One Piece

Big Mom ile vs atacak birisi için yarım saat az bile

Oda’nın tarzından dolayı bunun bir bahane olduğunu sanmıyorum Doffy tarafından yaralanmıştı ama yine bir sürü saldırı yaptı ve tepeye kadar Luffy’nin sırtında dinlenerek geldi. Çoğu karakter zaten bitik halde kazanıyor savaşları. Law gerçekten bu kadar güçlü olsaydı Doffy’ye karşı olan dövüşün çok daha hızlı ve ve kolay bitmesi lazımdı. Ayrıca Doffy’de kafesi kullandığı için epey enerji harcıyordu. Law dediğin mantıkla Big Mom’ı almadan önce de yine çok fazla güç kullanmış ve yaralanmıştı.

Big Mom’a karşı saldırıya geçip 1 tatlı komutanını anca yenen Kid’in bu kadar kısa sürede bir şey gösterilmeden yonkou seviyesine gelmesini anlayamayacağım. Bu aralıkta ayrıca kolundan oldu. Quenn ve özellikle King harcanan diğer karakterler.

Bana sorarsan ark’da o kadar saçma şeyler oldu ki sorgulanacak son şey Law’un konumu olur. Özellikle Big Mom iki arktır İmparator ağırlığından hiçbir şey gösteremedi. Bana kalırsa ark’ın kendisi fiyasko.

Fujitora zaten Big Mom’dan çok uzak birisi değil. Hele Big Mom gördüğümüz en kötü Top Tier performansını göstermişken. Meme karakter bildiğin. Hiçbir ağırlığı yok. Yanında Dof’da varken o ikili Big Mom’dan daha ötede bir güç.

King’in Queen’in yanında adamlarıyla beş saniye amiral tutamadığı yerde Law’un yaptığı çok etkileyici bir iş.(King ve Queen yaralıydı ancak saldıran kendileri.)

Tabii kafanda amiral-yonko dengesi nerede bilmiyorum. Bence Yonko’dan Yonko’ya, Amiral’den Amiral’e değişir. Aramaki var, Sakazuki var… Big Mom var, Beyazbıyık var, Şanks var yani. Big Mom İmparator unvanı dışında hiçbir etkileyiciliği olmayan bir isim.

Kaldı ki Van Piss mantık aranacak en son serilerden biri.

bu adamın meyvesi fazla enerji yiyor yani dövüşlerini kısa sürede bitirmek zorunda genelde. Yarım saat Fujitora’nın meteorları + Doflamingo’nun hurra dalması bu adamın pilini çok çabuk bitiriyor. Buna karşın meyvesi çok hax ve kısa sürede rakibini halletmeye uygun. Big Mom dövüşü bile öyle geçti yani, Big Mom’ı kantırlayan yine Law’dı. Yani köprüdeki dövüşte ağır nerfli bir Law var. Çatıda zaten bitik.

Kuş Kafesi Doflamingo’dan klon yapamama gibi şeyler götürüyor ve bunun çatı dövüşüyle bir ilgisi yok, orada zaten Law delik deşik olmuş halde, orada sadece açık yaratıp Gamma Knife atma derdinde. Kuş Kafesinin konuyla bir ilgisi yok yani.

Ve Law gerçekten güçlüydü. Şuna katılırım, gerek Doflamingo, gerek Law Rosa’da çok kötü işlendi. Wano’da hiçbir Power Up almadan Bagua + Big Mom’ın 9-10 tane CoC basılı yumruklarını tanklıyordu adam, elbette kurşunla yaralanması saçma oldu. Kid ise gerçekten damdan düşme bir şekilde o seviyelere çıkartıldı, ancak arktaki her karakter öyle neredeyse.

Sanji’nin Queen’den önce yendiği son adam Enies Lobby’de Jabra idi. Oradan Komutan’a low diff atacak seviyeye geldi. Neden “sadece” Law sorgulansın ki? Ha bence de araya geçiş rakipleri olmalıydı ve bu güçlendirmeler bir mantığa oturtulmalıydı. Ancak işte…

Daha Rosa’da göstermediği uyanışı varmış yani herifin.(bu olay %100 retcon, Rosa’da tasarlarken vardı demiyorum)

bunlara rağmen satır aralarına bakıldığında Law gayet etkileyici işler yaptı.

King ve Queen bildiğin low diff’e gittiler, power up sonrası gerek Zoro gerek Sanji çok rahat galibiyetler aldılar. Power up öncesinde üstünlük kurabildiler sadece.

Neyse, One Piece’de güç tartışmayı çok sevmiyorum ancak Law çok hakkı yenen bir karakter adam.

Bence Big Mom hiç bir şey yapmadan dövüşü izledi sadece, sürekli Law ve Kid’in saldırılarını gördük BM’nin bir tane düzgün saldırısını hatırlamıyorum. Savaş biraz ‘‘bu ikisi kazandı işte’’ gibi geldi bana ve zaten Wano’nun başını bu kadar uzun tutup Onigashima savaşlarını hızlı bir şekilde bitirmesini hiç sevmedim, Oda’nın kendisi de sıkıldı sanki. Luffy’nin savaşı dışında çoğu dövüş benim için hayal kırıklığıydı, Onigashima girişindeki beklentilerimi hiç karşılamadı.

5 Beğeni

Manga Spoiler

Yeni bölüm spoilerlarına göre Shanks Kid’i teklemiş gibi duruyor ve çok keyiflendim. Law’da çok büyük ihitmal Karasakal tarafından esir alındı. Oda tarafından Kum torbasına çevirilmiş Big Mom’ı saçma sapan yendikleri için bu 2 süpernovanın kafalarına vurulması iyi oldu. Karasakal tayfasından bir geminin gözükmesiyle de Egghead yeni Marineford olma yolunda ilerliyor.

