Metal Müzik Sevenler Cemiyeti 🎸

4 Beğeni
4 Beğeni
2 Beğeni

3:29 - 4:10 arasındaki davul riffleri dünyanın en gaz şeylerinden birisi.Chris Adler farkıyla xD

3 Beğeni
1 Beğeni
2 Beğeni
5 Beğeni

adamlar şeytana öyle bir şarkı yazmış ki sözlere bakmadan şarkıyı dinleyen birisi ballad felan sanar :smiley:

3 Beğeni

Daha önce de yazmıştım genel olarak extreme vokal barındıran şarkılar bana pek hitap etmez. Hala eski clean vokalli Iron Maiden, Queensryche, Judas Priest, Dio benzeri gruplar dinliyorum. Extreme vokalli müzik olarak daha önce Opeth’in Morningrise albümüne şans vermiştim ama çok beğenmemiştim. En beğendiğim şarkı To Bid You Farewell olmuştu ki o da clean vokalli.
Geçen gün bir gruba daha şans verdim ve bu sefer extreme vokale rağmen gruba hayran kaldım. Şans verdiğim albüm The Sound of Perseverance. Ki bunda da vokaller tam brutal değil. Yine de pek beğendiğim bir vokal tarzı değil. Ama vokal tarzını ne kadar beğenmesem de müzik kendini dinletiyor. Favori şarkım ise vokal olmayan Voice of the Soul :grin:. Bundan sonra grubun diğer albümlerini dinleyeceğim. Bu arada Fragile Art of Existence’ı da dinledim. Bana vokal tarzının daha clean vokalli olmasından dolayı daha çok hitap etti. Chuck Schuldiner’ın öldüğünü biliyordum. Bunları dinledikten sonra ne kadar büyük bir kayıp olduğunu anladım. Ama 34 yaşında öldüğünü bilmiyordum. Erken ölmesi en büyük kayıp olan gitaristlerden biri olduğunu düşünüyorum(Aklıma gelen diğer isimler Jimi Hendrix ve Dimebag Darrell). Müzik kalite olarak bu seviyede albüm önerileriniz varsa söyleyebilirsiniz. Son olarak şunu bırakayım.

4 Beğeni

Death’ın human albümü de çok iyidir.Deicide iyi gruptur tavsiye ederim bunun dışında da death/progresif olarak Gojira dinleyebilirsiniz ibretlik bir gruptur özellikle grubun bateristi insanüstü yetenekli bir şahıstır eğer önceden dinlemediyseniz from mars to sirius albümünü açıp dinlemenizi şiddetle tavsiye ederim.

2 Beğeni

Eğer Death’i sevdiyseniz efsane olan birkaç albümünü tavsiye edebilirim: Leprosy, Scream Bloody Gore, Human, Individual Thought Patterns ve Symbolic. Bi dinleyin derim. Ama vokaller genel olarak brutaldir.

2 Beğeni
2 Beğeni

Bu Symbolic albümünü devamlı dinliyorum. Hatta böyle dinlerken heyecan verebilen nadir albümlerden. Bir Master of Puppets gibi bir Number of the Beast gibi.

1 Beğeni

Benim de en sevdiğim Death albümüdür Symbolic :slight_smile:

2 Beğeni
1 Beğeni

Devam ediyorum. @blackheart’ın önerdiği albümlerden Individual Thought Patterns albümünü dinledim. Bu albümü The Sound of Perseverance’dan daha çok beğendim. Vokaller yine tam brutal değildi. Bazı yerlerde sözleri bile anladım :grin:. İnternete baktım insanlar scream vokal demiş. Ayrıca basçı inanılmaz. The Sound of Perseverance’da da basçı iyiydi ama bu kadar değildi. Basçı Fragile Art of Existence albümünde çalan basçıymış. Ki orada da bas inanılmaz. Muhtemelen bu adamın çaldığı diğer albümleri de dinleyeceğim. Zaten basın yoğun olduğu müzik(Rush, bazı Yes şarkıları, Red Hot Chilli Peppers, Primus, Metallica Cliff’li yıllar; türkiyede Barış Manço, Kurban gibi) dinlemeyi çok severim. Muhtemelen bundan sonra da Symbolic albümünü dinlerim. Son olarak şunu bırakayım.

2 Beğeni

Yaş kaç??? 1980 ve sonrasi mi :thinking:

1 Beğeni

Lisedeyim(11. Sınıf haftaya bitiyor). Müzik zevkim yaşıtlarımla pek uyuşmuyor ama.

3 Beğeni

Aferin be helal. Kitaplarin da uymuyor…

3 Beğeni

Daha önce başka bir konuda böyle anlatmıştım.
Konuya uygun olsun diye bir metal paylaşımı da yapayım. İlk defa dinliyorsanız 6.35’ten sonrası şoke edici.

https://youtu.be/cVPCC6V3xRs

3 Beğeni