Çevirideki bu hatalar okumayı da zorlaştırmış hocam. Sizin cümleler daha anlaşılır ve akıcı olmuş.
İntihar mevzusunu kastettim
Bu üzdü. Benim rafta okunmayı bekliyorlar… Zaten bir noktada çıldırtıp bütün ithakileri sattiracaklar ![]()
Ben çevirmene bakmadan almıştım, şimdi ise çekiniyorum adamdan.
Önce kontrol ederim çeviriyi olmadı, belki daha iyi bir iş çıkarmıştır.
İlk kitabın çevirisi güzel gibiydi ama uydurma ifadeler yine olabilir hiç kıyaslamadım.
Bir ara göz atıcam mutlaka hocam, umarım sen haklı çıkarsın. Satışa başlarsam duramayabilirim. ![]()
Evet iyi bir kapak ama bilmiyorum hocam, kitabın künyesinde William Black’e bir atıf var mı? Umarım hakları satın alınmıştır. Ne dereceye kadar “esinlemeye” izin var, onu da bilmiyorum.
Orijinal sanatçı William Black / Ocak 2014:
İthaki:
“Esinlenme” künyede yazmak zorunda mı bilmiyorum ama olmalı bence. Ha şaşırtmıyor ayrı mevzu.
%40’a geldim, merak ettiğim çok şey var.
Bir çeşit kast sistemi var görebildiğim kadarıyla ama toplum işleyişleri nasıl?
Bu şekilde bedensel evrimi nasıl başarmışlar? Genetik müdahale vs var mı?
Şu ufaklıklar neyin nesi ve neler karıştıracak acaba?
Ve bu kadar zaman sonra neden başka bir galaksiye gittiler?
En tepedekiler bunlar, herhalde hepsinin yanıtı gelir yavaş yavaş. ![]()
Bayağı ilerlemişsin hocam, bu sorular % 50’den itibaren açıklığa kavuşmaya başlıyorlar. Aksiyon dozu oldukça artıyor. Kitap sonunda heyecanlı bir hale gelmeye başladı, sık dişini. ![]()
- Bölümdeki yarım Kelime-i Şehadet çevirmen uydurması mı?
. Yazıldığı gibi mevzuların derinleşeceğine dair işaretler göz önünde. Mürettebat(Özellikle Sally) dolaylı yolla zerreciklere ihtiyacı olan bilgileri sağlıyorlar gibi
An itibari ile bitirdim kitabı. Pek çok soruya yanıt vererek bitti bence kitap. Devam kitabı olmasa da olurcasına tatmin etti. Bazı yerlerde devam kitaplarının iyi olmadığını duymuştum çünkü. Açıkçası tatmin etti beni. Zerreciklerin böyle farklı düşünmesi, kadercilik kavramlarına bakış açısı cidden düşündürücü oldu benim için. Ama insanlığın zekasına da hafife almamak lazımmış onu da gördük
Kendi aramızda bile ilişkilerimiz çok iyi değilken uzaylılar ile güven ilişkisi kurmak cidden zor olacak gibi. Sözün özü olaylar, olayların ele alınış biçimleri ve hikaye beni tatmin etti. Ayrıca böyle başka düşünceler ile etkileşimli bir şekilde okumakta bana ayrı keyif verdi. Okuyan ve okuyacak olan arkadaşlara da şimdiden keyifli okumalar. Arada buraya uğrayıp kafanıza takılan şeyler hakkında bilgi alabilirsiniz ![]()
Türkçe çevirisinde bu varlıklara “Zerrecikler” deniyor. "Mote"dan geliyor bu varlıklar, yani "Zerre"den. Onlara “Zerreliler” dememiz gerekmez mi? Ya da "Zerro"lar. Yani mantıken, yani en azından benim için. ![]()
Bunca zihin açıcı harika muhabbetten sonra benim geyiğim olmadı. Affedin. Ama dayanamadım.
Şu saatten sonra motieler kafamda Zerro. ![]()
Serbest çağrışım: Zerrin Özer. ![]()
Evet hocam, geçen gün paylaştığınızda görmüştüm. Esinlenmenin de ötesinde bence.
Merhabalar herkese, bu kitaptan önce okumamız gereken kitaplar var mı? Yoksa öylesine başlamak mümkün mü?
Direkt dalabilirsiniz. Aklınıza takılan yerleri de gelip burada sorabilirsiniz.
O zaman başlarım bugün.
Bayadır BKK okumuyordum, güzel bir yolculuk olur umarım. Teşekkür ederim.
Mantıklı aslında ![]()
benim de aklıma takıldı bak Zerreliler daha güzel geldi kulağıma ![]()
Anca gelebildim 26ya.
Besmele + kelime-i şehadetin başı sadece, orjinalini alta bırakıyorum. Bury kitapta hep Allah diyor, hiç god demedi.
Fear surged into his throat. Allah is merciful, I witness that Allah is One- No! There was nothing to fear and he had done nothing dangerous.
@Abraxas geçen yanlış hesaplamışım, %45e yeni geldim. ![]()
İnsanlardan gizledikleri şey ne acaba?
Prime Mote’a geldiler sonunda. Dünyalarını asteroid çarptırarak şekillendirmişler gibi sanki, ya da silah olarak kullanmışlar belki de.
Bury asteroidlere bakarken ne fark etti bulamadım.
Ufak motieler de Star Trek’teki Tribble’ları anımsatmadı değil çoğalmalarıyla. Kitap açılmaya başladı sonunda. ![]()