Spoiler takip ediyorlar galiba, daha çıkmadı diye biliyorum. Worstgen’e baktım bölüm düşmemiş.
Spoiler muhabbetini bence korsanfanda döndürsen daha iyi olur. Burada çok yazan yok, takip edenler de öyle çok spoiler takibi yapanlar değil. Bölüm hakkındaki önemli görüşler, bölümdeki efsane yerler veya gömülmesi gerekn yerler varsa yazarsın. Çok efsane bir spoilerlık durum olunca ben de buraya yazarım ki millet sağdan soldan duyacağına direkt bölümü okuyarak öğrensin. Mesela efsane Rocks Korsanları ve Yonkou kafa ödülleri bölümünde önceden çıkan spoilerda efsane bilgiler geldiğini, direkt bölüm çıkınca okunması tavsiyesi şeklinde yazmıştım, bunun gibi şeyler yani. Böyle bir mesaj, bölüm çıkmış hissiyatı uyandırır millette.
Ben https://mangaplus.shueisha.co.jp/ adresindwn takip ediyorum da çıkmasına daha 3 gün var. Başka ortamlara düştü zannettim açıkçası.
Ya da spoiler bilgisi asıl manga değil diye belirtmeliler bence. Hem spoilerdan anlaşılmaz bence bölümün kalitesi.
Oradaki tarih resmi çeviri için ya. Fan çevirisi daha erken düşüyor, ama tabii resmi çeviriyi takip etmek daha mantıklı. Spoiler takip etmeyi ben de sevmiyorum, ama genelde tüm sayfalar düşüyor bölüm gelmeden.
Spoiler resim olarak düşüyor.Ben paylaşmıyorum.Manga sayfası Japonca düşüyor yani.
Şaka maka 1000. sayı için geri sayım başladı. Ben ilk güncele geldiğimde 700. sayı çıkıyordu galiba. Dressrosa kolezyum olayları falan işleniyordu. Lisedeydim o zamanlar ve Naruto ile girmiştim manga okuma batağına.
Sınıfta benim gibi manga okuyan bir arkadaş daha vardı. O da One Piece okurdu. Bana biraz antipatik geldiği için o arkadaş, bunun okuduğu mangadan ne hayır gelecek diye One Piece’i okumayı baya erteledim. Sonra sıkıntıdan ona da başladım. Lise zamanları iş yok, güç yok, sorumluluk yok tabii rahatız iki - üç haftada mı ne güncele gelmiştim. Öyle sevmiştim seriyi.
Şimdi merdiven 1000. sayıya dayanınca insanlar Mihawk’ın Luffy için denizlerin en tehlikeli gücüne sahip dediği herkesi kendiyle müttefik yapabilme özelliğinden baydı biraz haklı olarak ama Luffy’nin karakteri, insanların üzerinde öyle bir etkisi olması onu çok güzel bir idol haline getiriyor hele shounenlerin asıl hitap ettiği yaş grubu için.
Öyle 1000. sayıya son on sayı kalınca bir duygulandım da bunları yazasım geldi.
Mangaka benim heyecanımı söndüyor gittikçe ama ben de 1000. bölüm için güzel bir şeyler bekliyorum. Şahsen Teach de olmasa One Piece’in geçmiş hari. merak etmeyeceğim. Önceki bölüm Linlin’in düştüğü durumu görünce tadım bayağı kaçtı benim. Bitse de gitsek moduna girdim biraz.
Seriyi 108. sayıdan beri güncel takip ediyorum. Alabasta olayları falan işleniyordu. İlkokul ikiye gidiyordum o zamanlar. Dragon Ball ile girmiştim manga okuma batağına.
Sınıfta benim gibi manga okuyan bir kişi daha vardı. Ben Dragon Ball okurdum o da One Piece. Bunun okuduğu mangadan ne hayır gelecek diye One Piece’i birinci sınıftan, ikinci sınıf ara tatiline kadar ertelemiştim. Sonra ikinci sınıfa geçince iş yok, güç yok, sorumluluk yok tabii rahatız. Karne dönemi gelmeden güncele gelmiştim. Öyle sevmiştim seriyi.
Nice bininci sayılara. Okuyucular şimdi Luffy’nin bu kadar güçlü olmasından ve herkesi müttefiki haline getirmesinden biraz sıkıldı haklı olarak ama Luffy’nin karakteristik özellikleri ve diğer karakterler üzerindeki etkisi sayesinde idol birisi haline geldi. Özellikle shounen okuyucular arasında.
