in davulcusu Verbeuren’e The Killers’ın Mr. Brightside’ını davulsuz olarak sadece bir kere dinletiyorlar ve adam kendi yorumunu uygulayarak inanılmaz bir performans sergiliyor. Şarkı müzikal olarak seviye atladı, özellikle 6:30’den itibaren eklediği double bass’ler ve nüanslar…
Drumeo’nun aşmış davulculara tanımadıkları bir şarkı dinletip davul kısımlarını baştan yazdırma temalı videolarına bayılıyorum.
Bence de güzel çalıyor. Bu arada zillerinin Byzance olduğunu fark ettim. Belki bu Meinl’ın Türk üretimi zillerinden biri değildir ama yine de hoşuma gidiyor usta davulcuların İstanbul, Zildjian ve Byzance markalarını kullandıklarını görmek. Gereksiz bir şekilde gururlanıyorum.
Şu müzik türünde en sevdiğim enstrüman davul ki kendim de yıllarca çaldım. Zilde gövde çaldığı zaman bitiyorum o yüzden büyük bir Cris Adler hayranıyım. 8-9 yaşlarındayken sınıfta oturduğum masa üzerinde ritim tutuyordum, diğer öğrenciler de başıma toplanmış, o sebepten hocanın geldiğini duymadık. O da gelip kulak kabartmış haberim yok. Dersten sonra beni kursa götürdü kendi insiyatifiyle. Zekiye Güldal… selam olsun o büyük hocalara . Ailemin bu işe izin vermeyeceğini biliyordum o sebepten okula her çağrıldıklarında bir yalan uyduruyordum affola.
Katılıyorum. Bu arada ülke genelinde Jamie Saint Merat, Hannes Grossmann, Flo Mounier veya rahmetli Vitek gibi acayip teknik davulcular illaki vardır ama bu davulcular imkan, kaynak ve prodüksiyon eksikliğinden dolayı arada kaynayıp gidiyorlar maalesef. Umarım bir gün bizim de uluslararası metal camiasında övünebileceğimiz çok yetenekli davulcularımız olur. Böylece biz de yabancıların Türk üretimi cymballeri kullanmasıyla gururlanmak yerine o davulcularla gururlanırız.
Ek: Saint Merat genelde Sabian ziller kullanıyormuş. https://sickdrummermagazine.com/the-drummers/death-grind/jamie-saint-merat/
Haha, keşke. Madem konusu açıldı, mutlaka dinlemelisiniz dediğiniz Türk davulcuları hangileri?
Uluslararası tanınmışlığı zaten geçtim, öyle bir davulcuyu ben de tanımıyorum. Gerçi uluslararası metal camiasında Mezarkabul’dan başka tanınmış bir grup varsa onu da bilmiyorum. Ben bir zamanlar Kurban’da çalarken Burak Gürpınar’ı çok beğenirdim, o da Youtube’a teknik anlamda cok başarılı drum sessions’larını koyardı. Sanırım halen Türkiye’deki en iyi rock/metal davulcularından biri. Bir de aklımda nedense Dorian’ın davulcusu kalmış, ama o belki pek iyi bir davulcu olduğundan değil ama Dipte gibi şarkılardaki performansıyla o zamanlar kulağa değişik geldiğindendir.
@Waxillium: Bu sorum bir davulcu olarak aynı zamanda size de yönelik.