Evet, grafik motoru ücretsiz olduğundan beri öyle. Gerçekten de güzel bir hareket. id Tech ile beraber piyasadaki en iyi oyun motoru kesinlikle Unreal. Şimdi 5 de çıkıyor, bayağı iyi gözüküyor.
Denk gelmişken atayım henüz almadıysanız belki beklemek istersiniz. Lakin iş için lazım ise buranın sistemleri genelde oyun için toplanıyor ama yinede iş içinde kullanılabilir herhalde.
Şu an bilgisayarın 3 parçasını tamamladım. Anakart Msi b365m pro-vh.
Ram 8x2 2400 mhz corsair.
Ekran kartı sapphire 5700 xt.
Diğer parçaların fırsatını kovalıyorum şu an düştükçe alacağım.
İleride anakartına güncelleme yapabilirim. Ramlari 64 gbye kadar çıkarırım ekran kartını da ikilerim diye bir düşüncem var.
EA oyunları Steam 'da yayınlanmış. Crysis 3 ve ek içerik Kayıp Ada’yı alacağım ama Steam yaz indirimlerinde daha fazla indirime girer mi diye beklesem mi bilemedim.
EA paragöz bir firma, beklemenizde fayda var. Oyunların diğer para birimlerine göre bizde kaç birimden satıldığını gösteren bir site paylaşayım. Ayrıca şimdiye kadar en düşük kaç TL olmuş gibi verilere de bakabiliyorsunuz.
Dolar artmaya başladığında steam Türk Lirası kurunu 1.5 sabitlemişti ve değiştirmeyi düşünmediğini söylemişti. Tabi bunu dediğinde dolar 3’ü geçiyordu. Sonra kurun 2’ye ya da 2.50’ye sabitlediğini hatırlıyorum ama emin değilim. Yine de EA’ın güncel dolar kurundan biraz daha pahalıya satması çok komik. Ayrıca Crysis serisi zaten daha önce de vardı diye hatırlıyorum hatta daha ucuzdu. İndirim ile 12 lira civarıydı sanki.
Çok gıcık oyun bu Köprünün altına koymuşlar daha ilk bölümlerde bir zımbırtıyı, inip almak bir yere kadar tamam da sağ salim geri yukarı çıkamayıp delirmiştim
Henüz oynama şansım olmadı. En yakın zamanda deneyeceğim.
https://www.epicgames.com/store/tr/product/samurai-shodown-neogeo-collection/home
Aranızda bilenler mutlaka vardır; Steam, Epic, Origin vs.'nin yanı sıra bir de herhangi bir dağıtımcısı olmayan, geliştirdiğiniz küçücük bir oyunu dahi istediğiniz fiyattan satışa sunabileceğiniz, devasa bir koleksiyona sahip bir DRM-free bağımsız oyun mağazası var: itch.io.
Normalde çok ziyaret ettiğim bir site değildir, zira içerisinde “iyi” oyunları bulmak biraz emek istiyor. Ancak kendileri Amerika’daki ırkçılık karşıtı eylemlere destek amacıyla şimdiye kadar gördüğüm en büyük "bundle"ı oluşturmuşlar. Gelirlerinin yarı yarıya olacak şekilde tamamen NAACP’e ve Amerika’da bu eylemler kapsamında tutuklananların kefaletle serbest bırakılabilmesi için oluşturulmuş bir fona aktarılacağı 5 dolarlık bu bundle’da şu an için 1.658 çalışma (çoğunlukla oyun olsa da aynı zamanda e-kitap, müzik vs.) yer alıyor. Ve içlerinde Celeste, Night in the Woods, Nuclear Throne, 2064: Read Only Memories, Hidden Folks, Old Man’s Journey, Oxenfree, Minit, GNOG, OneShot gibi oldukça başarılı birçok ünlü oyunun da yer aldığı bu sayı artmaya da devam edebilirmiş. Bu arada dediğim gibi bundle’daki tüm oyunlar DRM-free, yani Steam kodu verilmiyor.
Pazartesi gecesi sona erecek bu bundle’a şu adresten ulaşabilirsiniz:
Eğer bundle’ı satın alırsanız ve hangi oyunların iyi olabileceğine karar veremiyorsanız reddit’teki Gamedeals başlığı ve bir itchio kullanıcısının oluşturduğu şu liste iyi bir başlangıç olabilir.
Bu hafta ücretsiz olan oyun.
https://www.epicgames.com/store/tr/product/pathway/home
Mount & Blade 2: Bannerlord Epic Store’da satışa çıkmış. Eğer indirim döneminden kuponunuz varsa 60 TL’ye düşüyor.
https://www.epicgames.com/store/tr/product/mount-and-blade-2/home
Injustice: Gods Among Us Ultimate Edition, 26 Haziran’a kadar Steam’de bedava.
Daha önceden de olmuştu sanırım çünkü zaten kütüphanemde idi oyun ve satın almadığıma da eminim.
Belki plus vermiştir.
Gördüğüm kadarıyla paylaşılmamış; eğer daha önceden farklı bir platformda Witcher 3 sahibi iseniz, Gog Galaxy de hesap bağlantısı yaparak oyuna ücretsiz sahip olabilirsiniz. Eğer pc için halihazırda sizde mevcut ise, gog üzerinden hediye olarak birine gönderebiliyorsunuz. İlla dijital olmasına da gerek yok, bende ps4 te kutulu olarak vardı hesabı bağlayınca gözüktü. Kampanya yakın zamanda sona erecek bilginize!
Gördüğüm kadarıyla Gog Galaxy kullanıyorsunuz. Bir şeyler sorabilir miyim?
-
Hesap olarak sadece bir adet e posta mı bağlanabiliyor?
-
Aynı oyunun farklı platformdan olması çakışmaya neden oluyor mu?
Şimdiden teşekkür ederim.
Bildiğim kadarıyla cevaplayayım. Herhangi bir platforma yalnızca bir kez giriş yapabiliyorsunuz. Farklı bir profil ile giriş yapmak için o platformdan çıkış yapmanız gerekmekte. Şimdiye kadar XBOX Live dışındaki tüm platformları bağladım ve hayır, herhangi bir çakışma yok.
Bu arada yanlış anlamayın, herhangi bir şekilde tasvip etmiyorum fakat GOG Witcher 3 bundle’ını suistimal edebilmek mümkün. İnternette tonla metodu türedi bile.
İlk entryim bu da.
Cevabınız için teşekkürler. Tüm kütüphaneleri bir yerde toplayabildiğini duyunca heyecanlanmıştım. Merakımı giderdiğiniz için sağolun.