Bana sorarsan ark’da o kadar saçma şeyler oldu ki sorgulanacak son şey Law’un konumu olur. Özellikle Big Mom iki arktır İmparator ağırlığından hiçbir şey gösteremedi. Bana kalırsa ark’ın kendisi fiyasko.
Fujitora zaten Big Mom’dan çok uzak birisi değil. Hele Big Mom gördüğümüz en kötü Top Tier performansını göstermişken. Meme karakter bildiğin. Hiçbir ağırlığı yok. Yanında Dof’da varken o ikili Big Mom’dan daha ötede bir güç.
King’in Queen’in yanında adamlarıyla beş saniye amiral tutamadığı yerde Law’un yaptığı çok etkileyici bir iş.(King ve Queen yaralıydı ancak saldıran kendileri.)
Tabii kafanda amiral-yonko dengesi nerede bilmiyorum. Bence Yonko’dan Yonko’ya, Amiral’den Amiral’e değişir. Aramaki var, Sakazuki var… Big Mom var, Beyazbıyık var, Şanks var yani. Big Mom İmparator unvanı dışında hiçbir etkileyiciliği olmayan bir isim.
Kaldı ki Van Piss mantık aranacak en son serilerden biri.
bu adamın meyvesi fazla enerji yiyor yani dövüşlerini kısa sürede bitirmek zorunda genelde. Yarım saat Fujitora’nın meteorları + Doflamingo’nun hurra dalması bu adamın pilini çok çabuk bitiriyor. Buna karşın meyvesi çok hax ve kısa sürede rakibini halletmeye uygun. Big Mom dövüşü bile öyle geçti yani, Big Mom’ı kantırlayan yine Law’dı. Yani köprüdeki dövüşte ağır nerfli bir Law var. Çatıda zaten bitik.
Kuş Kafesi Doflamingo’dan klon yapamama gibi şeyler götürüyor ve bunun çatı dövüşüyle bir ilgisi yok, orada zaten Law delik deşik olmuş halde, orada sadece açık yaratıp Gamma Knife atma derdinde. Kuş Kafesinin konuyla bir ilgisi yok yani.
Ve Law gerçekten güçlüydü. Şuna katılırım, gerek Doflamingo, gerek Law Rosa’da çok kötü işlendi. Wano’da hiçbir Power Up almadan Bagua + Big Mom’ın 9-10 tane CoC basılı yumruklarını tanklıyordu adam, elbette kurşunla yaralanması saçma oldu. Kid ise gerçekten damdan düşme bir şekilde o seviyelere çıkartıldı, ancak arktaki her karakter öyle neredeyse.
Sanji’nin Queen’den önce yendiği son adam Enies Lobby’de Jabra idi. Oradan Komutan’a low diff atacak seviyeye geldi. Neden “sadece” Law sorgulansın ki? Ha bence de araya geçiş rakipleri olmalıydı ve bu güçlendirmeler bir mantığa oturtulmalıydı. Ancak işte…
Daha Rosa’da göstermediği uyanışı varmış yani herifin.(bu olay %100 retcon, Rosa’da tasarlarken vardı demiyorum)
bunlara rağmen satır aralarına bakıldığında Law gayet etkileyici işler yaptı.
King ve Queen bildiğin low diff’e gittiler, power up sonrası gerek Zoro gerek Sanji çok rahat galibiyetler aldılar. Power up öncesinde üstünlük kurabildiler sadece.
Neyse, One Piece’de güç tartışmayı çok sevmiyorum ancak Law çok hakkı yenen bir karakter adam.