Okuma Etkinliği - Tanrıların Gölgesi (Kanyeminliler Destanı #1)

Yan daireyi de satın alıp kitaplık olarak kullandığını bu yüzden komşusu olmadığını o_O

4 Beğeni

Yok ya, çulsuzun teki.

Yan dairede Hegel oturuyormuş, şansa bak. Şopen’e inat, gürültü patırtı, yüksek sesli müzik. Tahmin edersin ki bu şartlarda bırak felsefeyi, Tanrıların Gölgesi’ni bile okuyamaz insan.

Şopenhauer öfkesinden polisi çağırmış, şikayetçi olmuş bundan. Polis gelmiş ama karşılarında Hegel’in statüsündeki birini bulunca tıpış tıpış geri dönmüşler. Şopenhauer hıncından kıpkırmızı olmuş tabii.

O günden sonra Hegel’i düşman bellemiş, felsefenin yanında simya ve metalurji öğrenmeye başlamış. Kendini ölümcül bir haşhaşiye dönüştürmüş.

5 Beğeni

Etkinlik başladı, katılan pek olmayacak gibi :smiling_face_with_tear: .

İlk 50 sayfa itibari ile hızlı başladı, iyi gidiyor. Kim kimdir, nedir pek oturmadı henüz. Nasıl bir hikayeyi izleyeceğiz daha kestiremedik ama betimleme kullanımları olsun aksiyonlu yerleri olsun güzel gibi.

Beklemediğim kadar nordik terim ve isim çıktı. Ben bu kitabın arka kapağını bile okumadan mı aldım diye kendimi sorguladım :smile: Meğer nors temalı bir fantastik olduğu Türkçe tanıtımında yazmıyormuş arka kapakta. Zaten almıcaktım bunu, etkinlik de yapıcaz diye hızlıca alayım dedim, yorum okumadan alınca şaşırttı :smile: Baz harfleri nasıl okunuyor arayıp bakmam lazım bi, Vigrið gibi kelimeleri tam telaffuz edemedim kafamda mesela.

4 Beğeni

Dürtmek gerekecek biraz potansiyel katılımcıları. :smiley: Elimdeki biter bitmez kaldığım yerden devam edeceğim ben de (yani yarın). Biraz daha ilerlediğinde oturuyorlar kafaya, isimlere alıştıkça kolaylaşacak. kim kimdir kısmı. Aksiyonu ufak da olsa eksik etmemesi ve o diyarı betimleyişi hoş cidden.

@Abraxas @isos81 Başladınız mı? :wink:

5 Beğeni

Henüz değil. Erken başlarım diyordum, tabii ki olmadı. :slight_smile:

1 Beğeni

Ben de başlamadım kanka. Şu an Kek Savaşları üzerinde çalışıyorum, her biri 400 sayfalık kitaplardan oluşan bir üçleme olacak. İlk kitap ekimde İthaki’den ciltli olarak çıkıyor. Yeni genel yayın yönetmeni çok beğendi Diyarbakır fantezi üçlememi.

Film uyarlamasında aşiret reyizlerinden birini Howl’a oynatmayı düşünüyorum.

4 Beğeni

Kek Savaşları güzel geliyor kulağa, çıksın hemen bi etkinlik patlatırız, imzalı ithaflı nüshamı da unutma ama. :slight_smile:

2 Beğeni

Benim kitabım dün kargoya verilmiş ama henüz yola çıkmamış gözüküyor. Yarın gelmezse pazartesi başlayabilirim ancak :confused:

2 Beğeni

Çıkar çıkmaz yanına forum için bir çay çekilişi bekleriz o zaman. Çay ve Kek Savaşı. Ooo süper olacak.

3 Beğeni

Beğenmezsem kimden alıyorum parasını?

6 Beğeni

Beğenene kadar başının etini yiyoruz önce topluca, olmazsa Türk fantastik yayıncılığına verdiğin desteğin önemini vurguluyoruz, o da olmazsa aramızda toplar gibi yapıp kaçıyoruz. En azından plan bu. :smiley:

6 Beğeni

Beğenir ya, neden beğenmesin? Demokratik bir forumuz eğer beğenmezse ki gayet doğaldır bizde kendisini dışlarız :stuck_out_tongue:

@Gelu konuyu sessiz sessiz takip ediyorsun farkındayım :smiley: Katılacak mısın etkinliğe :slight_smile:

1 Beğeni

Hatırlat da seni kızdırmayayım. :sweat_smile:

Onuncu bölüm bitti, karakterlerin gizemleri ağır ağır çözülüyor gibi. Kapaktaki ejderha sadece süs mü yoksa karşılaşır mıyız diye de merak ediyorum.

@yates232 Eline geçmiş hocam, bekliyoruz. :slight_smile:

4 Beğeni

Ejderhayı bende merak ediyorum. Bence kitabın sonlarında bir yerde göreceğiz, boşa koymamışlardır kapağa diye düşünüyorum :sweat_smile:

3 Beğeni

Baktım amazona geleceği yok kitabın, ingilizcesinden ufak bir giriş yaptım kitaba. İlk bölümü okudum. Amazona gelince Türkçe devam edeceğim artık kaldığım yerden. Bereket dili hafif zorlanmıyorum okurken.

Ejderha muhabbeti dönünce yukarıda ben de merak edip baktım nerelerde geçmiş ejderha kelimeleri diye. Tabi 0 tane ejderha kelimesi çıktı :grinning:. Ben de Dragon olarak aradım ve yaklaşık 30 kadar çıktı. Çoğu dragon kelimesinden türetilmiş kelimelerdi. Türetilen bu kelimelerden biri biraz farklı yerlere bağlanacakmış gibi gösteriyor ejderha muhabbetinin ama dur bakalım.

Bu arada Wolf, Bear, Eagle ve Dragon birlikte anıldı. 2. kitabın kapağında kurt var. Seriyi 4 kitaba çıkartır belki yazar 3. kitabın kapağında ayı veya kartal falan görürsek. Bir tahmin olarak burada dursun.

4 Beğeni

bekliyorum… 20 chars

4 Beğeni

-Abi çok güzel bi kitap buldum Vikingler falan kapışıyor galiba

-Oo çok güzel Mike, tutar bu. Hemen basalım

-Tamamdır abi kapağı nasıl yapalım, kalkan çekiç falan?

-Koy bir tane Ejderha geç oğlum ya, kaç senedir yanımda çalışıyorsun hala öğrenemedin. Ejderha satar olm rafta, şakkadanak 10 bin baskı direk Ejderhadan gelir.

7 Beğeni

Önceden sadece sex sells vardı (şarkısı bile vardı). Şimdi sex sells, religion sells ve dragon sells var. :slight_smile:

4 Beğeni

Ahanda geldi :slight_smile:

@Vordue @isos81, @Abraxas da öyle düşünmüş :slight_smile:

7 Beğeni

Varg ve Kan Yeminliler’i kendime yakın buldum. Adamın dibi olacaklar bence ileride :slightly_smiling_face: Ejderha’yı daha göremedim :smiley:

3 Beğeni