Hmm. Doflamingo ve Crocodile falan olmasa belki katılabilirdim, ancak bunlar işlenmelerine rağmen hala ilgi çekiciler. Big Mom ve Kaidou ise sadece hypelanan tiplerdi, içi boş aptal karakterler bunlar. Bir ağırlıkları yok. Crocodile, Doflamingo gibi abiler ise onların tam tersi.
Shichibukai taifesi seride her türlü karaktere fark atıyor. Bu dakikadan sonra Mihawk çok iyi işlenmez gibi geliyor bana(keşke işlense de bazı yanlış okuyanlara cevaplar verilse, gene de verecektir de inkar edecekler iyi işlenmeyince).
Teach hem dövüş güçleri olarak hem de hikaye olarak okuyucuyu tatmin edecek potansiyele sahip bir karakter. Oda’nın mangadaki kaliteyi diğer yonkoulardan sakınıp bu karaktere kaydırdığını hissediyorum. Bu da patlarsa, neyse devamını yazmayayım.
Meyve mitolojik çıkmasın mı?
Neyse kitabı çok merak ettim ve bizim dilimize pek çevrilmediğini (1 tane çeviri) gördüm. İş Kültür’e yazdım, bakalım ne diyecekler.
Çok büyük bir hype ile beklediğim 1044’ün spoylırını yedikten ve düşen resimleri de gördükten sonra aynı şu şekil ok;
Ağam eğlenir benimle. Retcon Pisu oldu iyice güzelim canım serim.
Abi bugüne dek 15-20 yıldan uzun sürmüş hangi hikayenin finali başarılı bulundu ki, yani ne beklemiştiniz ki?
Finale 3,5 sene daha var. Daha final yapmadı.
Hala umut var diyorsunuz yani. OK.
Şahsen benim yok. Ancak üstteki eleştiri 1044.bölümün spoiler’ı içindi final için değil. Finalini zamanı gelince yorumlarız.
Ama bizim eleştirmemiz bir şeyi değiştirmiyor çünkü yabancı forumlardaki takipçiler ve casual anime seyircisi gidişattan çok memnun. Odaiçi’ye yine en iyi mangaka olarak bakmaya devam ediyor One Piece hayranları. Öyle ki kağıda her hangi bir şey karalasa bile övecek seviyedeler.
Türk forumlarına bakındığımda ise tepkiler karışık genelde.
Ancak dediğim gibi bu bölüm spoylırı özelinde bir şey belki yazar kalan 3,5 senesinde çok iyi işler çıkartacak. Bence ihtimali yok ancak insanlar umutlu.
Ha, şu var. 5 yıl için planlanmış bir seri 25 yıla yayılırsa elbette bolca retcon olur. Ama Odaiçi şeyini çıkarmış ok. Dalga geçmiş bildiğin.
Zaman Çarkı iyi bitti nispeten.
1044 çıktı. Benim için batan fantastik eserler arasına girdi. Hikaye seçilmiş kişi temasına doğru gidiyordu da bu başka bir şey. Bayağı serinin ilk yarısında gösterdiği şeylere ters geldi bana, belki de ben yanlış okudum/izledim. Benim izlediğim One Piece’de D’lerden biri geçmiş iradeyi taşıyıp uyandıracak ve dünyayı ters yüz edecekti. D’nin iradesi muahbbeti diye bir şey vardı. Balıkadam Adasından beri bir Joy Boy hikayesidir gidiyor, D’nin iradesi lafını en son ne zaman duyduk hatırlamıyorum bile. Bu bölüm ile de Joy Boy biraz açıklanmış gibi oldu. Bundan sonra kalan bazı gizemlerin açıklanmasını beklerim, yoksa manga öldü. Bir Teach dövüşü vardı beklediğim bir süredir o da başlamadan bitmiş gibi oldu.
Şu an zirve sayılarını okuyoruz. Muhteşem gidiyor gerçekten.
Karakteri klasik çizgi film karakterine çevirdiler. Serinin var olan ciddiyeti yok oldu birden. Tamam karakterin lastik gücü varda bu kadar bir şeyini çıkarmaya gerek yoktu.
Bir saniye? One Piece ciddi bir seri miydi? Bildiğim kadarıyla osurarak kale suru yıkan karakter var bu seride, hani bana kara propaganda filan yaptılar da yanlış biliyor olabilirim, aydınlatabilir misin beni?
Kimmiş la o? Anime eklentisi falan mı? Yumruğuyla kale surlarını yıkan Kral Elizabello var o da osurmuyor. Yırmıh atıyor.
Ve One Piece’in gayet ciddi arkları var evet.
Osurran karakterleri düşünüyorum, Brook var. O da kale suru yıkmadı. Kin’emon bir kere ossurdu sanırım o da osurarak bir yeri yıkmadı ok.
Kale suru deyince cidden kale anladım. Burada Enies Lobby binasının içini gösteriyor. Kale nere o nere. Kaldı ki serinin mizacı ile arklarda okuyucunun ciddiye alabiltesinin kaybolması ayrı şeyler.
Sanirim bir anlasilma eksikligi var. Fakat uzatip can sıkmak istemiyorum. Bu saatten sonra ne ben osurarak duvar yikmanin “normal” oldugu 1000 kusur bolumluk bir seriye girmek isteyebilirim, ne siz benim velev ki 1000 kusur bolum izleyip yapacagim elestiriye objektif gozle bakip saygi duyabilirsiniz.
Konuyu takipten cikiyorum. Umarim final namina beklentilerinizi asan bir seri olur.