Herkesin tuttuğu takımda Luka gibi bir oyuncuyu izleyebilmesini çok isterim zira harika bir duygu. Bu seriyi geçmemizin imkansız olduğunu düşünüyordum ama basketbol tanrıları bu sene bizim yanımızda oldu sanırım , favori görülmediğimiz iki seriyi de geçtik. ESPN yarı final takımları arasındaki şampiyonluk tahminlerinde Mavs’i 5. sıraya koymuştu (Suns da 1. ya da 2. idi) bir sonraki tahminlerini çok merak ediyorum. Luka hakkında da son olarak bu görseli bırakıp yaklaşık 2 haftadır uykusuz kalmamın ödülünü almış bir şekilde yatağa gidiyorum. Herekse iyi günler.
Yarı finallerin sürprizi Dallas ve Doncicten geldi Napmışlar öyle, özeti izledim şimdi bir ara skor 80 e 40 falandı Dinwiddie falan da biraz daha sorumluluk almış iyi olmuş. Phoenix çok abartılıyor yok komple takım yok ellerinde her şeye cevap var falan ama playoff takımı olmadıklarını 2 senedir gösterdiler.
Playoff 7. maçı oynayıp bu kadar çember dövülmez, napayım ben böyle normal sezon birincisini
Bu sene Butler Reis’in kupayı almasını temenni ediyorum ama Tatum, Brown, Smart karşısında neler yapar bilmiyorum. Zaten yaka kupasını alsa bile yüksek ihtimal karşısına Chef Curry çıkacak. Merakla bekliyorum.
Hep aynı yüzleri görmekten sıkılmıştım. Biraz yeni yüzler görmek iyi olacak. Phoenix ve Milwaukee’nin elenmesine sevindim tabi Chris Paul 1 tane yüzük alsa ona da sevinirdim ama artık olmayacak sanırım.
O kadar isterim ki şuan oynamak ama takip edemiyorum. Yeni nesil oyuncuların çoğunu tanımıyorum. 2010/11 sezonunda tüm takımların ilk 5lerini sayabilirdim. Ama yinede denemek isterim. Fasulye oyuncu olarak, kabul ederseniz.
Hey gidi nba fantasy, 10-15 sene önce bakardım bende. Baron Davis in ( ya da belki de Monta Ellis in ) çıldırdığı bir maçıyla ilk 10 a mı ne girmiştim hala hayal meyal aklımda
Bu gece 3 te NBA Draft Lotaryası çekiliyormuş. Merak edenler varsa diye 1. sırada ( ve sonraki sıralar için ) ihtimal tablosu;
Gönlümün şampiyonu Orlando gene güzel bir draft alıp iç edecek kesin Tarihin en kötü yönetilen takımı ya, bari 1. sıradan seçseler de hata şansları minimuma düşse
Tarihin en kötü yönetilen takımı açık ara Sacramento’dur bence :)) bu takas döneminde haliburton-sabonis takası da bunun en güzel örneği. Orlando’nun önü açık bence. Hem Florida’da olması hem çok potansiyelli genç takım kurmaları buna örnek. Bambayı salıp takastan bir star alabilirlerse (ya da free) çok iyi yerlere gelirler.
Hahah doğru doğru tabi, draft pick açısından demek istemiştim ben Hele sacramentonun geçmiş hamlelerine gidersek onlar gerçek fecaat .
Son 10 yılda falan bu kadar çok draft hakkı olup bu kadar saçma sapan seçim yapan takım yoktur galiba ya. Dwight Howard dan beri bir yıldız seçimleri yok, yıldız olabilecek seçimleri doğru bulup yetiştirmek yok. Üstüne takım kuracak seçim yapmaları lazım gidip yan parça seçiyorlar falan Geçen sene şansına Franz Wagner geldi de biraz heyecanlandırdı, bakalım nasıl olacak.
Bu Orlando 2013 - 2. sıra Oladipo, 2014 - 4. sıra Aaron Gordon, 2015 - 5. sıra Hezonja seçtiler ya , başka takıma bu sıralardan üst üste şans gelse şampiyonluk çekirdeği kurulur hemen.
Oraya girersek bu işten en patlak çıkacak takımlar heralde Portland ile Detroit olur Sanırım 2. Sıradan seçmek lanet gibi bir şey. Tek istisnası hatırladığım Morant >Zion. New orleansa yazık oldu. Şu an net bir şekilde çöp batıda tepeye adaydılar.
Ben hiç NBA izlemem. Ama güzel hareketler gibi listeleri izlemeye bayılırım. Fakat bu izlememe kararımı bu sezon değiştirdim gibi o da sadece bir takımın maçını izlemek içindi. Beşiktaş’tan NBA’e giden Alperen’i izliyorum mümkün oldukça. Yaşına göre Houston taraftarına oyun stiliyle kendini sevdirdiğini düşünüyorum. Aynı takımda olan Jalen Green de büyük işler başaracak gibi duruyor. Müthiş bir smaç yeteneği var. Houston’ı da birkaç cümleyle yorumlamak isterim. Belki aynı düşüncedeyizdir. Bu sezon çok belli göründü ki drafta çalıştı takım. Bunun yanında takımın çoğunluğunun genç olması da alınan mağlubiyetlerin nedenlerinden biriydi. Alperen dışında pota altında savunma yapan pek yoktu. Çocuk savunacağım derken sayısız faul yaptı. Takım biraz daha yardımcı olsaydı bu konuda Alperen’i daha çok izleyebilirdik. Takım genel olarak sayı konusunda sıkıntı çekmese de çok sayı yedi zaten. Silas’ın ne yapmak istediğini de çözemiyorum bazen. Eli yanan oyuncuyu ve maçı koparabilecek performansı gösteren oyuncuları anlamsız şekilde çıkardığı çok oldu. Elbette bunun altında draft seçimi var diye düşünüyorum.
Aynen öyle. Ligin dibine demirleyip yüksek sıradan draft a oynamaya tanking diyor bunlar, Houston da Harden’ı takasladığından beri tanking de aslında Ekmeğini de geçen sene 2. sıradan Jalen Green i seçerek aldılar ki süperstar olma potansiyelli bir genç gerçekten.
Kadronun etrafında şekilleneceği adam olarak seçtikleri Kevin Porter Jr. şımarık bebesini adam edebilirlerse tavanı çok çok yüksek bir genç çekirdekleri var bence. Eric Gordon ve john Wall ellerinde patlayan kontratlar ama Christian Wood u şöyle şampiyonluk hedefli bir takıma güzel draftlar karşılığı takaslasalar da Alperenle Usman Garubanın dakikaları artsa çok hoş olur Houston. Tabi 2-3 yıllık çok güzel bir gelişim geçirmeleri lazım