Michael Connelly Kitapları

Michael Connelly

BİYOGRAFİSİ

ÇIKAN KİTAPLAR

  1. LİMOS YAYINLARI

    1. Kara Kutu

1

  1. EPSİLON KİTAPEVİ

    1. Kan Bağı

1

  1. İNKİLAP KİTAPEVİ

    1. Kemikler Şehri
    2. Meleklerin Uçuşu
    3. Son Çakal

1 2 3

  1. REMZİ KİTAPEVİ

    1. Yanlış Numara
    2. Darboğaz

1 2

  1. ALTIN KİTAPLAR

    1. Karanlık Ay
    2. Betondaki Sarışın
    3. Bagajdaki Ceset
    4. Hile
    5. Tünel Fareleri
    6. Kaybolan Işık
    7. Faili Meçhul
    8. Unutulan Sesler
    9. Kayıp Delil
    10. Güneşin Karanlığında
    11. Şüpheli Ölüm
    12. Kuşkulu Delil
    13. Beşinci Tanık
    14. 9 Ejder
    15. Son Hüküm

1 2 3 4 5

6 7 8 9 10

11 12 13 14 15

  1. NEMESİS KİTAP

    1. Kara Yankı
    2. Şair
    3. Gece Vardiyası
    4. Gecenin Kutsal Karanlığı
    5. Yangın Gecesi
    6. Kara Buz
    7. Karanlık Saatler
    8. Korkuluk
    9. Çöl Yıldızı

1 2 3 4 5

6 7 8 9

  1. AYRIKSI KİTAP

    1. Güneşin Karanlığında (Mickey Haller 1)
    2. Son Hüküm (Mickey Haller 2)
    3. Kuşkulu Delil (Mickey Haller 2)

1 2 3

EN SON ÇIKAN

9

10 Beğeni

2 Beğeni

Connelly kitaplığına eklemeler yapmak gerekiyor. Nemesis’in çıkardığı kitapları göremedim listede.

1 Beğeni

Konu içerisinde güncelleme yapacağım. Aslında Ayrıksı’nın ilk kitabının çıkmasını brkliyorum. 1 Ay bekleriz çıkmaz ise güncellemeyi yaparım.

1 Beğeni

Yazarın epey kitabı kazandırılmış zamanında, hiç bilmiyordum. Çok beğenecek bir arkadaşım var, ona bir önereyim bakayım.

3 Beğeni

Liste güncellendi. Yayınevine göre ayrıldı.

1 Beğeni

4 Beğeni

Bak bu kitapları alırım işte. Ayrıksı güzel seriler basıyor.

2 Beğeni

Ayrıksı aslında Türkiye’nin en ihtiyaç duyduğu sektörlerden birine el attı bence yayımcılık anlamında ki o da polisiye odaklı bir yayınevi olmak ve özellikle 70-80 lerde doğan kesim polisiye hastasıdır genelde.Mesela benim annem 76’lı kadın John Grisham hastası özellikle ama malum yayınevinde olunca kitapların hakları alınamıyor pek.Bakalım anneme şu Ayrıksıdan birkaç şey alayım tatsın bakalım.

1 Beğeni

Ayrıksı’nın da Michael Connelly romanları basması çok iyi oldu. Connelly gerçekten de polisiyenin en önemli isimlerinden biri.

Ben kitabın kapağını beğenmedim. Aslında çok kötü sayılmaz ama daha iyisi olabilirdi. Nemesis’in kapakları polisiyenin ruhunu daha iyi yansıtan kapaklar bence. Bir diğer sıkıntı da muhtemelen kitabın boyutlarıyla alakalı olacak. Çünkü tahminimce Nemesis’e göre bir tık kısa basacak Ayrıksı. Kitaplar yan yana kötü duracak. Ama her şeye rağmen kitapların yeni baskılarını edinmek güzel.

Güneşin Karanlığında, Michael Connelly’nin filme de aktarılan bir eseri. Başrolde Matthew McConaughey oynamıştı.

2 Beğeni

Ayrıksı Kitap kitapları çınar yayınlarının kitap boyutunda. Kapaklarda polisiye serilerindeki gibi standart kapakla basılıyor. Kötü değil enazından.

1 Beğeni

Dediğim gibi kötü değil, ancak daha iyi olabilirdi. Ben Ayrıksı’nın kapak tasarımlarını çok iyi bulmuyorum. Bir ara da genel bir yönelim vardı; çoğu yayınevi polisiye kapakları beyaz basıyordu. Sanırım maliyeti daha az olduğu için. Onları da pek sevmezdim mesela.

2 Beğeni

Ben tam tersine kapağı oldukça beğendim. Tek sıkıntı bence firma logosunun kullanımı. Beyaz şerit çekip siyah logo kullanmak yerine aynı yerde mevcut siyah zeminde logo beyaz olarak kullanılsa daha iyi olurdu diye düşünüyorum.
Pek polisiye okuduğum söylenemez. Polisiye romanın Dostoyevski’si ibaresi sizce doğru mu?

1 Beğeni

Size komik bir şey diyeyim İtalyada böyle polisiye gerilim romanlarına “i libri gialli” deniliyor genelde ki bu da "Sarı Kitaplar " demek ve hani bilmem kaç yıldır kapaklar sarı basılıyor onların genelde de.

2 Beğeni

Ayrıksı Kitap kitapların sırtlarına mutlaka seri ismini yazıyor. Bu seride de Haller olarak almışlar. Seri 6 kitap. İkinci kitap sırtı da A ile başlayacaktır.

2 Beğeni

Hocam yabancı basımlardan bağımsız olarak bakarsak kapak fena sayılmaz. Hatta iyi bile diyebiliriz. Ben de zaten kötü değil, ama daha iyisi olabilir demiştim. Ancak yabancı basımlara baktığımız zaman genelde aşağıda eklediğim tarzda kapaklar yapılmış. Ve türe daha uygun kapaklar bence. Logo konusunda size hak veriyorum.

Polisiyenin Dostoyevski’si konusuna gelince, ben tabii ki böyle bir tabir kullanamam. Haddim değil yani. Ancak çok polisiye okuyan biri olarak diyebilirim ki Connelly çok iyi. Bana göre en iyisi.





2 Beğeni

Doğrusu “Haller” hocam.

1 Beğeni

Sonuç olarak Ayrıksı, polisiye kitap kapaklarında kendine göre bir tarz belirlemiş. Buna tabii ki saygı duyarım. En azından çizimler kötü değil. Daha kötü çizen çizerler gördüm. Connelly kitapları da bu tarzda basılacak.

Şaşırtmışız. :smiling_face: :smiling_face: :smiling_face: :smiling_face:

1 Beğeni