Okuma Etkinliği - Buzun Anıları (Malazan #3)

Tez ben abimi iyi oku ileride seni şaşırtabilir. Aynı şey paran için de geçerli :slight_smile:

1 Beğeni

Tez Ben ilk okuduğumdan beri favorim :smiley: Ama işte millet savaş derdinde Ben kardeş toprak :smiley: .

Hahaha toprak konusunda söylemiştim zaten

1 Beğeni

Ben şuan 230’dayım. Hikaye 3 koldan ilerliyor.

Bildik karakterlerimizin olduğu Panion Domin üzerine yürüyen birleşik kuvvetler.
Genç Tok, Leydi Gıpta ve yandaşları.
Bir de Kervancıların olduğu ekip.

Bunlar harici farklı yerlerde farklı olaylar da göreceğiz diye düşünüyorum. Sonra da ilk kitaptaki gibi tüm kuvvetler bir merkezde toplanacak ve dananın kuyruğu kopacaktır.

Alakarga’nın Brood’un çadırına ilk girdiğinde masa ile ilgili anlattıkları gülümsetmişti, ama sonrasında masanın bu şekilde önemli bir pozisyona geleceği aklımın ucundan bile geçmemişti. Sahnede bir silah görünürse, ilerde o silah patlar gibi bir durum oluştu :confused:

En sevdiğim bölümler savaş konseyi bölümleri oldu şimdiye kadar.

1 Beğeni

Bu abiler şimdilik çok havada bende, bakalım ileride ne yapacaklar. Muhtemelen diğerlerini önceden tanıdığımız için öyle geliyor belki de. Benim de en beğendiğim kısımlar savaş konseyi şu ana kadar :smile:.

Masa ile de ne umduk ne bulduk oldu Kirpi kardeş :smiley: Hafifledi keseler :rofl:.

1 Beğeni

Köprüyakanlar’ın isminin nereden geldiğini de görmüş olduk. Ben daha farklı düşünmüştüm. Önemli bir köprünün yakılmasını içeren bir intihar görevini başarıyla kotarıp kahraman olup bu ismi aldıklarını düşünmüştüm ama bu şekilde daha anlamlı ve güzel olmuş.

Şu sayfaya gelmeyen okumasın şeklinde üst tarafa düzeltirsen insanlar açıp açmaması gerektiğini daha iyi anlarlar :slight_smile:

1 Beğeni

Ohooo o kervancı amcalar ve teyzeler ilk etapta sıksalar da bence 500 den sonra gayet akmaya başlıyor. Benim kitapta en keyif aldığım sahneler itkovian ve Alakarganın chapterları olmuştu
Sonrasında da 500 den sonra kervancılara döndü

1 Beğeni

Biraz daha okudum ve birinci kitap kervancilar grubu ile cok iyi bir kapanis yapti. Erikson yazmis…

Gelemedim daha oralara ben, 20 sayfa okuyabildim dün akşam :smiley: .

Sonunda sipariş verebildim. 30 lira kupon sayesinde yaklaşık %50 indirimli fiyata Amazon güvencesiyle satın aldım. Haftaya gelince okumaya başlarım.

2 Beğeni

Ciltlisi niye Amazon tarafından satışa sunulmadı hala bir bilginiz var mı?

Ciltliyi İthaki satıyor olarak gözüküyor. TÜYAP’dan sonra satışa sunulabilir.

1 Beğeni

Bu etkinlik başarıya ulaşmayacak ama ben biraz canlandırayım ortalığı. Kitap değerlendirmesi az az yapıp, sorularımı aşağı bırakayım.

Teşekkürler

1. Ermişlik tam nasıl oluyor anlayamadım hala? İlla ölmek gerekmiyor sanırım (treach gibi) Sanırım ata tanrılar hariç hepsi bir zamanlar faniymiş ve ererek bir düzlemi ele geçiriyorlar. Hood, Burn vb.