Güncel olarak okuduğum 882 sayıyı düşündükçe biraz duygulandım da bunları yazasım geldi.
Hocam 1999 yılında nerden buldunuz One Piece mangasını?
Öğrenci değişim programıyla Türkiye’ye gelen bir Japon arkadaşım yanında getirmişti.
Koca ülkede siz teksinizdir herhalde.
Sake getirmişti onu da anlatsana xd
O değil de neşem yerine geldi. Etiketlesene mesajı şans eseri gördüm. Şantiyede okusam ruhumun bir parça sömürülmesine mani olurdu. :Dd
Hayatımdaki en uzun ilişki one piece ile devam ediyor xd Yalnız ne vurdu öyle be
- popüler karakterler anketi devam ediyor. Bu sefer dünya geneli bir site de açmışlar. Tabi kartpostallar ile atılan oyların ağırlığı daha fazla olacak ama online oylamanın da etkisi olacak.
https://onepiecewt100.com/en/
Günde 1 oy hakkınız var. Siteden her kıtadan ilk 3 sıralamaları görebilirsiniz. Başta oylamalar günlük gösteriliyordu ama Zoro anketlerde Luffy’i kıtalarda geçince Reisi baltalamak için saatlik sıralama sistemine geçtiler. Geçen 1 saatlik arada kimlerin ilk üçe girdiğini siteden takip edebilirsiniz.
Tabi saatlik sıralama gösterimi oy kullanımını biraz pozitif etkiledi. Eğer ki bir grup kişi bir saat için anlaşırsa oylarıyla istedikleri karakteri ilk üçe sokabilirler. Dünya genelinde trolleme girişimleri olsun, haydi Hancock’u kıtalarda 1. yapıyoruz gibi oy yüklenmeli girişimler olsun, yapılıyor. Korsanfanda da xDrake ve Matsuge(Alabastadaki sapık deve) ile oy girişimleri deneyip başarılı olduk Ortadoğu için.
Neyse ben de aynı şekilde oy istemeye geldim. Biz xDrake için her akşam 21-22 arasında oy atıyoruz. Mangakanın Novaların milliyetleri ne olurdu sorusuna xDrake için Türk olurdu cevabını vermesi ile bayağıdır sempati toplamıştı bizim için zaten. Tabi oylamanın amacı sadece her gün 1. sırayı görmek değil, aynı zamanda oylama sonunda xDrake’i ilk 50’deki sıralamasını yukarılara da çıkarmak.
Direkt karakterin oylama linkini aşağıya koydum. Tek yapılması gereken linke tıklayıp açılan sitede Vote(Oy ver) butonuna tıklamak. 5 saniye sürmez. Bizimle oylamak isteyenler oylama bitene kadar(1 aya yakın süre daha açık kalacak) 21-22 arası oy verebilir. O arada veremese bile başka bir zaman aralığında vererek karakterin genel oy toplamının artmasına yardımcı olabilir.
https://onepiecewt100.com/en/vote-character/493
Karakterin linki burada.
East Blue-Marineford arası çok iyi ve samimi olan, hala sahnelerini açıp izlediğim okuduğum, duygulandığım, ondan sonra ise tepetaklak düşen ve güncel halinde ciddiye almaya gerek olmadığını düşündüğüm bir manga Van Piss.
Ha yine de bu mangayı büyük ihtimal benden fazla kimse sevmemiştir ve bağlanmamıştır. En zor zamanlarımda yardım çığlığımdı eskiden. Şu an ise kağıt ve zaman israfı. Tabii böyle dememe rağmen hala takip ediyor ve bekliyorum orası ayrı. İflah olmaz bir fanboyum sanırım. : (
Bu seri hakkinda uzun bir inceleme yazisi yazmak niyetindeyim. Hem iyi anlamda hem de kotu anlamda cok doluyum bu seriye karsi
https://www.youtube.com/channel/UChkqdomPKw0wYpgVecDhzQw/videos
Japon birinden derinlemesine yapılan bölüm incelemeleri. Oda’nın bölüm numaraları üzerinden yaptığı gizemleri vs. yakalıyor ve hatta tahminlerde bulunuyor.