Metal Müzik Sevenler Cemiyeti 🎸

4 Beğeni
5 Beğeni
4 Beğeni

Sahne şovunda Rammstein’ı geçecek kimse yok, çok iddialıyım :smiley:
2 Beğeni

Şöyle bir playlist yaptım bakabilirsin

1 Beğeni

Teşekkürler yarın daha detaylı dinlerim güzel duruyor. Dinlediklerim de var zaten. Ayrıca dikkatimi çekti kimse belli başlı bazı gruplar haricinde heavy metal dinlemiyor. Neden olabilir?

2 Beğeni
3 Beğeni
1 Beğeni

Godfather of heavy metal.

3 Beğeni

Tam da Youtube’da öylesine Japon ve Koreli metal gruplarına bakıyordum ki konuya mesaj atılmış olduğunu gördüm.
88-89 gibi radyoda bir müzik çalıyordu. Parça bitti ve dinlediğim parçanın Iron Maiden - Seventh son of a seventh son olduğunu söyledi sunucu. O gün tanıştım metal müzik ile. Üni. zamanlarımdı. Bir arkadaşım ise Def Leppard ile başlamıştı metal dinlemeye.
Evde Iron Maiden, Manowar, Megadeth, W.A.S.P., Saxon gibi grupların kasetleri vardı. Akmar pasajında Pentagram grubuna kaset imzalatmıştım.

Yıllar içinde müzik zevkim değişti. Şu anda ağırlıklı olarak 70’li yılların Türkçe Pop şarkılarını dinliyorum. Bazen klasik müzik, bazen özgün müzik, kimi zaman Türk Sanat Müziği. Kafame eserse metal, enstrümental veya 80’lerin yabancı hit parçaları.
İşte böyle.

3 Beğeni

Bir kere İstanbul’da canlı gördüm. Çok iyi performanstı.

Bir de bu aralar Death - Symbolic albumune sardım her akşam dinliyorum tüm albümü.
Geçen akşam PS4 te Destiny 2 oynarken
Human
Individual Thought Patterns
Symbolic
The Sound of Perseverance

Tamamını dinlemişim. Chuck Schuldiner çok büyük kayıp. Metal dünyasının çok yetenekli isimlerinden biriydi. Yaşasaydı Control Denied ile neler yapardı acaba ?

3 Beğeni

Çok şanslısınız :slight_smile:

2 Beğeni

Teşekkür ederim. Sonisphere Festivaliydi 2010.
Accept - Manowar - Rammstein - Metallica - Megadeth - Anthrax - Slayer (Jeff Hannemann hayattaydı - Dave Lombardo baterideydi orjinal kadro)

şu grupların hepsini 3 gün izledim.

4 Beğeni

Çok imrendim hocam, yutkunuyorum şu an. Bu grupları ülkemizde tekrardan görmek güzel olurdu, gerçi Slayer’ı görebileceğimizi çok sanmıyorum ama :smiley:

1 Beğeni

Bu son Virüs+ekonomi ve grupların son durumlarından sonra biraz zor duruyor gelmeleri. Keşke gelseler arada Maiden gelse 2 kere kaçırdım onları. 2008 ve 2014 Metallica konserlerine de gitmiştim. Down-sword-pentagram filan onları da arada izledik işte geçmiş güzel günler.

son olarak 2014 Metallica konserini Snake pitten izledim arkadaşım sayesinde bir adet pena kapmışlığım var.

2010 da da Stone sourdan bir pena kapmışlığım var
Megadeth onca pena fırlattı bir tane kapamadım ona yanarım.

3 Beğeni

Keşke benim de yandığım şey bu olsa. Hiçbir grubu canlıda izlemedim ona yanarım.

3 Beğeni
1 Beğeni

Death mükemmel gruptur. The Sound of Perseverance albümü ise gerçekten en duygu yüklü Death Metal albümlerinden biri.

2 Beğeni

Bende Prog Metal ve Doom Metal alt türlerini sevenler için önereyim. İki alt türde gerçekten harikadır.

Prog Metal olarak:

Tool - Lateralus, Sober, 10.000 Days, Stinkfst şarkılarını önerebilirim.

Doom Metal içinse:

Katatonia - City Burials.
My Dying Bride - Ghost of Orion.

Bu iki albümde bu yıl çıktı ve grupların ikisi de Alt tür içinde sağlam bir geçmişe ve birikime sahip gruplar.

3 Beğeni
2 Beğeni