Okuma Etkinliği - Ölühane Kapıları (Malazan #2) - Steven Erikson

Aslında direkt ismi geçmiyor ama ipuçlarından çıkarmak kolay.

Mappo’nun doğduğu şehri ve içinde yaşayan 15 bin kişiyi öldüren kişi Icarium. Ancak İsimsizler intikam yerine Icaruim bir gün evine dönene dek Mappo’yu ona yoldaş ediyorlar.

@Waxillium ilginç hipotezler geliyor senden. Doğru ya da yanlış demeyeceğim. :slight_smile:

Ama Mappo’dan neden intikam alt metni sezdin anlamadım. Benim hissettiğim tek şey büyük bir suçluluk ve keder.

Bundan sonra şu karakter adamdır, bu karakter şerefsizdir gibi serinin devamını etkileyecek şeylerden kaçınacağım çünkü özgür düşünmenizi etkileyebileceğini fark ettim. Ki zaten @alper de uyarmıştı. O yüzden karakterin serinin tamamına dair özellikleriyle ilgili yorum yazmamaya karar verdim.

@ilydious Aslında ilk okumada bazı şeyleri fark etmek gerçekten zor, o yüzden Tor can kurtarmıştı (en azından sorunun çoğu zaman bende olmadığını anlamam rahatlamıştı beni :sweat_smile:). Ikinci okuma ise bambaşka bir deneyim sunuyor. Aslında o kadar bariz ki ipuçları, bunları ben ilk seferde nasıl görmedim diyor insan. :slight_smile:

7 Beğeni

Evet, gerçekten üzerinden geçmek gerekiyor. Kim bilir neler kaçırdım daha. :sweat_smile:

Okuduğum sayfayı tam hatırlamıyorum ama, Mappo Icarium’u belli bir standartta tutmaya çalışıyordu. Kendimce yorumlarsam bunu (ki bazı yerlerde Ico’nun ne kadar güçlü olduğunu gördük zaten) Icarium çığırından çıkacak bir gün ve Mappo onu durdurmak zorunda kalacak. Başarılı olur veya olmaz orası ayrı, bu acı veren bir ihanet olacak gibi her ikisi için de.

Velhasıl os*ruktan tayyare…

2 Beğeni

Mappo’nun böyle bir gücü olacağına inanmıyorum. Gücü var ama icarium’u bu şekilde durdurabilir mi sanmıyorum. Bu hikayeye ihanet eklemek bence çok ucuzlatır karakteri.

1 Beğeni

@Haplo Son saatlerin. Darağacın kuruluyor…

1 Beğeni

Hadi Haplo’yu yolladın darağacına da, yanındaki kim? :thinking:

1 Beğeni

O da destekçisi Hamet. Suçlu olduğunu bildiği için konuşmuyor bile.

3 Beğeni

Cumartesi dememiş miydim :question:

Hayır dememiştin. :unamused: Ayrıca yazıyı hazırladığını düşünüyorum.

Yukarıda cumartesi gözüküyor… hayır hazırlasam okuyamacaksan şimdi, ortalığı kızıştırıyorsun. :))))

Ben kitabı bitirmeden okumam zaten. Bitirenler okusunlar.

image

Ahahaha, neyse ki arkamda jack the ripper var…

image

Yeni PP çok iyi olmuş.

Sf.397

3 Bağcı büyücünün ve Duiker’in kovan aracılığıyla gittikleri buzulun (hani şu içinde cesetlerin ve Semk Tanrısı’nın olduğu) Memories of Ice ile bağlantısı var mı? İthaki’nin kullandığı görsel bana burayı anımsattı an itibariyle.

Ahaahahhaahah, sesli gülüyorum şu an… @SJack helppppp. Bir sonraki çekilişte +2 kitap olsam 1 hafta daha verilmez mi bana :slight_smile:

1 Beğeni

Geciktiğin her gün için 1 kitap borcun var. Artık top sende. :slight_smile:

2 Beğeni
  1. bölümü bitirdim şimdi.

Icarium neden leoparlarla çatıştıklarını unutuyor ve Mappo ona yalan söylüyor anlamadım.

Affedin, bayağı geriden geliyorum ama misafirimiz vardı, yeni gitti. Dolayısıyla okumaya yeni başladım sayılır. :slight_smile:

3 Beğeni

Henüz anlamamanız normal hocam, dikkat etmiş olmanız yeterli. Zamanla belli olacaktır. :hugs:

2 Beğeni

Pekala RAFO diyoruz o zaman. :grimacing:

1 Beğeni

Sizin vicdanınız yok… @Artorias tüm ülkeye Malazan’ı ben tedarik edeceğim anlaşılan…

1 Beğeni