Okuma Etkinliği - Archmage (Homecoming #1)

“The enclave of Q’Xorlarrin will likely be wiped out before you return,” Jarlaxle pointed out.
Kimmuriel shrugged as if he hardly cared. “This city will find its fate whether I am here or not.”
“When the dwarves come, perhaps I will need you.”
Kimmuriel scoffed. “Jarlaxle, you have more friends among their ranks than in Q’Xorlarrin,” he said

Burada çok güldüm ya, Jarlaxle’ın cüceler arasında daha çok arkadaşı var. :joy:

95’e yaklaştım, bitmek üzere. Drizzt ne daldı öyle Marilith’e. Aslanım, hunter’ım benim. :heart_eyes:

1 Beğeni

Obaaa, Demogorgon geldi. Plot twist adayım Gromph altına işedi. Halbuki ne beklentilerim vardı ondan. :joy:

Lolth, kendisinin bile karşılaşmaktan korktuğu Demogorgon’u neden gönderdi acaba? İkinci kitapta anlarız umarım.

@Pyrewrath hocam ben direkt dalıcam ikinci kitaba. Üçü birlikte okuruz. :+1:

Tam da bu yüzden; Demogorgon, Lolth’a hemen hemen eşdeğer güçte ve ona rakip bir demon lord.

Lolth’un amacı, Demo’nun Abyss’deki yokluğunda oradaki kendi nüfuzunu artırmak.

1 Beğeni

Epilogue bitti. Dediğin gibi güzel bir yerde bitti. Jarlaxle’ın ihanet edeceğine gram ihtimal vermiyorum. Ama Gromph tahminimde ne derece sıçtığımı düşünürsek her şey olabilir. :slight_smile:

Işın ilginci, Demogorgon’u Gromph’un summon ettiğini sanırım kimse bilmiyor.

Kitabın sonunda Gromph Jarlaxle’a matron mother’lara karşı mı geleceksin gibi bir şeyler diyor. Onu neden dedi anlamadım.

Son bir tahmin: Demo ile Primordial kapışacak, CB’nin desperate planı bu olsa gerek.

Bana “Gromph o kadar mal değil ya, kesin bir şeyler yapacak” diye düşündürtüp, Gromph’un bodoslama Prince of Abyss’i summonlamasıyla plot twist’in kralını yaşatan Salvatore reyize selam olsun. :slight_smile:

Aslında hazır başlamışken bu gazla bu seriyi bitirebiliriz. Zaten çoğu karakteri biliyoruz artık. Yine de eskiye dönmek istersen de sen bilirsin elbette.

1 Beğeni

İyi ki okuduk, güzeldi valla. :slight_smile:

İhanetten kastın nedir hocam, hatırlamadım o kısmı. Jarlaxle, Gromph’u ve Q’Xorlarrin’in Matron Mother’ı Zeerith’i kendi saflarına katmayı planlıyor. Hideout’ları Luskan’a gidip orada bir işler çevirecekler sanırım. Orada zaten bir wizard ihtiyacım falan var diyordu, işine geldi Gromph olayı. Zeerith’e de sevindim, çünkü erkeklere değer verdiği için diğer Menzo cadalozlarına göre daha ılımlı bir karakter.

Kimmuriel ve Jarlaxle biliyorlar, hatta bunla hafiften dalga geçerek Gromph’u sinirlendiriyorlar. Gromph mahcup, bir daha bu konunun sözü edilirse sizi kurbağaya çeviririm diyor. :slight_smile:

Bu Primordial olayına bir baktım. Bunlar neredeyse tanrılarla eşit güce sahip, kadim titan’larmış (Drizzt’in zamanından 32 bin yıl öncesinde). O zamanlar tanrılarla savaşıp yenilmişler, oraya buraya savrulmuşlar. Klasik Yunan mitolojisinden bayağı bir almış buraları D&D. :slight_smile:

Bizim Gauntlgrym’deki titan Maegere. Pek Demo’ya kafa tutacak güçte biri değil. Ama tahminin yine de lezzetli, kapışsalar severek okurum.

