Metal Müzik Sevenler Cemiyeti 🎸

Vallahi aklıma salt teknik yetenek olarak tek bir isim bile gelmiyor fakat beğendiğim albümler bazında bakacak olursam dediklerinize ek şu kişileri söyleyebilirim: Onur Akça (Murder King ve Soul Sacrifice’da çalıyor), Cengiz Baysal, Serpent of Old grubundan Kerem Kaan (ilk albümleri geçen ay çıktı, albümdeki drum kayıtları acayip güzeldi fakat gerçekte nasıl çalıyor bilemiyorum.), Saint N’ Sinners’dan Doğan Rekkalı.

3 Beğeni

Cengiz Baysal dışında ne saydığınız grupları ne de davulcuları tanıyordum, beni yeni gruplarla tanıştırdığınınz için çok teşekkürler. Demin Murder King, Serpant of Old ve Saint N’ Sinners’den tadımlık birkaç şarkı dinledim.

Tarz olarak Saint N’ Sinners bana en yakını, mesela Seven Years in Hell harika. İşin komiği, Spotify’da Saint N’ Sinners diye ilk defa aratınca karşıma aşağıdaki grup çıktı. Dinlemeye başladım, metal beklerken bir punk sever olarak beklemediğim yerden vurdu, şarkı çok hoşuma gitti. Sonra çaktım bunların Türk grubu olmadığı. Eyvallah, iki güzel grup tanımış oldum. :slight_smile:

Serpant of Old’un yetenekli bir grup olduğuna şüphe yok, ilk izlenimim teknikalite olarak yabancı death metal gruplarından aşağı kalır yanları yok gibi.

Murder King de hoş, o bana en klasik tarzdaki Türk metali gibi geldi.

3 Beğeni

Konuya ortadan dahil oluyorum ama Murder King’e bayıldığımı söyleyebilirim. Türkiye’de bu işi onlar kadar layıkıyla yapan bence yok :slightly_smiling_face: Onur Akça’ya hep ayrı bir parantez açarım.
En çok dinlediğim tarzlar goth metal ve punk olsa da Murder King her dönem dinlediğim nadir gruplardan, bireysel olarak da Şebnem Ferah’tan vazgeçemem.

3 Beğeni

Benim aklıma ilk gelen Doğaç Abi (Doğaç Titiz) olur her zaman. Burak Gürpınar, Onur Akça zaten sayılmış :grin:. @noronikkirbac 'ın da ismini verdiği Serpent of Old davulcusu zaten bambaşka seviye bu da biraz icra ettikleri alt tür ile alakalı. Grubu da Noronik sayesinde keşfettim teşekkür ederim :blush: albümlerini günlerce kulağımdan düşürmemiştim.

Kendi kayıtlarımı da paylaşmak isterdim ama hayatımda yaşadığım bir kırılma noktasında her şeyi sildim, bulut hafıza da bile hiçbir şey bırakmadım. Bu aralar elektro hevesim var ama fiyatlar maşallah.

Edit: konudan sapıp "Türk işi metal müzik önerisi"ne çevirirsek işi ben de bir grup önermek isterim.

3 Beğeni

Beğenmenize çok sevindim.:slight_smile: Saints N’ Sinners’in geçen sene çıkardığı albüm muazzamdı. Yerli gruplar arasında power/heavy albümü olarak bu kalitede son zamanlarda başka bir albüm çıkmadı. Serpent of Old’un albümü ise benim sene sonu listeme girecek kalitede bir albüm.

@alys Fırat abi de iyidir hoştur severiz. :metal:t2:

@Waxillium Rica ederim hocam keyifli dinlemeler. :slight_smile:

4 Beğeni

Kapalı Çarşı esnafı gibi şarkı, düpedüz adam düdüklüyor.

1 Beğeni

Horrendous yine manyak ötesi bir albüm yapmış.

3 Beğeni

Sayenizde kaliteli bir gruptan daha haberdar oldum. :slight_smile: Albümü demin baştan sona dinledim; The Blaze ve ardından Chrysopoeia (The Archaeology of Dawn) gibi iki hayvani şarkıdan sonra devam etmemek zaten mümkün değil. Bu ikisinden sonra en beğendiğim şarkı Preteretion Hymn oldu.

2 Beğeni

Hocam beğendiyseniz bu abilerin 2018 çıkışlı albümüne de bir göz atın derim. Adamların acayip özgün bir beste anlayışı var. Anam babam old school death türünü progresif dokunuşlarla süsleyip şahsına münhasır bir sound elde ediyorlar.

2 Beğeni

Bu arada Orbit Culture’un yeni albümünü gözden kaçırmışım, onu da ekleyeyim.

4 Beğeni

Sabahtan beri Deathspell Omega’nın The Furnaces of Palingenesia albümündeki referansları bulmaya çalışıyorum. Nietzsche, Aristoteles, Georges Bataille ve Matthew 10:37 ayetine yapılan göndermeleri bulabildim. Dipsiz kuyu gibiler harbiden.

“Hear our voices, all of you, Men of resentment; whose stomachs and souls are aflame with the poisonous hatred of impotence; you whom have been wronged again and again; wiping your face clean, day after day, from the spit of those sitting unjustifiably above you.”

image

1 Beğeni

Albümü de beğendim, bir kaç tur daha dinlemem lazım ama.

2 Beğeni

Felaket tellalları yeni albüm çıkarmış.

Son üç beş senenin en iyi doom metal albümlerinden biri net bu albüm ya. İnanılmaz bir şey.

2 Beğeni

The Hallowed Leech dinlerken Çaycı Hüseyin gibi oluyorum.

1 Beğeni

Bundan bir kaç yıl önce bu başlıkta bir grup ismi görmüştüm adı şimdi hatırlanıyorum. Sanırım adı Nightwatch tarzı bir şeydi. Gitsristleri 12 cricle(12 çember) diye yeni bir gitar tekniği bulmuştu. Bu grubun ismini bilen var mı? Arıyorum arıyorum bulamıyorum.

Buldum. Adı watchtower. Bu grubu bilen başka kimse var mı?

1 Beğeni

Akıyor bu akşam.

3 Beğeni

Tövbe yarabbim, bu nasıl bir şarkıdır yahu. Mortuus abim yine gecenin birinde evde kudurttu bizi çok şükür.

2 Beğeni

4 gündür bu albümü dinliyorum. Hayatımda dinlediğim en iyi konsept albüm olabilir. Beni üzen tek kısım Act 2’nin Act 1’e göre daha geride kalması oldu. Fatal Tragedy seviyesinde en az 1 şarkıya daha ihtiyaç var. Home ve Finally Free ne kadar iyi şarkı olsalarda bir Fatal Tragedy değiler.

3 Beğeni

Sıcak sıcak çıktılar.

4 Beğeni