NBA Forum

NBA tarihinden ilginç bir fotoğraf…

Michael Jordan, NBA tarihinin en kısa boylu oyuncusu olan Tyrone “Muggsy” Bogues ile karşı karşıya…

Bogues, 1.60 m. boyundaydı…

Fotoğrafta, Bogues çok konsantre halde görünürken, Michael Jordan, “beni çoluk çocukla uğraştırıyorsunuz” der gibi bakmamış mı?

1 Beğeni

Butler reyiz ile ilk maçı aldık. Miami ateşi umarım yakmaya devam eder. :fire:

Doncic reyiz de döktürürse kim bilir, belki hayaller gerçek olur. :slight_smile:

3 Beğeni

Üçleme tamamlanmalı.

1 Beğeni

Şimdi özeti izleyebildim, sevindim baya böyle devam :smiley: İlk yarı çok salmış Miami hatta 2. yarı savunmayı sıkınca Boston üretememiş hiçbir şey.

Marcus Smart ile Al Horford da yokmuş, zaten dar bir ana kadrosu var Boston’ın bu eksiklerle elit switch savunması yapmaları falan imkansız. Boston tüm as kadro + gününde Tatum ve Brown olmadan Miami den maç alamaz gibime geliyor.

1 Beğeni

Ben de şunu hiç unutmam: O senelerde Utah dış savunması rezaletti. Utah kimle rakip olursa, o takımın SG’sini ilk sıradan yazardık. Ben de yine düzeni bozmadan yazmıştım rakibin SG’yi, kim hatırlamıyorum ama 51 sayı mı ne atmıştı. Dedim aha, grubun lideri benim. Sonra öğrendim ki gece Kobe hayvanı 81 atmış, herkes bana gülüyor. :slight_smile:

Bunlar olsa işler değişirdi büyük ihtimalle. Maç da Miami’de idi. Bakalım, her şeye gebe bir seri. Seri 4-3 biter ama kim alır bilmiyorum. Çok fazla dinamik var.

2 Beğeni

Hahah :joy: Kobenin Toronto’ya 81 atması sana denk gelmiş :joy:

Boston değişik bir takım ya, bu playoff da 2 maç izledim 2 si de Celtics-Bucks oldu. İlkinde rezalet oynadılar, yıldızlar 10 sayı falan anca attı, savunma yerlerde. İkinci de Al Horford 10 yaş genç zannettim, hepsi mükemmel takım savunması yaptı Tatum durdurulamadı falan. Günü gününü tutmuyor, o nedenle de 4-3 miami alır :stuck_out_tongue:

2 Beğeni

Hahah birinci sıra bize gelmiş, inş gene fecaat bir seçim gelmez :joy: Farklı bir şey dileseymişim keşke :joy:

1 Beğeni

Lakers’ın draftı yok şaka gibi. 10 sene daha playoffsuz dönem loading.

1 Beğeni

Kötü bir mağlubiyetle başladı Celtics seriye. İlk yarı ne kadar iyiydiyse 3. periyod onun iki katı kötüydü. 39-14 periyod mu olur be yeşil kurbağalar?

Her neyse. Ben serinin çok ortada ve keyifli olduğunu düşünüyorum. Böylesi elit iki savunma takımı izlemek bence taktiksel anlamda çok doyurucu oluyor. Özellikle Smart dönünce iyice şenlikli maçlar izleriz.

Bu arada kaç tane blok oldu ya sayamadım. Düello gibi maçtı.

Bu kadar güç farkı yok. Tam kadro Boston bana göre Miami’den bir tık önde hatta.

3 Beğeni

Üstüne seni Bubble da şampiyon yapan koç Vogel değilmiş gibi şutluyorsun, ama tüm drafları harcayan eline westbrook bombasını bırakan menajer çıkması Pelinkayla devam ediyorsun :joy:

Valla playofflarda tam maç miami izleyemedim hiç ama bana eli daha güçlü geliyor üstat. Bench katkısı daha fazla, rotasyona giren-çıkan aynı şekil taktiğe devam ediyor ve tabi Spoelstra da mükemmel taktik okutturyor falan. İlk 5 ve yıldızlar çerçevesinde bakınca Boston bir tık daha avantajlı gibi ama 48 dakikaya yayılacak tüm kardo kullanımına bakınca ben Miami diyorum ya kesinlikle.

Dünkü maç da bu görüşümü biraz destekliyor aslında; Tatum-Smart-Brown üçlüsünde bir eksik ya da formsuzluk olunca kapatamıyor Celtics. Payton Pritchard 30 dk oynayıp 18 sayı atıyor mesela ama o savunma katkısını vermiyor, Derrick white ile kapatalım deseler bu sefer de skor gelmiyor ( 29 dk da 3 sayı atmış dün )

Heat de ise Butler tek gibi gözüküyor ama Gabe Vincent- Caleb martin- Max Strus bir şekil dönerken benchten Herro gelip her maç tıkır tıkır atıyor. Duncan Robinson ı dışarı itekledi bu adamların çalışkanlığı bir de Oladipo var geliyor o da aldığı sürede katkısını veriyor falan. Kim girse-çıksa işini yapıyor yani, dün oynamayan Duncan Robinson veya Oladipo, Butler ın/herro nun gününde olmadığı bir zamanda çıkıp 30 atsa kimse şaşırmaz yani. Koç da takımını bu şekil hazır tutuyor gibi geliyor bana.