Olabilir aslında, The Thousand Orcs’u bir bitireyim de. Başladım çünkü, % 15’deyim. Bir-iki hafta beklersen beraber okuyabiliriz, hoşuma gidiyor çünkü bu muhabbetler.

1 Beğeni

Kitabın son cümlesi. Gromp Jarlaxle’a diyor ki eğer matronları memnun etmek istiyorsan Drizzt’in kellesini götürmen gerek. Jarlaxle da diyor ki daha iyisini yapacağım, Drizzt’in kendisini götürücem.

Menzo tarafında kimse bilmiyor demek istedim. Gromph da öğrenilmemesi için “bu konu bir daha açılırsa sizi kurbağa yaparım” diyor. :slight_smile:

Tahminlerde çok iyi değilim ama sonuçta bu primordial ve CB olayının bir yere bağlanması gerek. Drizzt de CB’ye “your pet primordial” filan diyor. Bir vs iyi olurdu bence de yoksa kılıçla büyü ile Demogorgon’u banish etmek pek mümkün görünmüyor.

Ben 1 hafta beklerim de bir yandan da @Pyrewrath hocam da üç için bekliyor. Eğer o da ok derse bir hafta sonra başlarız, iki hafta sonra da üçe dalarız.

1 Beğeni

Hee, evet. Ben de Jarlaxle’ın Drizzt’e ihanet edeceğine ihtimal vermiyorum. Drizzt’i oraya geri götürse bile herhalde Menzo’daki bazı pislikleri imha etmek gibi bir amacı olur. Drizzt’i bir şekilde yardım etmeye ikna edebilir, veya çakallıkla kandırabilir.

Primordial’ı orada hapseden büyü zayıf olsa da daha birkaç yıl sürer demiyor muydu Catti-brie? Demon Prince şimdiden Menzo’yu yıkmaya başladı.

Off, felaket bir cliffhanger. Merak ediyorum Demo’nun vereceği zararı. Umarım bayağı bir pislik drowu temizler Underdark’ı terk etmeden.

Ek: Unutmadan anlamadığım bir şeyi sorayım: Drizzt nasıl öyle çabuk iyileşip Marilith’e daldı? Ölüp ölmeyeceği belli olmadan, gözlerini bile açamadan yatmıyor muydu? Clericlerin yaptıkları iyileştirme büyüleri de yara çok derin olduğu için bir yere kadar etki etmişti.

Sonra bir anda uyandı, Jarlaxle’ı buldu karşısında.

Jarlaxle’ın Drizzt’te gördüğü bir ışık var. Hatta bir kitapta “sen umudumdun” gibi bir şey diyordu ona. Drizzt’e bir hatası sonucu sitem ediyordu. Sanırım Jarlaxle içten içe Drizzt’e özeniyor. Bu kitapta da Zeerith ile sonda konuşurken net şekilde belli etti. Onu benim gördüğüm gibi görürsen sen de fark edeceksin filan dedi. Ben o cümleleri Gromph’u olaya dahil etmek için söyledi diye düşünüyorum. Getirecektir ama teslim etmek için değil de kurtarıcı olarak getirecektir.

Büyü zayıflıyor evet. Belirli bir süre vermediler ama önlem alınmazsa serbest kalacağını net şekilde belirtti CB. Hatta eskiye göre özgür kalmayı daha arzulu istiyormuş. Eğer bir vs olursa tam bir clash of the titans olacaktır.

Ben de anlamadım. Ama Kimmuriel’in parmağı olduğunu düşünüyorum. Hayatta kalıp kalmayacağı bile belli değilken eskisinden daha güçlü olması bana da bir garip geldi. Kimse de “aga sen Mielikki’nin rahmetine kavuşacaktın, ne ara iyileştin de Marilith’e tek attın” demiyor. :slight_smile:

Bu arada Bruenor’un önce her ne pahasına olursa olsun Gauntlygrym’i almak istemesi, hatta kendi içinde “Drizzt ve CB ölse bile buna değer” demesi ama sonra Drizzt ölüm döşeğinde iken büyük suçluluk duyması ve pişman olması da bence çok güzel bir Salvatore dokunuşu idi.

