Okuma Etkinliği - Ölühane Kapıları (Malazan #2) - Steven Erikson

Bu kısım oldukça düşündürdü beni. Çünkü Agapenin de dediği gibi (en azından ilk kitap için) kadın karakter ve erkek karakter sayısı eşit gibiydi ve hiç cinsiyetçi, “dude heavy” bir evren hissi vermedi (mesela LOTR öyle.) Ama kadınların dişil enerjisi kesinlikle yok, buna katılıyorum. Mesela Lostara Yil kadınmış. Bunu o kadar geç öğrendim ki yazar bir yerde “kadın” diye belirtmese erkek sanarak okumaya devam edecektim… Ama bana göre karakterlerin illa dişil enerji vermesi gerekiyor mu? Bence gerekmiyor çünkü İsosun dediği gibi evren ona pek müsait değil.

Şimdilik yakından tanıdıklarımız Apsalar ve Felisin, nedense ikisine de hiç ısınamadım. :confused: Ama bence Apsalar okuduğum yere kadar “güçlü kadın imajı” verdi kesinlikle.

Sonuç olarak Felisin komplike bir kadın karakter mi? Evet oldukça. Dişil enerji veriyor mu, gerek var mı, bilmiyorum. Zaten konuşulmuş bir konuyu hortlatmak iyi olur mu emin olamadım zaten. :slight_smile: Bakalım ya, üzerine bu kadar yorum yapılan bir karakter olunca durduk yere meraklandım kızın kaderi hakkında. Bu kitapta Tavore de çok yok sanırım, o da merak ettiğim bir karakter.

3 Beğeni