Uygusuz kalmaya yiyebileceğim bir gün denk getirebilirsen şu seriden maç izlemeyi çok istiyorum ya :joy:

3 Beğeni

Ben sabah uyanıp izliyorum S Sport. Hiçbir yere bakmadan izleyip günr başlıyorum. :smile:

4 Beğeni

Ben de aynı şekilde yapıyorum, Twitter’ı ESPN’i her şeyi sildim telefondan buraya da maçı izledikten sonra giriyorum. Üniversite sınavı senesinde telefonu bırakmayan ben sanırım Playofflarda olan biteni izlemeden öğrenmemek için telefonu bırakacağım :grin:.

1 Beğeni

@BiblofilYouTube @Jaehaerys bugün sizin taktiği denedim hocamlar, ssportta ki sabah tekrarını 2. periyottan yakaladım ama değmedi pek :joy: Dallas böyle 100 tane deneyip 10 tane üçlük sokmaca ile devam ederse hiç şansları yok ya :joy:

Curry reyizi seviyorum, golden state izlemesi keyifli tamam ama Dallas çok erken havlu attı ve hiç geri dönemedi ya. Draymond Green 3. periyot başlarında 4 faul olunca warriors ın savunması gevşer belki geri dönerler dedim ama olmadı.

3 Beğeni

Dallas iyi hoş takım ama NBA finali görecek bir kadroları yok bana göre. Tek superstar, gerisi ortalama bir takım. Ha Doncic faktörü tabi ki önemli ama ilk maç özelinde çok bir vaatte bulunmadı bana açıkçası.

Dediğin gibi çok erken havlu attılar. Kidd baba sinirli sinirli baktı sadece. Faul problemi yaşatıp defanslarını kırabilirlerdi, Green dışardayken bile yetersizdiler.

Bir de eğer superstar bir pivotun yoksa bu kadar yavaş oynamaya hakkın yok ya. Kenardaki Nowitzki sahada 5 numara olsa anlarım da kağnı gibi top oynuyorlar.

Neyse önümüzdeki maçlar farklı olur belki. Biraz daha üçlük isabeti bulup vidaları sıkarlarsa savunmada, bir ihtimal var halen.

5 Beğeni

Dallas, Phoenix serisine de böyle başlamıştı ki unutulmamalı, Phoenix > Gsw. Bence Gsw tarihi balık bir sezon yaşıyor, Denver / Memphis / Dallas’ı bir daha herhangi bir takım rüyasında bile göremez. İş ciddi ciddi Miami’ye dönüyor gibi.

Dallas bence bu seneki sakat Denver ayarında takım . Doncic bu takımla değil batı finali, ilk turda galibiyeti zor görmesi gerekirdi. Seneyeden itibaren ciddi bir Clippers rüzgarı esecektir. Hele ki Utah dağılıyorsa oradan alınacak parçalar çok önemli olur.

2 Beğeni

Aynen, en kebap final yolu :smiley: Denver zaten baştan eksik, Mephis te Morant sakatlanıyor falan. Dallas da Doncic i sakat verirse kadrolu üfürükçülerini açıklasınlar lütfen :smiley:

Fena yenildik ya, Miami ateşini söndürdüler. :frowning:

Böyle olunca da fark oluyor maşallah. Boston’dan maç alamazsak Boston - GSW finali görürüz.

1 Beğeni

Valla rezil oldu, ssport maç tekrarı taktiğiyle şimdi izledim. Ben ne zaman maç izlesem maçlar erken kopuyor, zevksiz maç oluyor bırakıyorum nba maçlarına bakmayı :joy: Dün Efesin maçını izledim ne güzel mis gibi son saniye üçlüğüyle çıldırdık falan :ok_hand:

İlk peroyodun sonlarına doğru Boston bir üçlük atmaya başladı, böyle bir yağmur yok ya. 9 da 8, 10 da 8 falan attılar, 2. periyotta da devam ettiler. Miami savunmayı boşlasa gene tamam dicem ama yok, topu bulan üçlüğü soktu boston da :smiley: Psikolojik olarak çöktü orda miami, sonra Spoelstra ne yapsa dönecek bir ivme yakalayamadı.

Böyle dediydim ama çok güzel tükürdüğümü yalattılar saolsunlar :joy: Robinson Phily serisinde oynatılmayınca iyice kopmuş. Yeniden ateş yakar diye aldı bir ara ama çok kaçırdı. Oladipo da kendi kendine at-tut yapıyor. Hiçbir yerden tutunacak bir direk bulamadı bugün Miami.

Boston her maç böyle atamaz, ama attı mı da tutulmuyor çok değişik takım. Smart’ın dönüşü inanılmaz bir shape veriyor iki alana da. Bugün sadece savunma değil hücumu da süper oynadı.

1 Beğeni

Biz bunları yazdık :slight_smile:

Tabi çok estra bir 3 sayı gecesiydi kabul ediyorum ama Celtics bitti demeden bitmez. :stuck_out_tongue:

2 Beğeni

Hahah öyle oldu valla, özellikle asıl faktör Smart oldu ben ilk maç oynamayınca böyle bir performans beklemiyordum Smart tan. Bakalım sonraki maçlarda da böyle çılgın atabilecekler mi :smile:

Konferans finalinde Garden sıkıntı, Miami’nin mutlaka bir maç çalması lazım deplasmanda artık.