Okuma Etkinliği - The Blacktongue Thief

Hemen inceleyeyim bu işi, bir kaç hafta fenalardayım maalesef… Almanca’dan gelmesine rağmen İngilizce daha zengin gibi gelir bana ama Almanca’da feci zor ve kapsamlı bir dil. Ben Rusça öğrenirken hocam bana Almanca biliyorsan 1 yılda öğrenirsin demişti, haklıymış :))

1 Beğeni
  1. Bölüme geldim, dediklerine tamamen katılıyorum. Damak zevkime göre tek eksiklik epik hiçbir şey olmaması. Çok güzel detaylarla anlatıyor hikayeyi, karakterler de çok yönlü, worldbuilding leziz. Ufak sürprizler bile var. Mizah desen o da bolca mevcut.

Ama partimizin hep dışarıdan müdahaleyle veya balına yırtması da gözüme batmaya başladı.

@Haplo Okuma listen kalabalık zaten, ama olsun belki şeytan dürter. :smiling_imp:
Almanca zor sayılmayabilir ama karmaşık bir cümleyi aktarmak için bir sürü yan cümle kullanmanın mantığını oturtmak zaman alır. Rusça demek, bakalım neler çıķacak daha senden :slight_smile:

2 Beğeni

Almanca lisede 5 sene gördüm sonra üniversitede 4 sene keyfine devam ettim, Rusça ve Latince’yi öylesine aldım, devam edeceğim ama keyifli oluyor. Almanca bence bayağı zor dil ya, fransızca/italyanca ailesi mesela kolay gibime gelmişti :slight_smile:

1 Beğeni

5 yıl lise mi? Nasıl liseymiş bu? :thinking:

1 Beğeni

Avusturya Lisesi. Her şey Almancaydı zaten, arada bir iki tane Türkçe ders vardı :slight_smile:

2 Beğeni

03-08 / 89 doğumluyum. Sende mi :)?

2 Beğeni

35 bitti.

• Goblinler hakkındaki birçok soru yanıtlanmış oldu. Büyücülerini kullanma biçimleri, savaş taktikleri (mızrak, zehirli ok atan arbalet) derken zekâ olarak insanlardan pek de farkları yok sanırım. Yüzüklerin Efendisi’ndeki Orclara benzetiyorum. Orada goblinler ahmaktı ama Orclar gayat namussuzlardı.

• Galva’nın Hrava’ya yolculuk amacı açıklandı. Senin tahmin ettiğin gibi Mireya’yı kurtarıp/bulup (artık neredeyse) onu tahta çıkartmakmış.

• Mireya meğer Takers Guild’in en büyük düşmanıymış. Demek ki Lonca Sesta’yı Mireya’ya suikast düzenlemek için yollamış. Kinch ama artık yoldaşlarına ihanet etmez, Lonca’yla işi bitti. Sesta’yı da bir şekilde oltaya getirir.

• Goblinlere yakalandılar, bakalım nasıl kurtulacaklar. Sesta bir şekilde Goblin gemisine sızmıştır diye tahmin ediyorum. Belki o kurtarır bizimkileri kediyi kullanarak.

Senin hep dışarıdan bir müdaheleyle paçayı yırtıyorlar dediğin hangi bölüme yönelikti?

1 Beğeni

Onlardan biraz daha zekiler gibi. Tiplerini biraz daha tarif etse güzel olurdu. :slight_smile:
Kinch umarım ihanet etmez, orada bir dalavere dönecek kesinlikle.

Kinch’in Galva tarafından öldürülmemesiyle başlıyor. Hornhead dövüşünde o iki kişiyi biri -muhtemelen Sesta- öldürdü. Kinch’i Malk’tan Galva kurtaracaktı. Galva’yı zehirden Sesta kurtardı. Malk ile dövüşlerinde Kinch kaybedecekken Kraken saldırısıyla yırttı.

36yı okumadan açma:

Sesta bunları goblinlerden de kurtardı. Ha dersen ki Sesta da partinin bir parçası, eyvallah ama bu ana karakter sürekli bıçakta iyiyim, cantrip yaparım falan dese de millet oynaşırken keman çalmaktan (goblin dövüşünde bir kaç başarısı olsa da) başka pek bir numarasını göremedim daha. :sweat_smile:
Başkalarına bu kadar bağımlı olması pek hoşuma gitmedi sadece. Aciz bir tip olsa tamam ama sürekli olmadığını söyleyince biraz beklenti içine girdiydim. Malk’la şöyle dişe diş bir bıçak dövüşü gözümde temize çıkarırdı. Adam korkak anlıyorum ama cesaret göstermesin o zaman da (gösterdiğinde de yazar azıcık spot ışığını çok görmesin) . Ha bunlar büyük sıkıntılar değil, kadı kızında da olacak kadar sadece.