1 Beğeni

Obaa, böyle yüce bir planı varsa daha da çok severim Jarlaxle’i. Aslında çok iyi bir tahmin: Jarlaxle, yanına Menzo’dan sürülmüş, kaçan veya Baenre’den nefret eden herkesi topluyor. Kımmuriel, Zeeirth, Gromph. Drizzt de o kervana katılırsa…

Kitabın diğer duygulandıran kısımları benim için 30 cücenin Harpell büyüsü bozulunca ölümlerine atlamaları oldu. İçim sızladı o sahnede. Devamında da Connerad reyiz ikiye bölünerek can verdi. O kısımlar kabus gibiydi.

Evet, ikinci kitapta öğreneceğiz herhalde. Twinkle’ın akıbetini de merak ediyorum.

1 Beğeni

Bazıları isabetli, bazıları isabetsiz ama hepsi harika tahminleriniz var. Maestro’yu daha da çok seveceksiniz, içim rahat. :slight_smile:
Drizzt’in iyileşmesinde Kimmuriel’in parmağı var.
Drizzt Marilith’e dalarken “işte bu bee, aslanım benim!” diye yüksek sesle dile getirmişliğim var benim de. :slight_smile:
Ben beklerim, birlikte okumak çok daha keyifli olur.

1 Beğeni

Oo, süper.

Sevgili isos, haftaya cumartesi yeni etkinliğimize başlarız.

İki-üç hafta sonra da hep beraber 3. kitabı okuruz.

@Pyrewrath, sen ne okuyorsun şu an? Goodreads’de First Law 3’ü bitirdiğini gördüm.

2 Beğeni

@Pyrewrath @Abraxas hem iki hem de üçüncü kitap için anlaştık. Ben biraz zor dayanıcam ikinci kitaba başlamamak için ama başarırım büyük ihtimalle. :slight_smile:

Süper. Şimdiden ağzım sulandı. :drooling_face:

@Pyrewrath Maestro Drizzt gibi görünse de Jarlaxle da olabilir. Acaba hangisi? :slight_smile:

2 Beğeni

Sen arada Hakan Günday’ın yeni kitabını oku, uzun zamandır ağzının suyu akıyordu. :grinning_face_with_smiling_eyes:

O da var evet. Onu okuyayım ben haklısın. Günday candır. :heart_eyes:

1 Beğeni

Şehir dışındaydım bir kaç gündür, bugün karar vericem ne okuyacağıma. İblis Döngüsü 4 girecekti araya ama gelmesi gecikti. Tavsiyelere açığım. Senin okuduğun There Is No Antimemetics Division’a da bi bakmam lazım, ilgimi çekti. Cradle 9 gelmeden aradan çıkarabilirim belki. Reaper çıkar çıkmaz bitirene kadar gözüm başka bir şey görmez. :slight_smile:
@isos81 Maestro tabiki de Jarlaxle hocam, Drizzt garibim entrika falan beceremiyor. :sweat_smile:

2 Beğeni

Hocam Paternus önermiştim ama seni sarmadı. O yüzden korkarak da olsa Orconomics öneriyorum. Bence muhteşem bir kitap. Political satire. Böyle hack’n slash e ara veririm dersen araya sıkıştır derim (bu arada bunda da kesme biçme var).

1 Beğeni

Bu sene bitmeden okuyacağım hocam, listemde (hatta devam kitabı bile epub klasörümde bayağıdır). Biraz mizahlı gittiği için araya salçalı şeyler sıkıştırıyorum.
Paternus bende yara zaten, hikayesi çok güzeldi, belki bir gün. :slight_smile:

1 Beğeni

@isos81 : Yarın Maestro’ya başlıyor muyuz yoksa Zamir’le mi meşgulsün hâlâ?

1 Beğeni

Zamir’i yarıladım ama hafta sonu çok yoğun olur (çocukların doğum günü filan var). Pazar gecesinden önce başlamam çok zor. Sen de başlayınca maşallah atlı kovalıyor gibi okuyorsun. :sweat_smile:

Pazar gecesi veya pzt başlarsak sorun olur mu senin için?

:joy: Hiç sorun olmaz, ben de araya bir-iki kitap sıkıştırmıştım, iyi olur bile.