2. Ayraçtaki şövalye ve büyücü kimler?

3. Korlat ile Whiskeyjack hikayesi fani düzlemde ani ve şok edici bir şekilde son buldu. Hiç beklemiyordum. Whiskeyjack acaba dirilir mi, duiker gibi :slight_smile:

4. Anaster-Toc olayı çok iyi düşünülmüş bence. Togg’un Fani Kılıcı :slight_smile:

5. Gümüştilki karakteri ciddi sinir bozuyor bir de nelere mal oldu ya…

6. T’Imass ve Jaghut savaşının arka planını gördük. Tahmin edildiği gibi insanlığa ciddi göndermeler bulunuyor. (Kahine merhamet göstermeleri ve başka düzleme yollamaları çok müthiş bir yazım)

7. Anladığım kadarıyla her kitap kendi içinde bir son yaratıyor. Kitaplarda gördüğümüz çoğu karakteri bir daha görmeme ihtimalimiz bulunuyor.

8. Millet, böyle süper karizmatik, kontrolsüzce güçlü diye ergenler sever yorumları yapmış ama açık ara en zeki ve olgun karakter Anomander Rake. Helal olsun.

9. Tez Ben’in Hood’u aleminden çekip kıstırması nasıl bir karizmadır ya, inanılmaz bir olay valla.

10. Ganoes Paran karakteri ciddi gelişim kaydetti. Çok beklentim var. Whiskeyjack’ten vardı ama çok üzgünüz.

11. Laseen - Dujek - Whiskeyjack ve Tayschreen’in satranç tahtası hamleleri ayakta alkışlanır.

12. Gruntle ve ekibi de neydi öyle yaw. Resmen kitaba ayrı bir hava kattılar.

13. Itkovian için söyleyecek söz bulamıyorum. Faniyi geçtim, tanrıların bile cesaret edemeyeceği bir olaydan alnının akıyla çıktı.

14. Lady Envy ve Droconus hikayesi heralde 6.kitaptan sonra bir hareketlenir. Kılıcın kırılması ile bakalım nasıl bir güç ortaya çıkacak.

15. Kruppe karakterinin basit bir Krul hizmetkarı olduğuna pek inanamıyorum artık. Altından ne çıkacağı benim için büyük gizem, ciddi meraktayım.

16. Kallor… Brood’un sürekli sezip, ihaneti anlayamaması inanılmaz bir olay bence. Rake seni 100’e bölecek hiç kaçma.

17. İnsanlığa dair gene destansı bir hikaye. Fantastik ya deyip geçmemek lazım. Hayatımda okuduğum en iyi 3 kitaptan biridir. Klasik diye okutulmalı. Bundan sonraki kitaplara dair beklentim düştü. Bu kadar iyi iş zor çıkar.

6 Beğeni

Etmiştik sanırım bir anda yüksek bir güce yada diğer ermişlerin kanına vs. Maruz kaldığın zaman olan bir durum sanırım. Ve ben bu whiskeyjack şahsını bir türlü çıkartamadım, bu hangi karakterdi yaw?

Şövalye kesinlikle anomander rake ve bence büyücü de sanırım tez ben abimdir gibime geliyor. ÇÜ şu an öyle yüksek güçlü efsane olacak bir büyücü göremedik sanırım…

Türkçesi Alakarga. Ben ingilizceden okuduğum için öyle yazdım.

Bence değiller belki @nefarrias_bredd biliyordur.

Hahaha gerçekten günlerdir çıldırıyorum whiskeyjack kimdi yaw diye. Hadi bakalım bu konuda iddaya girelim :)) 2. Kitapta gönderilen haritanın sağ tarafında da kattaki şovalye figürü var o yüzden onun anomender olduğunu düşündüm ama büyücüden bende emin değilim

Korlat ile hikayesi yazmışım hocam, nasıl 2 gün :))

Doğru yaw onu da şimdi fark ettim :joy: