Tavsiye için teşekkür ederim ama hocam kapaklar aşklı meşkli romantik vampirli kitap kapakları gibi duruyor. Açıkçası vampirlerin tarih içerisinde ki hikayeleri, o bohem, karanlık havaları biraz daha ilgimi çekiyor. Mesela Mehmet Berk Yaltırık @Son_Gulyabani bu süreci korku öğeleriyle işleyip çok güzel bir şekilde yansıtıyor.
(Kitabı kapağına göre eleştirmek pek tarzım değil ve çok büyük ön yargı biliyorum ama bir kaç yorum okuduğumda da benzer şeyler sezdim.)
Aynen, kitap uyarlamasıydı Dizisi kitaptan daha iyi olabilir hatta Abartıyorum tabi, okuduğumdan değil ama bir ara 50-100 sayfa arası okumuştum.
Yılları önce bir arkadaşın evinde kalırken erken kalkıp, herkes uyurken uyanık olmanın garipliği anında çekip okumuştum bir kitabını İlk kitabı mıydı ondan bile emin değilim ama pek de sarmamıştı sanki, çok yıl geçmiş hatırlayamadım hiç.
Kılıçlar Kentinin bitmesine 100 sayfa kaldı. Kitap için kısa bir yorum yapmam gerekirse ; birinci kitap bir Avengers filmi ise, ikinci kitap film sonrası yapılan spin-off ucuz karakter dizisi gibi olmuş diyebilirim
Sadece vampir yok tüm doğaüstü yaratıklar var içerisinde ve benim okuduğum en iyi Urban Fantasy serisidir Bir Güneyli Vampir Sookie Stackhouse.
Dizisi de güzel ama kitapları ayrı güzel ve hikaye akışı diziden farklı.
Sana karakter odaklı kitap tavsiye etmemem gerektiğini not alıyorum hocam, ağır oldu bu. 3. kitap da Sigrud’u anlatıyor, karakteri sevmediysen onu da beğenmeyeceğini düşünüyorum.
Bunu yazdığın iyi oldu. Üçüncü kitap için umudum vardı. Evrenin genel akışına bir dönüş bir toparlama olabilir diye umut edip sıradaki kitabımı değiştirmiştim. Şimdi Malazan dan devam edicem heralde diye düşünüyorum.
Elbet beğeneceğin bir seri tavsiye edeceğim.
Bu konuda sana güvenim tam
Wowwwwww müthiş, müthiş bir kitap! Kitabın sonunda şok olacağına yemin edebilirim. Bu kitabın 1920’lerde yazılabildiğine inanmak zor, sanki günümüzde yazılmış gibi. Kitapta ironik, mizahi ögeler de mevcut. Yer yer güldürüken merak ve gerilim hiç mi hiç dinmiyor. Çok güzel bir polisiye vesselam