2 Beğeni

image

Shanks resmen tek attı.

3 Beğeni

Saldırının fazlası Killer’a sekti resmen. :joy::joy:

2 Beğeni

Sanki iki hafta değil iki aydır bölüm yok gibi geliyor.

1 Beğeni

Zoro ve Usopp çok iyi görünüyor, Shanks ve Garp’ı bekliyorum özlemle. Son olarak Dragon olarak seçilen karaktere pek ısınamadım, Dragon ile ne alakası var çözemedim.

1 Beğeni

Yukarıya fazla bakamadım spoiler yerim korkusuyla, daha önce cevaplandıysa kusuruma bakmayın. One piece başlamak istiyorum da herkes mangasına bak dizisini boşver diyor. Sizce peki aslı astarı var mı bunun dizi ile mi başlamalıyım yoksa mangasını mı okumalıyım? Genelde dizisini beğendiğim içeriklerin mangasına bakıyorum.

Dizi alternatif one piece gibi farklı. Manga başla
east blue saga bitir. Istersen ondan sonra dizi bakarsın merak edersen.

Ama manga devam et her zaman

2 Beğeni

Bir live action diziye göre çok iyi olmuş. Beklentilerim tutmuş, en azından ilk 3 bölüm için konuşayım. Eksikler tabi ki var ama bu ara uyarlamaları öyle kesip biçip ekleme çıkarma yapıyorlar ki One Piece dizisi aralarında parlıyor.

1 Beğeni

Kuma’nın flashback bitirdi beni

2 Beğeni

Son yılların en iyi bölümünü geride bıraktık. Biz senden razıyız Kuma agabey. Lütfü kardesimin seri sonu kutsallara çekeceği tarifeyi görmek için okuyoruz.

Karasakal baba bile melek kalıyor bunların yanında. Ve ben genel kanının aksine kutsalların gerçek dışı karakterler olduğunu düşünmüyorum. Gerçekten böyle insanlar fazlasıyla var. Oda pek gerçek dışı bir portre çizmiyor yani.

2 Beğeni

Şimdi buraya hiç hazzetmediğim bir karakterin, hiç hazzetmediğim bir sistemi övme repliğini paylaşacağım. Ama sunuş biçimi güzeldi yalan yok.

"Şeytan Meyvesi güçleriyle dünyayı fethedemezsin! Tıpkı Korsanlar Kralı Roger’ın meyve kullanıcısı olmaması gibi! Bazı şeylerin üstesinden sadece haki gelir. Yalnızca Haki her şeyi parçalayabilir!"

- Canavar Korsanları Generali, Dünyanın En güçlü Yaratığı, Hyakujū no Kaidō

Nika ve Gear 5 haterlığımızı burada da konuşturalım.

Hocam, bu son bölüm neydi böyle

One Piece’in özeti gibi bir bölümdü. Arikovani’ndaki Garp dışında bi 20 bölümdür 8 aşağısı bölüm yoktu

Vallahi çok sağlam bölümdü ya.

Şöyle bir yorum yapmıştım KB’ye;

"Ooo haftalık uyuşturucum da gelmiş, gömülelim hemen.

Avlanma kısımlarını animede epey etkileyici yaparlar tahminimce. Toei’nin hala iyi yapabildiği nadir şeylerden biri bu tip dramatik olayları iyi yansıtabilme. Merakla bekliyorum bu kısımları animede. Oturup ağlarız tertemiz.

Ivankov aplama beton yetmez ya, daha o yıllarda bile içinde devrim ateşini taşıyormuş. Geçen de Impel Down’ı tekrar okurken fark ettim, şaklaban falan ama kendince derin çar, boşuna Dragon’un danışmanı değil.

Flashback biraz daha sürse Beyazbiyik’in karizmayı çizeceklerdi gibi, allahtan sürmedi. :ROFLMAO:

Kuma agabey yine gözlerimizi yaşarttı, Satürn karşısında daha çocukken bile böyle durabilmesi… büyük adamsın sen ya. Ayrıca, “Zalimler için yaşasın Nika!” diyelim.

Yalnız Morgan Luffy’nin Tüm Kek’te yaptıklarını abartılı haber yaptığı gibi, Garp’ın da Tanrı Vadisi’nde yaptıklarını abartmış. Lel. Büyük ihtimal Sabo da aynı efekt.

Kuma-Ginny kısımları çok iyi olmuş. Oda hala bu duygusal flashback yazma olayını iyi kotarıyor. Oden’de çuvallamıştı ama unutmamış hala.

Vallahi biz bu bölümden razıyız ya."

Yani hepsi çok iyi demezdim arada sevmediğim bölümler de vardı ama genel olarak akıcı gidiyor seri. Ki bu çok normal çünkü final arka girdik artık, Oda’nın açıklamalarına göre son 3 senenin içerisindeyiz. :laughing:

1 Beğeni

Son üç sene mi? senede 20 bölümden 60 sayıda bitmez bu manga.

Oda-sama’nın açıklamalarına göre son 3 seneymiş kardesım ya. Gerçi Dressrosa zamanı da son 5 sene demişti, sonra 2019’da yine son 5 sene demişti. Ama Oda ağzından konuşursak son 3 seneymiş.

https://www.reddit.com/r/OnePiece/comments/146pec1/one_year_ago_oda_said_ill_try_to_end_one_piece_in/
https://www.reddit.com/r/OnePiece/comments/b7qpmt/one_piece_to_end_in_23_years_wano_is_the_final/
https://www.reddit.com/r/OnePiece/comments/xn03yk/no_way_one_piece_is_ending_in_3_years_right/
Reddit’te de tartışması dönmüş hatta.

Fanlar da inanamamış yani. :laughing: