Erkin babaya bayılırım hala eski orijinal kasetlerini saklarım. Bu şarkı Gün ola Harman ola albümünden bunun yanında Akrebin Gözleri, Gökteki yıldızlar gibi şahane şarkıları barındırır.
Bu iki şarkıyı hep birbirine benzetmişimdir. Ben de Erkin Koray hayranıyım ama kafama takılan iki şarkı vardı. Biri Electric Funeral’a çok benzeyen Mezarlık Gülleri diğeri de yine Gün Ola Harman Ola albümünden olan Öfke şarkısı. Öfke’nin introsu The Yardbirds’ün Heart Full of Soul şarkısıyla aynı. Bu şarkıların iki versiyonunu da dinliyorum ama Erkin Koray versiyonları daha güzel. Yine de diğerlerinin yaklaşık 25-30 sene önce çıktığını da görmezden gelemem.
Load/ReLoad albümlerinin her zaman hor görüldüğünü düşünürüm müzikal anlamda bir sürü kaliteli şarkı var bu iki albümde.Bu da bence hakkı yenmiş șarkılarından birisi.
Hocam evet dediğiniz şarkılarda net bir benzerlik var. Sanırım riff aşırılmış
Bu arada The Yardbirds’ün Heart Full of Soul şarkısının Chris Isaak cover’ını dinlediniz mi bilmiyorum, ben çok severim. 91 miydi 92 miydi o tarihten beri zevkle dinlerim (aslında tüm albümün hastasıyım, o ayrı)… biraz melankolik yorumlamıştır Isaak.
Öneri için teşekkür ederim.
Obituary - Find the Arise ve Chopped In half dinlemeyi çok seviyorum çok iyi güzel ve klasik parçalar.
Yukarıda Chopped In Half’ı paylaşacaktım, son anda vazgeçip Circle of the Tyrants’ı seçtim. Chopped benim de çok sevdiğim bir parçadır
Dün akşam Groove Metal/ Melodic Death Metal yazan bir gruba denk geldim.
Grubun adı Orbit Culture sayın @Blackheart dinlemediysen yada bir yerde denk gelmediysen tavsiye ediyorum. 3 albümler 1 EP ve EP den sonra çıkardıkları 4 Single var. Zaten kendileri taşı toprağı death metal olan İsveç’ten.
Doğrusu daha önce dinlemedim bu grubu. Akşam mutlaka dinleyeceğim İsveç death grupları sağlamdır genellikle.
@ermanbulak dediğin grubu dinledim, oldukça iyi bir grup dostum. Sevdim