Şimdi ilk senesinde mvp şampiyon falan olur böyle dedik diye aman ha hocam
Takip edenler varsa nba de playoff lar başladı, seviye gene tavana çıktı Embiid canavarlaşmış dün gece;
Kyrie de orucu açıp gelmiş bir ara ama Boston savunmayı felaket sıkmış 2. yarıda, çok iyi geri dönmüşler.
Rengimiz yine aynı.
Bu sene miaminin yılı olsun istiyorum ben de Yıldızları toplayalım, yok efendim big three yapalım, medyatik adamları seçelim satışları arttıralım takımı değil. Dişiyle tırnağıyla çalışarak bir yerlere gelenlerin takımı
Biraz önce şöyle bir analiz okumuştum hatta, tam üstüne geldi muhabbeti.
Miami Heat’te gerçekten muhteşem bir kültür var. Bubble’da hiç beklenmezken bu kadar yükselmelerinin sebeplerinden biri de bu bence. Takım olmak diyince bütün spor dalları arasında Heat hep çok önemli bir yerdedir benim için, inanılmaz bir dayanışma ve birlik içerisindeler yıllardır. Bir de sizin attığınız yazıya ek olarak şunu söylemek istiyorum, o oyuncuları uzun süreler oynatmasalar da inanılmaz zinde, uyum içinde ve maça hazır halde oluyorlar. Bu sene Ömer Faruk’ta bunu gördük mesela, ilk parkeye çıktığında herkes kim bu derken sanki en az 3-4 yıldır o oyuncularla birlikte oynuyormuş gibi gözüktü hiç göze batmadı oyunu. Kısacası konu Heat olunca uyum süreci maç kondisyonu gibi sorunlar da yok oluyor adeta, bu da ne kadar verimli antrenman ve yaz dönemi geçirdiklerini gösterir.
Playofflar ise harika gidiyor (Doncic’in yokluğunu saymazsak), inanılmaz keyifli maçlar izliyoruz bu sene. Şu an bunu söylemek için çok erken ama Boston sakatlık yaşamaz ve böyle devam ederse doğuda şampiyon olur gibime geliyor. Batıda da Suns GSW finalini kazanan bu senenin NBA finallerini alır diye düşünüyorum. Umarım Suns şampiyon olur çünkü Chris Paul’ün emekli olmadan şampiyon olmasını çok istiyorum, Monty Williams sempatimin de bunda etkisi var tabii ki.
Bu yıl hiç izleyemedim. Play in neydi onun kurallarına bile bakmadım üşengeçlikten ama Şanlı Celtics’imizin iki maçını az da olsa izledim.
Play off lardan intibak etmeye çalışacağım artık.
Celtics’in artık pek bir şanı kalmadı be. Üzdüler sevenlerini. Jayson Tatuma çok bel bağladılar ama bir türlü şampiyonluk performansı sergileyemediler.
Batıda Rockets patlak, doğuda son topa kadar Celtics son kale artık ne yapalım
@Jaehaerys aynen öyle, tüm nba içerisinde de oluşturdukları basketbol kültürüne imrenilerek bakılıyor artık . Riley-Spoelstra-Haslem ile her kademeye oturan mükemmel bir ağaçları var, her parçadan tam verim ve doğru zamanda alabiliyorlar.
Ama iş playofflar ve şampiyonluk olunca süperstar performansının gerekli olduğu anlar çok olabiliyor, komple takım olmak bazen yetmiyor. Heat in sıkıntısı bu olabilir, bakalım Butler o ateşi körüklemeye devam edebilecek mi
Doncic’siz Dallas çılgın işler yapıyor bu arada Jazz i gene tepelemişler dün akşam.
@BiblofilYouTube bende özetten özete izliyorum ya, gece yarıları kalkıp izleyecek vakit nerde artık
@Buyifix Celtics, Tatum-Brown-Smart çekirdeklerine tam doğru parçaları yıllardır tam koyamıyorlar ama bu sene asıl hamleleri yönetim ve mantalite oldu. Brad Stevens koçluktan yöneticiliğe geçince Ime Udoka yı koç yaptılar. Udoka da Celtics savunmasını mükemmel bir seviyeye çıkardı. Normal sezonu savunma verimliliklerinde fln 1. sırada bitirdiler, Marcus Smart da Yılın savunmacısı seçildi ki bir guard olarak bu ödülü almak inanılmaz zor.
