Metal Müzik Sevenler Cemiyeti 🎸

Şu albüm kapağının çalışması kime ait bilen var mı? Marvel ile ilgili bir şeyler okudum ama net bir bilgi bulamadım.

Ballbreaker

ACDC’nin gitaristi Angus Young olması gerek.

2 Beğeni

Siz bana cevap yazınca farkettim kusura bakmayın klavye benim düzeltmeli bazen ya düzeltip benzerini yazıyor ya da siliyor kapak çalışmasının kimin yaptigini sormak istemiştim marvel’da çalışan birinin yaptığını okudum yazan kişide link bırakmıştı açılmadı merak ettim açıkçası

1 Beğeni

53 farklı grup ve sanatçı Metallica’nın “Black” albümündeki 12 şarkıyı coverlayacak. Hepsi de birbirinden ayrı ve kendine özgü bir tarzda.

6 Beğeni

Ghost ve Royal Blood bakalım nasıl coverlayacaklar. Ben meraklandım. :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

DEVIN TOWNSEND PROJECT - Deadhead (Live at Royal Albert Hall) - YouTube

Dün bu adamı bir Rus arkadaşım tavsiye etti. Sözleri ve elektro gitar yoğunluğuna bayıldım. “Clean Vocal” her zaman tercih ettiğim tarz değildir ama cidden çok başarılı buldum ve sizle de paylaşmak istedim, fikirlerinizi merak ediyorum, ben mi abartıyorum acaba? Şarkı 2 kısımdan oluşuyor gibi ve canlı performansını da oldukça başarılı buldum.

1 Beğeni

Abartmıyorsunuz. Her şeyiyle çok beğendiğim bir isim. Sevdiyseniz adamın önceki grubu Strapping Young Lad’e de bakabilirsiniz.

3 Beğeni

Boşluk bulduğum vakit hemen bakacağım, teşekkürler. Her albümü farklı havada gerçekten. Ocean Machine atmosferik mesela ya da daha sert bi şeyler için Deconstruction albümü, skalası geniş biri, uzun zamandır güzel bir keşif yapmamıştım, iyi oldu gerçekten, abartmadığıma da ayrı sevindim:)

1 Beğeni

https://youtu.be/GbfeH6Q8PzY?t=7

Gece gündüz dinlemek istiyorum.

1 Beğeni

1 Beğeni

In Flames We Trust :metal:t2::metal:t2:
Ama Kalmah’ın yeri bende hep bir ayrı olmuştur:)

1 Beğeni

Spotify Dismember konusunda çok sıkıntılı. Defalarca yazdım ama eklemediler bir türlü.
Şunun verdiği hazzı veren başka parça yok :yum:

2 Beğeni
5 Beğeni
2 Beğeni

In Flames demişken, forum metalcilerinde In Flames’in son hallerini sevenler var mı? Şaka maka, artık biraz brutal vokalden uzaklaşma isteğimden midir nedir bilmiyorum ama son albümleri pek bir hoşuma gidiyor.

Tabii şunu da belirtmek lazım, melodic death metal değil son üç albümdür falan. Alternatif metal olarak değerlendirip dinlemek lazım. Keşke yeni bir grup kurup bu albümleri çıkarsalardı da bu linci yemeselerdi. :grimacing:

1 Beğeni

:smiley: Selamlar, aranıza yeni katıldım. Daha önce hiç görmemiştim bu konuyu. Bayağı bir mesaj da varmış. Buradaki şarkıları dinleyeceğim yavaş yavaş. Size dinlediğim gruplardan biriyle geleyim dedim kabul edilme süreci olarak ahahah.

Leave me alone,
You’re not real to me
This is the way it has to be
This mirror is twisted
And so are you

Hey you, in the mirror
Stop twisting my weak mind
Mirror of madness,
Stop haunting me

Hey you, before the mirror
Your eyes keep telling you lies
Mirror of madness,
Is making you insane

Bu arada Opeth’i aşırı seviyorum.

Alttaki şarkıyı özellikle seviyorum, bana Diablo 1’in müziklerini de anımsatıyor…

Heal myself, a feather on my heart
Look inside, there never was a start
Peel myself, dispose of severed skin
All subsides, around me and within

There’s nothing painful in this
There’s no upheaval
Redemption for my pathos
All sins undone

Awaiting word on what’s to come
In helpless prayers a hope lives on
As I’ve come clean I’ve forgotten what I promised
In the rays of the sun I am longing for the darkness

And the pride of a mother brought flaws in a mother’s son
And the love from a father was used by a father’s son

@Akahige Ayrıca teşekkür ederim, dün paylaştıklarınızın hepsini teker teker dinledim gece. Hepsi ayrı hoşuma gitti. Hepsinin diğer albümlerini ve şarkılarını inceleyeceğim. En çok Cynic, First Fragment ve Crusade’i beğendim. :slight_smile:

7 Beğeni

Harika bir box set. Keşke benim olsa. :stuck_out_tongue:

2 Beğeni

Crusade’in gitaristinin bir youtube kanalı da var. Zaten grubu oradan keşfettim. :slightly_smiling_face:

First Fragment’ı Beyond Creation’ın basçısının oraya geçmesi sayesinde keşfetmiştim. Grubun sadece bir albümü var ama beğendiyseniz Beyond Creation’a bakabilirsiniz. Klasik yönü daha az ama sırf o bas gitar için bile dinlenir.

Cynic gibi bir grup bulmak imkansıza yakın. Dinlediğim en farklı müziklerden birini yapıyorlar. Ama Death’in Human albümünde Cynic’in geçen sene kaybettiğimiz bateristi Sean Reinart ve gitaristi Paul Masvidal çalıyor. Diğer gitarist ve grubun hiç değişmeyen tek üyesi ise yine bir şarkısını attığım Control Denied’ın da gitaristi olan Chuck Schuldiner. Sonraki Death albümlerine kıyasla zayıf kaldığını düşünsem de benim sevdiğim bir albüm. Bunun dışında aynı üyelerin bulunduğu başka gruplar ve albümler de var. Onlara bakabilirsiniz.

2 Beğeni

Aramıza hoş geldiniz :slight_smile:

1 Beğeni

Doğrusu ben de In Flames’in son halini beğenmiyorum. Benim için Jester Race ve sonraki bir iki albüm dönemleri mükemmel.

3 Beğeni