Parlayan Sözler - Fırtınaışığı Arşivi 2. Kitap Okuma Etkinliği

Aynısını düşündüm. Karakteri değişti sanki yeni formla. Keşke parshmenlerin bakış açısından daha fazla bölüm olsa.

1 Beğeni

Sayfa 618 Bölüm 46’ya kadar yavaş da olsa geldim. Yavaşlamamın sebebi Shallan’ın eskiye dönük bölümleri. Daha kısa tutulabilirdi bu bölümler. Onun dışında her şey iyi gidiyor. Tansiyon yükselecek diye beklesem de beklentimi ikinci cilde saklıyorum artık. Eshonai ve Suikastçı’nın ortalıkta fazla olmayışı biraz üzüyor. Suikastçı ve Kaladin’in daha uzun soluklu konuştuğu bir bölüm vardır diye umut ediyorum. Akşam yatmadan önce bitirmeyi hedefliyorum ilk cildi.

6 Beğeni

İlk cilt bitti. İlk kitabın birazcık gölgesinde kalsa da merakla okudum ve olayların gelişmesi açısından da beğendim. Kralların Yolu’nda Navani ile başlayan aşk sorunu beni korkutmuştu ama boşunaymış bu korkum. Fakat Navani’nin yerini Shallan’ın geçmişi aldı. Bu bölümleri okurken ciddi manada sıkıldım. Shallan’ın güncel tarihteki bölümleri onun zekâsı ile iyi giderken geçmişte geçen bölümler biraz uzun ve sıkıcı geçiyor. Bir de Kaladin ve Dalinar’lı kısımlar buna oranla daha kısa.

Hikayeye Eshonai’nin katılması ekstra güzel oldu. Ama finaldeki değişim ile ilerleyen kitaplarda tekrar Parshendilere döner miyiz sorusu beni endişelendiriyor.

Kısacası seri, emin adımlarla ve derinleşen olaylarıyla dolu dizgin gidiyor. Bakalım 2. Cilt elinde avucunda neler saklıyor.

Ekleme: Kitabın çevirisi kesinlikle sıkıntılı ve son okuması rezalet.

3 Beğeni
  1. bölüme geldim. Üçüncü kısım daha hareketli olur diye düşünmüştüm ama hala sakin devam ediyor. İlk kitapta favorim Dalinar’dı ama 2 kısımdır onun bakış açısı yok, daha fazla olmasını isterdim açıkcası. Şimdilik en eğlendiğim noktalar Adolin ve Kaladin’in atışmaları ileride sıkı dost olacaklar bence. Shallan’ın bölümleri konusunda kafam karışık seviyo muyum sevmiyo muyum karar veremedim daha bakalım devamında neler olacak.
    Ayrıca çeviri konusunda @SJack e katılıyorum. Tekrar tekrar okuduğum yerler oluyo zaten uzun ve ağır bir kitabı daha da zor hale getiriyor.
2 Beğeni

İlk 100 sayfayı ( 5. bölüm ) okuyabildim ben de anca, bu haftasonu biraz daha hız vermeye çalışacağım bakalım vakit olacak mı :slight_smile: .

Jasnah’ın gözünden okuduğumuz suikast gecesi ile önsöz çok hoşuma gitti, kitap için güçlü bir başlangıçtı. Jasnah ve Shallan’ın Shadesmar ile ilgili yapacakları keşifler ve bilgiler şu ana kadar en çok merak ettiren kısım.

Dalinar ve Kaladin bölümleri daha yeni yeni başlıyor gibiydi. Ama genel hissiyatım kaldığı yerden devam ediyor tadında :slight_smile: .

@SJack Shallan’ın geçmişi kısımlarına daha gelmedim ama Kralların Yolunda da Kaladin’in geçmişi kısımları bana fazla gelmişti biraz. Sanderson karakterlerine sağlam altyapı oluşturmak için biraz fazla efor veriyor gibi :smile: .