95-96 larda en son Gary Payton bu ödülü guard olarak alıyor, ondan sonra hep pivotlarda Payton onore etmek için Celtics antrenmanına da geliyor hatta şöyle güzel bir videoları var;
Ben pek sevmem Smart ı ama hak etti, takımın savunma generali oldu bir gard olarak
Nba 2k11 oyunu sayesinde Memphis hayranı olmuştum. 8.siradan 1.siradaki san antonioyu elemislerdi. Conley mayo gay Randolph gasol, kenardan Tony Allen. Dişe diş bir kadroydu. Şimdi tekrar me Memphis duygularım kabardı. Şampiyonluk mucize tabiki ama Ja Morant liderlik vasıfları kazanır ve oyununu çeşitlendirirse, New age Allen Iverson olur. Son zamanlarda izlemesi daha keyifli başka bir oyuncu görmedim. Ayağına taş değmesin koçumun.
Kadroları çok genç, yanlış hatırlamıyorsam en yaşlıları 28 Sadece Ja Morant değil, havalarını bulduklarında kimin ne yapacağı hiç belli olmuyor. Dün 26 sayı gerideyken Desmond Bane bir başlamış, maç tersine dönmüş ve kazanmışlar
Bu sene olmasa da birkaç yıl içinde doğru hamlelerle şampiyonluk için büyük aday olabilir Memphis.
NBA izlemeye ilk başladığım yıllar YouTube’da bulabildiğim eski maçları izleyip daha çok bilgi edinmeye çalışırdım, sağ olsun bir Jordansever kişi de 91’den 98’e kadar bütün finalleri ve bazı önemli normal sezon maçlarını atmıştı. Hepsini izlemiştim ama sosyal medyada falan Jordan’ın bu buzzer beaterına denk gelmemiştim, arkadaşlarım da hep benim yaşlarımda olduğu için maksimum Kobe Bryant konuşabiliyorduk . Neyse 98 finalinde bu basketi görünce heyecandan elimdeki vişne suyunu istemsizce sallamıştım halı vişne suyu olmuştu hep, inanılmaz bir andı benim için daha önce hiçbir spor dalında böyle bir şey görmemiştim. Tabii annem 2 gün boyunca söylendi ama insan o anın büyüsüne kapılmadan edemiyor. Böyle bir anısı var benim için bu maçın.
Söylediğiniz kanal bu olabilir. Şimdiye kadar gördüğüm en iyi MJ ve 90’lar NBA arşivine sahip kanal. Benimde Bulls’u tutmamın sebebi lise yıllarımda MJ ile tanışıp devam etti, artık eskisi kadar takip etmesem de bu sezon güzel işler yapıldı mini yapılanmanın sonucunda işler güzel gidiyor.
Hayır bahsettiğim kanal bu, maçın tamamını atıyorlar. Bir de Kobe Legacy diye bir kanalları var ama onda sadece 2000 finalleri var.
Şu tabloda en sevdiğim şey Brooklyn Nets in süpürülmesi oldu sanırım Yok efendim big three, ver parayı topla yıldızları falan bizlik işler değil. Basketbol, takım oyunu olduğunu gene gösterdi
.
İlgilenen olursa bugün bizim insani saatlerde konferans yarı final maçları başlıyor. Ben bir sene sonra ilk defa nba maçı izlemeye niyetlendim bakalım . Ama yayın ücretli kanalda maalesef.
NBA gerçelten felaket takvim hazırlıyor, bu maçları erkene alıp da Avrupa’da inanılmaz izlenen Doncic’in maçlarını 4.00’e 5.00’e atmaları çok saçma. Neyse umarım o maçları da S Sport verir de tekrarını izleyebilirim. Bu arada S Sport’un S Sport Plus adında ücretli bir abonelik sistemi var ayda 15TL falandı galiba oradan bitmiş maçların tekrarlarını da izleyebiliyorsunuz İngilizce/Türkçe spikerlik seçenekleriyle. Premier Lig ve F1 de var, birkaç büyük lig daha var onlara bakabilirsiniz siteden. Maçın tekrarını izleyebilme olayı çok işe yarıyor geçen seneden maçlar bile var platformda.
Onlar sadece kendi iç yayın programlarını, izlenme oranlarını düşünür F1 Miami GP yapılacak haftaya onun bile saatleri F1 e ters oldu ama Amerikalıların daha çok istediği bir saate alındı.
Doncic kaderi batı yakasında oynaması. Doğudan bir takıma gelse her akşam 10 11 de maç yayınlanır.