Okuma Etkinliği - Ölühane Kapıları (Malazan #2) - Steven Erikson

Ya bir an ben acaba mı oldum düşün, o kadar netti @isos81 … Yıllarca RJ söyleşileri ve teorileri okumuş biri olan ben… Eskiden internet bu kadar yaygın değildi tabii, ondan öyle kalmış olması normal. Sanırım bir de Pafo vardı o işte Brandon’undur belki :slight_smile:

Ben bu konuyu yukarıdaki paylaşımımda noktaladım. Söz BS’ye ait. Pafo ne bilmiyorum. :slight_smile:

@Tilqi_Gin Çok iyi bir kısaltma bence.

@MelihAntepli Utandı mesajını sildi arkadaşlar.

Her şeye rafo deyip geçmiş dedim de, sonra neyse deyip sildim :joy:

Jordan’ın bir de şu sözü var spoiler sorular için “dikkatli bir okuyucu cevabı bulabilir”. Halbuki yalan, istersen serinin altını üstüne getir, kesin bulamayacağın şeyler için bile kullandığı olmuş :smile: . Sanderson’ın bir soru cevap videosunda geçiyordu. Bu Robert Jordan’ınki gibi değil, cidden dikkatli bir okuyucu cevabı bulabilir diyordu videoda :grinning:.

1 Beğeni

Yazmadan google’lamıştım halbuki. İlk çıkan sonucun detayına bakmadan yazmıştım (Ben de BS sanıyordum, o da tuzu biberi oldu):

RAFO is a term Brandon Sanderson uses at signings as a non-answer for prying 17th Sharders. It means “Read and Find Out.” When Brandon uses this, it is neutral, and neither means one is right or one is wrong. Many things are RAFO’d because they would spoil future books.

Robert Jordan popularized this term in this genre, and Brandon “inherited” it, so to speak. Brandon feels bad for simply stating “No, I won’t answer.”, so he has the RAFO cards made physically. Instead of saying it, he hands out the cards to the fans, and as such it has become a sort of trophy hunt for them.

RAFO can also be used as a response to questions that are meant to be discussed by fans or ones that will never be answered.

İlk cümleyi okuyunca linke tıklama gereği duymadım. Linke baksam ben de RJ derdim. Neyse, benim için sorun yok. Bir kez daha Jordan’ın hakkı Jordan’a gitti, mutluyum. :slight_smile:

2 Beğeni

Kulp ve Heboric konuşurken (gemi kamarasında) Tiste Andii dışında bir ırk daha zikretti. Bunun yanında ismi günümüze ulaşmayan bir Tiste ırkı daha varmış (konuşmaya göre) Şimdi ben fandom’dan ırklara bakmak istiyordum. İleride bu ırk önemli bir olayla önümüze çıkar mı? Öyle bir şey varsa hiç bulaşmayayım.

O konuşmanın detayını bilmiyorum, henüz oraya gelmedim ama Tiste olarak 3 ırk var. Tiste Andii bildiğiniz üzere karanlığa ait. Bir diğer Tiste ırkı, daha önce bolca duymuş olmamız gereken (ve daha bolca göreceğimiz) Tiste Edur, gölgeye aitler. Sonuncusu da Tiste Liosan, onlar da ışığa aitler.

Pek spoiler’lık bir şey değiller ama yine de blurladım. İleride çıkacaklar karşımıza, fandom’dan spoiler yeme ihtimalin yüksek.

2 Beğeni

Teşekkür ederim, ben kitap bitmeden uğramayayım siteye o zaman.

Edit: Ben o kısmı yarı uykulu okumuşum :joy: Heboric o kısımda (8.Bölüm 312.sayfa) Gothos’un Divaneliği kitabını referans alarak, ölenlerin Tiste Edur olduğunu söylüyor. Ben de bunu bilinen iki Andii var diye yorumladım.

O kısım;

Elbette biz bir tek Tiste Andiiler’i biliriz ve Gothos diğer gruplardan da yalnızca birinin adını verir – Tiste Edurlar. Siyah değil, gri tenli. Karanlık Ana ile Işık’ın istenmeyen birlikteliğinin çocukları.
Heboric yüzünü buruşturdu. "Tiste Andiiler o birlikteliğe saf Karanlık’ın tenzili ve bütün müteakip illetlerinin kaynağı gözüyle bakarlarmış

Zaten çok açıkmış.

Karanlık ve Işık’ın melezi oldukları

1 Beğeni

@nefarrias_bredd reyiz beklendiği üzere tüm sorularını RAFO’lamış. :slight_smile: Sorularının bir kısmı bu kitapta yanıtlanırken, bir kısmı için de bayağı beklemen gerekecek.

O değil de, yarına inceleme gelmezse ban gelecek. Hazır mısın @Artorias? (RAFO’dan golü yedik, incelemeden karşı atak yapalım).

1 Beğeni

@Haplo

Panel açık bekliyorum.

Tam haploya desteğe geliyordum, gerek kalmamış cephanesi sağlam çıkmış :joy: .

Bu arada ben Duiker için;

Tam tersi görüşteyim ya, inanılmaz beğendim onun sahneleri. Özellikle 7. ye katıldıktan sonraki savaş sahnelerini iliklerimize kadar yaşadık :smiley: Tabi bunda benim iyi yazılmış toplu savaşları fantastik edebiyatta ayrıca bir sevmemim de etkisi var :smiley:

Cephedeki bir tarihçi olarak ayrı, kendini savaşın göbeğinde bulmuş yaşlı bir adam olarak ayrı, ordu içinde unique konumu ile ayrı, duruma umutsuz bakan bir adam olarak ayrı vs gibi ruh hallerine gidiş gelişlerimiz ile falan keyifle takipteyim şu an Duiker’i. Hatta yazar en çok Duiker de kendini buluyor gibi hissediyorum, bir röportajında evet Duiker favori adamım dese şaşırmam :smiley:

6 Beğeni

Tekrar okuyunca oturdu bazı şeyler.

1 Beğeni

Bunlar beni kuytuda yakalasa banlatacak… Safları sıkılaştıralım… Sabaha kadar bitirip kitabı inceleme yazmam lazım :slight_smile:

2 Beğeni

Rahat ol ben varım. Banlamak yok.

1 Beğeni

O inceleme gelmesin de gör bakalım.

2 Beğeni
  1. bölümdeyim. Bunu hangi ara söylemişti ki??? Ben niye sürekli bir şeyler kaçırıyorum… :melting_face:
3 Beğeni

Ben de hatırlayamadım, Trell’in geçmişini hayal ettiği (flashback) bir sahne vardı. Bir kadınla konuşuyordu. O kısımda olabilir.

Ve ben Mappo’dan bir ihanet bekliyorum Jhag’e karşı. Sanki intikam arzusu hissettim alt metinde

Genelde anca’ gece okuma fırsatı bulduğumdan saçma sapan çıkarımlar yapıyorum.

1 Beğeni

Ben ise tam tersi bir durum bekliyorum :))

3 Beğeni

349.sayfa

Jhag ve Trell mabedin gizli yerlerini keşfettiklerinde Ata Kovan hissetmişlerdi. İkisinden biri, Ata Kovan’ın çarpık bir hal aldığını söylemişti. Şu an ki kısımdaysa Heboric ve tayfası bir kovanda kısılı durumda. Ve az önce bulundukları Kovan’ı sel bastığını söyledi Hebo. İkisi arasında bir bağlantı olacak mı çok merak ediyorum. Acaba aynı Kovan mı?

Çünkü yine aynı mabet içinde bir kayığa da rastlamışlardı. Ve kayık uşağa aitti, eğer bu olursa uşak çok deli güçleri olan biri çıkabilir.

2 Beğeni

Şimdi az çok hatırladım ama açık açık anlayamamışım olan biteni. Zaten o kadar net söylenmemiştir kesin. Bir de Icarium’u bayağı merak ediyorum, okuduğumu anlamamışım daha. :joy: Kitapta açıkça söylenen (sosyal medya tabiriyle “mala anlatır gibi”) tek şey Kellanved ve Dansçı’nın akıbetiydi sanırım. :slight_smile:

2 Beğeni