2 Beğeni

Kaladin’in çocukluğu daha aksiyonlu olduğundan aynı etkiyi oluşturmamıştı bende. Bir de karakterlerin çevresindeki fark da önemli. Brandon Sanderson, Shallan bölümlerinde bitkileri ve hayvanları da anlatıyor. Sonuçta tek göz kırpışı ile hatıra alıp çizebiliyor. Sanki bu bir zorunluluk gibi olmuş yazar için.

Ek olarak ilk cilt bitince gördüm ki Shallan birçok konuda diğer karakterlerden çok önde. Akıllı, espirili, saniyelik hatıra alabiliyor, fırtınaışığını kullanabiliyor, yoldaşı Desen var, kılık değiştirebiliyor vs. Şu geçmişine gitmezsek Shallan’ı okumak büyük bir keyif.

1 Beğeni

Miktar olarak, sayfa sayısı olarak demek istemiştim ya :sweat_smile: Anlatmak istediği geçmişi gene anlatsın da, bu kadar çok sayfa ayırmasa daha iyi olur gibi sanki karakter geçmişlerine.

1 Beğeni

İkinci Cilt Bölüm 56

Sanırım tüylerim diken diken oldu. Şimdilik en iyi bölümlerden birisiydi. Ya Kaladin ya da Shallan inecek areneya diye düşünüyordum. Yüzde olarak Shallan %10 Kaladin %90’dı.

İkinci cilt güzel başladı. Bakalım daha ne kadar böyle sürecek göreceğiz.

4 Beğeni

Bölüm 56

Honor is dead but i’ll see what i can do.

spo 56

Shallan’ın fiziksel yetenekleri çok da dövüşsel düzeyde değil, beklemene şaşırdım aslında.

3 Beğeni

Değildi ama gerektiği yerde de daha iyilerini yapıyor. :smiley: Karikatür de çok iyiymiş. :joy:

Üçüncü kısım bitti. Of of o son bölümler neydi öyle elimden bırakamadım kitabı.

Akıl’ı özlemişim renk kattı yine, Shallan’la ne zaman karşılaştı ya da öyle bir bölüm okuduk mu hatırlayamadım. Acaba 45. bölümde gelen haberci akıl mıydı ?

Kitap tam kıvama geldi umarım böyle devam eder.

Ek olarak bu figürü çok beğendim 250 dolar olması dışında bir sorun yok.

4 Beğeni

Ben de hatırlamıyorum ama çok fazla ismi olduğu için başka bir isimle tanışmış olabilir. Ama ben bir yerde Shallan’ın biri ile görüşmesinde o kişinin Akıl olduğunu düşünmüştüm ama hangi bölüm hatırlayamadım.

1 Beğeni

Belki ilk kitapta karşılaştılar ama dediğiniz gibi farklı isimle geldiyse dikkat etmedim. Sonradan açıklanır heralde.

1 Beğeni

Şunu 3d yazıcı ile yapabilecek biri varsa bende 100 dolar veririm. :sweat_smile:

1 Beğeni

@Eolo Yasemin Hanım yapar bence. :slight_smile:

2 Beğeni

Bölüm 7, sayfa 115 ler spoiler

RIP Jasnah :cry: Gerçekten öldü mü ya? Böyle harcanır mı güzelim karakter Brandon Reis :cry: POV u olmayan karakterlerden en hoşuma giden olabilir Jasnah ya, yazık oldu.

Moralim bozuldu, bıraktım kitabı bugünlük :smile:

2 Beğeni

Eh bir yaratıcı var mı yok mu görsün diye yaptı herhalde Sanderson. :joy:

Ben de bölüm 64’e geldim Sayfa 206 İkinci Cilt.

Olayların hızı biraz durdu. Böyle olmamalıydı. :smiley:

1 Beğeni

Durun çok hızlı gitmeyin ben saha başlayamadim :smiley: Girmeye korkuyorum konuya spoiler yicez diye valla.
Nasıl hareketli mi 2.cilt? (İlk kitap çok aksiyonu olmasada iyiydi)

1 Beğeni

Biraz hareketli başladı sonra duraldı. Devamı nasıl bilmiyorum.

2 Beğeni

Devamı çok çok aksiyonlu hiç merak etmeyin.

3 Beğeni