Paralel Evrenlere Kaçış: Öteki Versiyonlarımız

Düşünmekten en çok keyif aldığım konulardan biri. Paralel evrenler… Benim diğer benliklerim nerelerde ne yapıyor acaba? Hangi işte çalışıyor? Kimler hala yaşıyor, kimler ölmüş. Zaman dilimi olarak onlar çok mu ilerde ya da çok mu geride? Ya bazı tercihlerin, olayların oluşturduğu kelebek etkileri?

Sadece benim değil bir sürü yönetmenin, yazarın, filmin, dizinin, oyunun da kullandığı uçsuz bucaksız bir kaynak, şu andan bir kaçış, bir zihin eğlencesi paralel evren.

O yüzden soruyorum: Kendinizi sürekli nerede buluyorsunuz? Düşlediğiniz hayat şu anki hayatınızdan çok mu farklı? Çok mu zıt? Öteki versiyonunuz hangi işte çalışıyor ya da çalışıyor mu? Çevreniz nasıl, etrafınızda kimler var? Hangi tarihtesiniz? Ne yapıyorsunuz?

3 Beğeni

Bunun üzerine ciddi kafa yormuştum. Brian Greene’in “Multiverse” üzerine konuşmalarını dinledim, kitaplarını okudum. 10 üzeri 500 farklı evrenden bahsediyordu.

Sonra şöyle bir çıkarımda bulundum: Bu evrende nefret ettiğim her kim varsa bir başka evrende ben oyum, o da ben. Yani aslında biz birey olarak yokuz, tıpkı bir arı kolonisi gibi arı olarak birey olarak hiçbir şey ifade etmiyoruz, bir bütünün parçasıyız.

Bu tabi felsefik bir çıkarım, ardında herhangi bir kanıt yok. Yine de hayata bakışımı değiştirdi, nefret ettiklerimden etmez oldum. Hayran olduklarıma karşı duygularım azaldı. Kısacası bir “denge” haline evrildim. Tam olarak “Buddha” ya da “Nirvana” diyemem elbette ama hayatımı ve yaşantımı daha iyi bir hale getirdiği kesin.

2 Beğeni

Bu konu gerçekten de tam bir muamma. Benim alternatif versiyonlarım ne yapıyor ne yapmıyor tahmin edemiyorum. Ama umarım iyi vakit geçiriyorlardır. :joy:

3 Beğeni

Kesin benden haberdardır, zengin ve mutludur. Bakıp kıs kıs gülüyodur halime. Ne hallere düşmüşün Kubi, acıyorum haline falan diyodur. :smirk:

@isos81 Brian Greene kitaplarını okumadım fakat isimlerini hatırlayamadığım 1-2 belgeselini izlemiştim. Müthiş bir anlatıcı olduğunu düşünüyorum.
@SJack Kolay sıyrıldınız, bir iki bir şey okumak hoş olurdu sizden :grinning:
@Vector

“Zevksiz bir hayal gücüm var, biliyorum”

Estağfurullah, öyle düşünmeyin, kendinize pranga takmayın. Öteki versiyonunuz da sizin evreninizi düşlüyordur belki.

Kendim için bir şey yazmadığımı farkettim. Kendimi bir cetvelin ortasıymış gibi konumlarsam bende öteki versiyonumun akıllı ve başarılı biri olduğunu düşünüyorum. Şu anki karakterimin tam zıttı(+) olarak kalabalıklardan ve sosyalleşmekten hoşlanıyor olabilir. Farklı bir evrende ise şu anki karakterimin yine tam zıttı(-) yani daha kötü bir durumda da olduğunu düşünüyorum.

Fringe dizisinin işleyişi çok etkilemişti beni mesela. Acaba bende Walter gibi öbür evrene geçip sağlıklı çocuğumu kendi evrenime geçirip bütün evrenlerin işleyişini bozacak bir harekette bulunur muydum? Öbür evrenlerden böylesine çok isteyebileceğim ne olabilirdi bilmiyorum ama yapılmaması gereken bir şeyi kesinlikle yapardım. Ya da korkup yapamazdım belki.

4 Beğeni

Hayallerimizi yaşamakta daha cesur olmalıyız sanırım. Olumlu düşünmekten çok olumsuza alışmışız, en azından kendi adıma. Etrafa ne zaman pozitif birşey söylesem "hayal dünyasında yaşama, çocuk çocuk hareketleri bırak diyorlar. Oysa ne varsa çocuk olmakta var sanki…

Fringe yı de bir türlü izleyemedim. Baştaki bölümlerde pek hoş olmayan kısımları geçemedim iki kez denememe rağmen. Bu arada dayanamadım spoiler a baktım. :joy:

1 Beğeni

İzleme niyetiniz hala varsa bakmamanız daha iyi olurdu tabii :slightly_smiling_face:

2 Beğeni

Belki de rüyalarımızdaki biz alternatif bizlerden birisi oluyor her defasında. Çevremizdeki kişiler ne kadar genişlerse bizim de rüyamızda yerine geçtiğimiz alternatif bizlerin sayısı o kadar çoğalır. Mesela rüyamda piyangoyu kazanıyorum. Bu belki de başka bir evrende benimle aynı hayatı yaşayan başka bir ben’in bir gerçekliğidir. :smiley:

3 Beğeni

Senin bir bilimkurgu kitabı yazma zamanın yaklaşıyor :slight_smile:

1 Beğeni

Ne haddime. :smiley: :smiley: Öykü deseniz anlarım da kitap ya da roman yazmam için daha 40 fırın ekmek yemem gerek.

Önemli olan niyet. Var mı ilerde bir kitap yazma isteğin? Varsa, bence düşündüğünden çok kısa zaman önce gerçekleşebilir :slight_smile:

1 Beğeni

Kitap yazmak gibi bir planım şu an yok açıkçası. Arada bir öykü yazma isteğim geliyor, bir şeyler karalıyorum o kadar. :smiley:

2 Beğeni

Paralel evrenlerdeki kendimizi neden uzaklarda arıyoruz ki? Dünyadaki her diğer birey paralel evrendeki diğer ben dediğimiz insansa aynı gezegende diğer yedi milyar paralelliğimiz ile yaşıyor olabiliriz zaten. Kim bilir ayten kim bilir o_O

Her insanın evreni algılayışı parmak izleri kadar farklı olacağı, bu yüzden insan sayısınca farkli evren var olduğunu kabul ederek bunu saçmalamış bulunmaktayım xd

2 Beğeni

Pek bir izleme niyetim yok aslında.

Paralel evren, zaman gibi konuları çok seviyorum. Zamanında yazdığım 56 sayfalık bir öykü vardı. Gerçek olaylardan yararlanarak yazmıştım. Hatta zamanında bir yayın evinde görüşülmüştü. " Allah rızası için aşkından vazgeçen" bir kızın hikayesine kaybettik. :slight_smile: Sağlık olsun…Şuraya atıyorum ilgilenen olursa kafa dağıtmak için bakabilir…

Bağlantıda, dosyada ya da dosya uzantısında bir sıkıntı mı var acaba? Birkaç kere indirdim fakat corrupted hatası verip açmıyor. Ipad kullanıcısıyım, bilgisayarım yok.

Ben denedim bir sey yoktu hound ama bir de yandex disk attım. Denedikten sonra yazar mısın ona göre güncelliyim linki…

1 Beğeni

Şimdi oldu, teşekkür ederim :+1:

Ben tesekkur ederim.

Bir imam eriği vs papaz eriği mevzusu daha demek :((