1 Beğeni

Hehe, anladım.

Evet, bir koruyucu melekleri var. Ama işin başka bir boyutu da var galiba. Kinch’in şanlı olduğunu düşünmesi, hatta somut bir şekilde hissetmesi. Tilki tanrısı bunu biraz gözetiyor sanki.

Kinch’in dövüş becerilerine gelirsek, bence hiç de fena iş çıkarmıyor. Goblinlerden önce Hornhead’le savaşırlarken Deerpants’i yaralamış ve bloke etmiş, sonrasında da Hornhead’in koruma büyüsünü çözüp boğazını kesmişti. Goblin savaşında ok ve yayla 3-4 goblini katletti, az daha büyücülerini de devre dışı bırakıyordu, şansı yaver gitmedi. Zaten adam klasik hırsız, öyle ben çok iyi savaşçıyım diye geçinen biri de değil.

1 Beğeni

İngilizce mi okuyorsunuz? Paperback / Hardcover / Ebook ? Ona göre bakayım…

1 Beğeni

Dövüşüyor dövüşmesine de, havanda su dövmese. :smiley: Dur bakalım gelişime kaydeder belki.

@Haplo E-book :pirate_flag: :face_with_hand_over_mouth:

Ben 6. Bölümdeyim buradaki ekip yardırmış :rofl:

1 Beğeni

Diğerlerini bilmem. Ben İthaki Speşıl Edişın Hardkavır okuyorum. Kitap henüz basılmadı, bana çeviriyi kontrol etmem için edvenst riiding kopyası yolladılar sağ olsunlar.

Çevirmen İlayda Pelinsu, çok tecrübeli bir tercüman.

Kitap “Karakaşına Karadiline Kurban Olurum” başlığıyla 2023’te raflarda. (çeviriye onay verirsem.)

4 Beğeni

Sen onlara bakma, onlar öncü kuvvet. :slight_smile:

Ben de 9’a gelebildim. Nasıl gidiyor? Yazarın dilini sevdin mi?

2 Beğeni

9’a geldiysen senin genel yorumlarını da alalım artık. İlk yazışmalarımızdaki spoiler’lı bölümleri açıp tartışmaya katılabilirsin. :slight_smile:

1 Beğeni

İsmet Hocam bana özelden Malazan’ı bırak e-book ile başla dedi, boynumuz kıldan ince…

2 Beğeni

Heh, notlarını okumak çok iyi geldi. :slight_smile:

• Kocakarı sahnesi beni de güldürdü. Orada biraz Locke Lamora tadı aldım
  • Kelimeler filan benim ilgimi çeken şeyler olmadığı için worldbuilding’e katkısı çok olsa da benim okuma zevkimi fena baltalıyor
  • Kinch gibi “iyi niyetli hırsız” karakterleri seviyorum ben, sempatik buluyorum. :slight_smile:
  • Debtor’s Hand çok iyi düşünülmüş bir detay. Tokat at, birayı iç. :slight_smile:
  • İlk tokat atan elemanla olan muhabbet de fena değildi, oralarda da Locke tadı aldım. O da böyle kurnaz piçin tekiydi. :slight_smile:
  • Şu kuşların olayı nedir merak ediyorum. Devlerle ilgisi olduğunu düşünüyorum.
  • Goblin’lerin parmakları ısırarak koparması ve Kinch’in Galva’nın eline eksik parmak var mı diye bakması güzel bir detaydı
  • Scatology olayından hiçbir b.k anlamadım. :slight_smile:
  • Lonca işlerini ben genel olarak seviyorum. O dünyalarda yaşasam kesin Magicker loncasına katılırdım.
2 Beğeni

RAFO. (my turn :smiley: )

Bunu ilerleyen zamanlarda tekrar söyleyebilecek misin bakalım. :face_with_hand_over_mouth:
Beğenmene sevindim. :slight_smile:

@Abraxas Devlerin arkasından daha büyük bir kötülük çıkmayacak galiba.

2 Beğeni

Locke Lamora güzel benzetme, o ukala gamsız havayı Kinch’ten ben de alıyorum. :slight_smile:

@Pyrewrath: Bana da öyle geldi. Hangi bölümdesin?

2 Beğeni

Ben dilini çok beğendim fakat bilmediğim kelimeleri yardırmış abimiz. Neyse öğrenmiş oluyorum bende. Devam kitapları gelebilecek yapıda gözüküyor. Pek popüler bir kitap değil sanırım. Karakterlerin görsellerini tutarlı olarak bulamadım.

1 Beğeni