Okuma Etkinliği - Tanrıların Gölgesi (Kanyeminliler Destanı #1)

Genel olarak aklımda kalanları aşağıya yazdım.

Balıkçı dayı Virk’in Guthvar’a burnunda sallananı temizle sen önce dediği sahne benim favori sahnemdi baştan yazayım.

Kitap çok güzel her sayfasında aksiyona doyacağımız şekilde yazılmış. Hikaye 4 koldan ilerliyor ve 3 kol çok belirgin şekilde ilerlerken esas (kapakta görünen ejderhanın serbest kalmasına sebep olacak) kol alttan alttan ilerliyor. Bu 4. kol bir yerde Orka’nın çocuğunu kaçırırken, başka bir yerde Ölüm İttifakı’ndan birkaç kişiyi öldürüp yine çocuk kaçırıyor ve bir yerde de Kanyeminli’lerle limanda karşılaşarak 3 kola da temas etmiş oluyor. Kitabın sonunda Oskurteth’e kapatılan ejderhanın kaçırılan çocuklar sayesinde kurtarılacağını herhalde hepimiz tahmin etmişizdir ama bunun kuzgunlar eliyle olması sürpriz oldu açıkçası.

Tanrılar ölmesine rağmen hala daha tanrıların soyundan insanlar doğuyor. Belki de tanrılar ölmemiştir. İnsan formuna dönüşebildiklerine göre belki de saklanmışlardır. 2. kitabın kapağı bunu doğrular nitelikte görünüyor.

Lik Rifa artık serbest. Bu ejderha ablamızın karşısına yazar sağlam bir dengeleyici unsur koyar büyük ihtimalle ve bence bu dengeleyici 2. kitabın kapağında da görülen kurt abimiz. Bunlar neden kapıştı ki zaten ilk seferde sorusunun cevabı da bizi çok fena ters köşe yapacak bir şey çıkar kesin. Ama kurt iskeleti vardı nasıl yaşıyor olabilir diye bir soru gelebilir. Kurtlar yalnız takılmaz bence kurt tanrı bir klan gibi bir şey. Kartallar da yine bir sürüden oluşuyor. Zaten 2 yerde kartal kemiklerinden kurulan yerleşim yeri gördük. Bu da birden fazla kartal tanrı var demek olabilir. Son olarak ayı kemiği görmedik, evlatlarını gördük ama kendisine dair pek bir şey geçmedi. Diğer (tilki, porsuk vb.) tanrılar da yine aynı şekilde cesetlerine dair bir şey geçmedi. Bakalım tanrıların altından ne çıkacak?

Kısaca temas edip geçeceğim önemli şeyleri aşağıya yazayım.

-Hain Biorr
-Thorkel adamın dibi
-Orka’nın Kanyeminli olması ve bir lekeli olması
-Limandaki lekeli kurt soyluların hilal taktiği şeklinde dizilmesi
-Trolle aşık atan gezginin hikayesinin bir diğer peynirli Keloğlan ile Dev versiyonunu çocukken okumuştum. Orada finalde en uzağa kim taş atacak diye yarışıyorlar ve Keloğlan elindeki serçeyi fırlatıyor ve kazanıyor falan.
-Galdurman ne ayaktı?!
-Favorim tabi ki de Agnar. Savaş şöhretini katladı son sahnede. Her ne kadar lekelileri para karşılığı satsa da sonuçta iyi yerlere satıyordu.

Son olarak 3 ana koldan ilerleyen hikaye iyi bir final yaptı mı, kollar tatmin edici bir yerlere bağlandı mı? Elvar orada Grend ile birlikte perişan bir halde yatıyor, Varg ve Orka’nın hikayeleri birleşti ama onlarda haşat durumda ve ejderhamız serbest.

@mtears Cennetin Çeşmeleri için etkinlik olabilir hocam. Ben kesin katılırım.

6 Beğeni