Testament’in yeni albümü muhteşem olmuş.
Üstünkörü dinledim gerçekten çok başarılı, bir fırsat olsa sindire sindire dinleyeceğim.
Spotify kitaplığa eklendi ilk fırsatta dinlenmek üzere
Çağlan Tekil ölmüş. Çok üzgünüm. Huzur içinde uyusun.
Evet ben de 1 saat önce öğrendim. Dondum kaldım yerimde. İyileşeceğine dair umut taşıyordum.
Çağlan, 97 yılında Akmar pasajında tanıştığımız günden beri dostumdu. Pek çok grubu onun tavsiyesiyle tanıdım. Laneth, Blue Jean ve Non Serviam’da yazdığı yazıların hepsini okumuştum. Türkiye’de metal müziğin gelişmesi ve tanınması yolunda çok emeği geçti. Huzur içinde uyusun
Benim kendisiyle bire bir tanışma fırsatım olmadı maalesef. Fakat; Blue Jean’deki Kara Kutu köşesi ve Headbang dergisindeki yazılarından çok fazla grup ve sanatçı tanıma fırsatım oldu. Bir neslin üzerinde çok fazla emeği vardı. Hâlâ şaka gibi geliyor bana.
Evet, Headbang’i unutmuşum, o da çok güzel bir dergidir. Ama bana göre Laneth ve Non Serviam efsanedir. Zaten kendisi de efsaneydi.
Bir yakınımı kaybetmişim gibi, acısı hala yüreğimde…
Açıkçası çok metal dinlemem, fakat Dubstep Müziğe olan yoğun ilgimden dolayı bu tür ağır müzikleri dinleyebiliyorum kulaklarım alışkın.
Skrillex sayesinde tanıdığım bir metal grubunu dinliyorum: KORN
Dubstep ve Metal müziğin harmanlanmış hali
Ayrıca Skrillex ve Korn un ortak Albüm’ü vardır dinlemenizi tavsiye ederim.
Korn - The Path Of Totality
İyi geceler arkadaşlar.
Mgla çok iyi geldi black metal’e ya. Deathspell Omega, Blut Aue Nord ve Leviathan ile 10 yılın sayılı black metal öncülerinden.
Emperor’u da boş geçmeyelim.
Sizden şarkı önerisi istiyorum. Buradaki paylaşımlarımı görenler bilir dinlediğim müzik türü rock veya metal. Ama heavy veya trash dışındaki türleri çok dinlemiyorum. Brutal vokal güzel gelmiyor. Bir ara denemek için biraz araştırıp Opeth’in Morningrise albümünü dinlemiştim. Müzikal olarak çok güzel olsa da brutal vokaller yüzünden To Bid You Farewell hariç hiçbir şarkıyı bir daha dinlemedim. Yani dinlediğin şarkıların brutal vokali kötü asıl şunu dinlemelisin şeklinde de öneri yapabilirsiniz. Birkaç gruptan iki favori şarkımı yazacağım bunlara dayanarak benzer tarzda şarkılar yazarsanız daha güzel olur.
Iron Maiden
Black Sabbath
Metallica
Dio
Judas Priest
Megadeth
Thrash Metal olarak - Testament - Exodus - Death Angel
Teutonic Thrash (Almanlar) - Sodom - Tankard - Destruction - Kreator
Brezilyadan - Sepultura (aslında bir kaç grup daha vardı ama aklıma gelmedi)
İsveçin bağrından kopup gelen - Dark Tranquillity - Amon Amarth (brutal vokal var ama)
Motörhead - Ozzy - Black Label Society
Black-Thrash Melodik bişeyler ararsan komşudan Rotting Christ.
Power Metal olur dersen - Helloween - Stratovarius - Iced Earth - Angra - Gamma Ray
ilave olarak Overkill - Annihilator.
şimdilik aklıma gelenler bunlar.