Parlayan Sözler - Fırtınaışığı Arşivi 2. Kitap Okuma Etkinliği

Bu kitap hakkında en çok beklediğim, kitabın 2.yarisindaki Kaladin dövüşü ile son 10 15 sayfadaki olacaklara vereceğiniz tepkiler. Eşsiz bir kitap okuyorsunuz gençler.

3 Beğeni

Yav 10-15 sayfa güzel şey ve Kaladin savaşı okuyacağız diye 1200 sayfa kitap mı yazılır? Allahın yok mu senin Sanderbot? :slight_smile:

4 Beğeni

Yok yav bence ilk 4 kitap arasında serinin aksiyonu ve gizemi en yüksek kitabidir. Açık ara olarak da en sevilen kitabı olması lazım. Yağ gibi kılçıksız akıyordu 10 sene önce okurken. :sweat_smile:

1 Beğeni

Beşinci bölüme geldim. Artık kitabın sonuna yaklaştım klasik Sanderlanche’i yaşarız sanırım.

Bu bölümde Shallan beni şaşırttı gülen yüzünün arkasında gizlediği bir karakter vardı ama babasını öldürmesini beklemezdim. Acaba annesini de mi o öldürdü?
Ara söz kısmında merak ettiğim konular açıklanmıştı. Harap ovaları biliyoruz ama Alethkar ne durumda bilmiyorduk öğrenmiş olduk. Ayrıca Taravangian karakteri ile ilgili yeni öğrendiklerimiz de baya ilgimi çekti.

Yarın kitabı bitirmeyi umuyorum bakalım neler olacak?

6 Beğeni

Ben de seninle aynı yere geldim.

Kaladin için sözleri söylemek dışında bir ihtimal kalmadı. Muhtemelen Shallan sayesinde bunu öğrenecek. Syl’i öldürmesini tam anlamadım ama acaba düşüşten kurtulmak için onun enerjisini mi emdi yoksa ani düşüş aralarındaki bağı mı kopardı?

Tavarangia kısmı ilk başlarda çok sıkıcı geldi ama son sayfalarda önemini belirtti. Bu istatistik meselesi acaba psikotarih benzeri bir şey mi?

Neyse. Son kısım artık dozu artırmalı. Yoksa ilk kitabın gerisinde olacak benim gözümde.

6 Beğeni

Çok güzelmiş neden olmasın vaktim olursa dosyasına bakayım bende beğendim😅

3 Beğeni

Kitap bitti. İlk kitap gibi bu kitabı da çok beğendim. Yer yer durağanlaşsa da 1200 sayfalık bir kitap için normal diye düşünüyorum. Beklediğim gibi son bölüm çok güzeldi hem birçok düğüm çözüldü hem yeni düğümler oluştu. Üçüncü kitap etkinliğini heyecanla bekleyeceğim 5/5 :star2:

Tahmin ettiğim gibi Shallan annesini de öldürmüş. Kitapta parlayanlar haricinde birkaç farklı grup var ve ben tam olarak kafamda kim nereye dahil tam oturtamadım. Shallan’ın annesinin Lift’in bölümünde onu öldürmek isteyenlerle alakası var mı acaba sonuçta onlarda parlayanları hedefliyodu. Bu konuyu biraz araştıracağım.

Kaladin geri dönecekti bu belliydi ama dönüşü muhteşem oldu. Dalinarın ve özellikle Renarin’in parlayan olması da güzel oldu.

Adolin Sadeas’ı öldürmez dedim ama içimin yağları eridi. Son olarak Jasnah’ın dönüşü sevindirdi sevdiğim bi karakterdi.

10 Beğeni
  1. bölüm 448. sayfaya geldim.
    Hızlı başlayıp, fırsat bulamamaktan yavaşlamışım. 16 gün olmuş daha üçte biri duruyor.
    Sonunda biraz aksiyon görmüş olduk son bölümlerde.

Suikast denemesi şuana kadar kitabın en keyifli bölümüydü.

6 Beğeni

İkinci kitabı yeni bitirdim. İlk kitapla neredeyse eş. Biraz daha savaş olsaydı güzel olurdu. Yine de bu haliyle bile kendini iyi okutturdu.

Benim için en güzel an Renarin’in geleceği gören olarak parlayan olması oldu. Tabii Jasnah’nın da sürpriz ortaya çıkışı sevindirdi. