Okuma Etkinliği - Buzun Anıları (Malazan #3)

Hahah hocam bence bu kadar negatif yaklaşmaya gerek yok. Mevcut hal ve şerait içinde iyi bile gidiyor bence işler. :hugs:

Ama neyse, bazı noktalarınıza yorumlarımı eksik etmeyeyim (1 hariç kalanı üçüncü kitabı okuduysanız spoilersız):

1- Serinin devamından inceden spoiler: Herhangi bir yolla faniliği devredışı bırakmışsanız ermiş sayılıyorsumuz hocam. Burada ölçüt entropiyi yenmek. Ölmüyorsanız ama yaşlanıyorsanız sayılmaz mesela.

2- Büyücü Talamandas, şövalye Rake diye düşünüyorum ben. Büyücü olarak Talamandas seçilmesini baya komik buldum ben şahsen hahah.

8- Rake adamın hasıdır, dibidir.

15- Buraya upuzun bir kruppe monologu yazdım. Sonra spoilera almaya çalışırken sildim. Yemin ederim içim yanıyor. Bilgisayarda olsam bir klavye kısayoluyla düzelecek şey. ABV telefon. Söyleyeceklerim bu kadar.

16- Herkes aslında hep bir şeyler bekliyordu, ama tam yeri ve zamanını bilemiyorlar tabi. Burada Kallor’un hakkını vermek gerekir hocam. Kallor şerefsizin teki olsa da işini çok iyi biliyor abim.

17- Hocam siz yine de öyle demeyin belli olmaz, hahah.

5 Beğeni

Büyücü talamandas ne alaka yaw cidden :joy:

Bir ara koca dünyada gerçekten büyü yapabilen literally tek warren büyücüsü oydu, bence mantıklı hahahahah.

1 Beğeni

Kitabı bitiremeyen okumasın!!

Ben hâlâ ısrarla o yaklaşık 40 bin Imass ı öldüren insan kim onu çok merak ediyorum açıkçası. O sahnede ben şok olmuştum ama başka kimse olmadı herhalde

1 Beğeni

Böyle bir şey hatırlamıyorum ben :thinking:. Neresiydi hocam biraz hatırlatır mısınız sahneyi?

Leydi gıpta yalnız dolaşan Imass ı ararken başka bir Imass ile karşılaşıyor ve orda toplanmaya başka klanın katılmayacağını ve kendisinin o klanların son üyesi olduğunu söylüyor leydiyeve leydi de onu bir jaghut tiran sanıyor ama Imass onun bir insan olduğunu söylüyor. Sahne orda bitiyor, son kısımlarda da pran chole olan kemikbakar Assail kıtasına gidip o insanın kim olduğunu öğrenmek istediklerini söylüyor

3 Beğeni

HAAAAAAA. Evet hatırladım. Valla bunu ben de bilmiyorum. Tabi belli bir karakterden (daha doğrusu onun tayfasından) şüpheleniyorum ama ana seride açıklanmadı bu. Belki Assail’de açıklanıyordur. :thinking:

Ama ben orda kastedilenin tek başına öldürmek olduğunu sanmam. Bahsi geçen kıtada ortalığın bayağı karışık olduğına dair sinyaller alıyoruz bir iki rastgele yerde, Allah bilir nasıl ölmüşlerdir.

1 Beğeni

Orada olanlar ICE’ın Assail kitabında anlatılıyor. Bu seride ona dair bilgi yok.

1 Beğeni

Yok artık koskoca seride bundan hiç bahsedilmedi mi ilerleyen kitaplarda!!!

Yani bu demek oluyor ki Imass hikayesi bitti mi? Çünkü hepsi oraya gideceklerini söyledi eğer biliyorsan olayı açıklar mısın spo da olsa, sanırım o kitaplara başlayamam bile…

Imass hikayesi tabii ki bitmedi. Sadece orada olanlar başka kitapta anlatılıyor.

Assail’i ben de okumadım, Fandom’dan bakabilirsin.

1 Beğeni

Türkçe olarak bakabileceğim bir yer var mı. Bana atar mısın sana zahmet hocam

Bildiğim kadarıyla ICE’ın kitaplarına dair Türkçe kaynak yok maalesef. Translate kullanabilirsin, aşağı yukarı bir fikir edinirsin.

1 Beğeni

Tamamdır hocam sağolasın. Link atar mısın

2 Beğeni

Sayfa 240 lar ve birinci kitabın sonu itibari ile

Anlatıda biraz geride kalan araba+muhafız grubu ile güzel bir kapanış oldu :slight_smile: K’Chain Che’Malle’ler ile tanışıp kapışmış olduk, Bilinç ve özgür iradeye sahip bir ırk mıdır yoksa Pannion Domin kontrolünde bir yaratık sürüsü müdür henüz tam anlayamadım ama ileride detayları gelir.

Barghast ları da hem kültürel hem savaş becerileri anlamında tanıdık, ben farklı bir ırk olarak yorumlamıştım önceden ama farklı kültürlü insan ya da insansı kabilesi sanırım. Jaghut lar, tisste andiler kadar farklı değiller yani insanlardan.

Hırıltının gözünden güzel bir aksiyon oldu, yeni büyücüler ve rahip de potansiyelli adamlar. Bu chapter ile beraber gruba ilgim arttı bakalım.

5 Beğeni

1.maddeye örnek sanırım Icarium ve Mappo gösterilebilir. Bakalım 4.kitabı da aynı hızla okuyabilecek miyim… 5.kitap zaten seriden bağımsız 4.kitaptaki bir karakteri anlatıyor diye görmüştüm. Ocak sonuna kadar 2’sini de bitirmek amacım.

Talamandas kötüymüş ya, QB ya da Bauchleain olsa iyiydi.

QB’nin zahmetsizce ikisini tokatladığı sahne çok komikti. Bu 2’li üstüne bir sürü short story varmış, okudun mu?

Başıbozukların Paran’a abi orası masa, kapı değil, kafam çok karıştı demesi :))

7 Beğeni
  1. kitap 8. bölüm

Tez Ben’in hikayesini Alakarga’nın ağzından duymuş olduk sonunda. İkinci kitapta bunun muhabbeti geçmişti, sanırım başlardaki gemi yolculuğunda.

Yukarda spoilerla gizlenmiş yazıların birinden çok pis spoiler yedim :frowning: Bundan sonra kitabı bitirmeden gizli metinleri açmıyorum :stuck_out_tongue:

3 Beğeni

Dün gece okudum bende orayı, okuduğum en güzel sahnelerden biri oldu :slight_smile: .

2 Beğeni

Beni geçmişsin :slight_smile: Ben bu sabah okudum.

2 Beğeni