Onları da sen çevir Türkçeye. Hiç kıskanmadık.
Abi valla senden beklentimiz de bu açıkçası. Bilmezdik biz senden önce neymiş bu Malazan… Bizi bu yola sen düşürdün.
Ben yıllardır bekliyordum ama İsmet Hocam olmasa kesin okur geçer, hiç de aşırı merak etmezdim.
@nefarrias_bredd katkısını da eklemek lazım. Hakkını yemem.
Ben de beyazbalina döneminde haberdar olmuştum. Bu kadar popüler değildi hatta kimse bilmiyordu. Forum sayesinde insanların haberi oldu. Sonrası da geldi çok şükür.
@isos81 foruma geldiği gün şöyle bir mesaj attı. Zaman Çarkı daha mı iyi diyorsunuz? Malazan’ın karşısında tövbe eder af diler.
Aynen, sonra da olaylar olaylar. Hayır bir de gözlüklü, böyle entel bir avatarı vardı “basılı kitap da neymiş, e-kitap okuyun” diye girmişti sonra (biliyorum abi tam olarak böyle demedin, biz böyle anladık). Ne yüklenmiştik o zaman, şimdi hatırlıyorum da. Nerden bilelim forum inanılmaz değerli bir üye kazanmış…
O kadarını bilemem ama kafa kafaya oldukları kesin. Ben ise en iyi 10 fantastik seri karşılaştırmasında 3 ayrı sitede ilk 5’te görünce çok meraklanmıştım. Yorumlar ZÇ benzeriydi ama fırsat bulamadım. Bu ara okuma hızım çok düşük yoksa çoktan 7.kitaba gelmiştim.
Zaman Çarkı’nın 3 kitabı cidden feceat ondan dolayı zayıflıyor ama benim için en tepede kalmayı sürdürebilir. Malazan ise ilk 5’e kesin girip tepeyi zorlayacaktır.
Kişisel zevkler tabii ki ama bence şu an için gördüğümü söylüyorum Fırtınaışığı Arşivi Malazandan daha iyi. Yakında Oathbringer’a başlayacağım. Parlayan Sözler’den 50 sayfa okurum sonra yatar uyurum diye başına geldim ve 300 küsür sayfa okudum. Elim kitabı kapatmaya gitmedi ama bunun yarını da var erzağı bir kerede tüketmeyelim diyerek kapatmıştım kitabı. Aynısını KKG’de de yaşadım. Dur bir sayfa daha okuyayım aman allahım hemen öteki sayfada bakmalıyım diye diye kitabı bilerek frenleyerek okumuştum yoksa su gibi akıp gidiyor. Malazan’ın ilk kitabı fecaat ama fantastik sever olarak ben sevdim. Şu an ikinci kitabın 266. sayfasındayım ilk kitaptan kesinlikle iyi ama yorucu. Evet doğru kelime bu yorucu.
İşten gelmişim kafayı resetlemem lazım. Daha beter ediyor. Bir de okuduğumu anlamadığımı sanıyorum tekrar okuyorum. Tekrar okuduğumda kafamda bir şeyler beliriyor acaba şöyle mi falan derken iş başka noktalara gidiyor. Ben kesinlikle hızlı okuyamıyorum Malazan’ı yavaş yavaş sindire sindire okuma taraftarıyım. Fantezi ve bilim kurgu okurken ben yaratılmış dünyanın içine girmeye gayret gösteriyor. Zira keyfi öyle çıkıyor bu da zaman alıyor.
https://www.instagram.com/p/CgKUnUxIAST/
Harika işler yapıyor.
Hocam inanmıyorsanız da saygı duymalısınız. Kutsalıma yapılan bu saygısızlığa müsaade edebilemem
Önceki yazdığım ağır oldu. Sen görmedin. Ben kötü demedim ki FA daha iyi dedim.
Bir de onu dene.
Hahaha gördüm maalesef, şunu arıyordum:
- Kayıp Rıhtım Forum’da bir nefret söylemi geliştiremezsiniz. Bir ırkı, dini, topluluğu, cinsiyeti, yönelimi, sosyal sınıfı aşağılayamaz, hedef gösteremez, alay konusu edemezsiniz.
Ayıplayacaktım sizi.
Bu arada stormlight da okudum hocam, çerezlik güzel seri. Bir Zaman Çarkı değil.
Ben yeminliydim, Nefarrias reyizin gelişiyle yeminimi bozdum. Resmen Quick Ben’e kavuşmuş Kalam gibi hissettim.
Diz çöker tövbe eder dedim, hala da aynı fikirdeyim. Hem artık @alper de benle aynı fikirde. Giderek büyüyoruz.
You know nothing Haplo Snow! Daha yeni başladık. Benim bildiklerimi bilsen şu karşılaştırmayı yaparken utanırdın.
Kesinlikle!
Blasphemy! Derhal ban!
Bu bir savaş ilanıdır! Bundan sonra kendine dikkat et Malazan adam.
Hahaha, ben de o aralar bir türkçe çeviri işi vardı ne oldu ona diye bakınayım derken rastlamıştım buraya, üye olmuştum hemen hahah.
Seriyi bir bitirin bence, sonrasında tekrar değerlendirelim derim. Durduk yere potansiyel mürit kaybetmeyelim.
Ben büyük Brandon Sanderson’cuyumdur, şu an 1.sıramda. Ama daha iyidir diyemeyeceğim. Mesela 4.kitap çıktığı gün elime ulaşmıştı, hala okuyamadım elim gitmedi. Ama ilk 5’imde olacaklardan biri. 10 kitap tamamlandıktan sonra bu yorumu tekrardan gözden geçireceğim.
@nefarrias_bredd çerez demeyelim ama inanılmaz bir konsept ve dünya farkı var. Hiç karşılaştıramadım cidden. Malazan kadar high fantasy yoktur heralde, zç bile öyle değildi.
Sanderbot reyizi ben pek sevmem açıkçası. Stormlight yine güzel, gömdüğüme bakmayın severek okudum ama bende iz bıraktıklarını söyleyemem. Okurken zevklilerdi, şimdi yoklar sadece Malazan, Second Apocalypse falan ise sürekli kirasız beslediğim seriler
Oha! Son zamanlarda duyduğum en güzel iltifat. Teşekkürler Kvothe.
@Artorias @Haplo Bitince tekrar değerlendirelim bence de. Hatta 3. kitaptan sonra bir erken değerlendirme yapabiliriz.
Tam olarak bu! ZÇ okurken müthiş keyif aldım ama bende iz bırakamayan bir seri. Malazan’a dair ise çok derin izler taşıyorum. Okurken ben de Raraku Çölü’nde tavlandım (malum ekip gibi).
Biraz rüşvet verirseniz Malazan’a daha olumlu bakabilirim ama maalesef çekilişte bile adım listeye eklenmiyor!!!