Bitti.
Wickan ve Rhivi gibi kabilelerin hepsinin baya ortak özellikleri var. Acaba aynı kökten mi geliyorlar.
Grey Swordsların herkese sir diye hitap etmesi ne güzel, pırlanta gibi çocuklar, çok beğendim.
İlk kitapta bahsi geçen Mason of Death acaba Whiskeyjack mi? Mhybe’nin kullandığı kelimeler, gri sakalı vs. Ayrıca ayağında da bir sakatlık var, mitolojilerde demirci tanrılar genelde sakat olur. Edit: direkt Whickeyjack eskiden masondu dediler. Edit2: WJ öldü, sanırım böyle Mason of Death olacak. Edit3: Paran hepsine bless attı, hayırlısı.
Malazanda kızlar teklif ediyormuş. İlk kitapte Tattersail gördüğü her erkeğe iç geçiriyordu. Hetan desen tam bir yırtıcı avcı predator. Felisin’e olanlar malum. Korlat da WJ’ye ilk adımı attı. Lady Envy… Ve tabi Tenescori necrofilileri…
Toc’un kitabın başındaki Treach visionu uzun süre kafamı bulandırdı. Diyorum ulan bunun içine kurt girdi, neden kaplan Treach’i görüyor. Rhyllandras gibi Soletakenlar hayvan değiştirebiliyor, Treach de Soletakendı acaba Kurt, Kaplan’a mı dönüştü falan kafamda deli sorular döndü durdu. Sonra anlaşıldı tabi.
Otataral adasıyla ilgili olduğunu düşündüğüm bir cümle de vardı. Soletakenların bol olduğu First Empire bir haltlar yemiş adayı mahvetmiş. Sanırım bunun üzerine Tlan Imasslar devreye girmiş.
Knight of Dead Baudin olsa gerek, öyleyse dönmesine sevindim.
Mott Irregularsı umarım tekrar görürüz.
Paran, bu Jaghut çocuğunu Pale’in yakınlarında bir visionda görmüştüm dedi. Bu kısım ilk kitabın kaçıncı bölümünde bilen var mı?
Sonda öksüren dilenci kitabın başında Crippled God’la buluşan adam galiba.
Bence Tool’un ete kemiğe bürünmesine gerek yoktu, Hetan onu sırf kemik haliyle de…
Edit: Aa Bauchelain ve Korbal’dan bahsetmeyi unuttum. İşin garibi ben Malazan’a başlamadan 1.5 sene önce bunların 3 tane novellasını okumuştum. Çok bir şey hatırlamıyorum ama bir tanesi Emancipor’un nasıl bu işe girdiğiyle ilgiliydi galiba. Bu kitapta aslında çok bir şey yapmadılar ama yine de sahneleri eğlenceliydi.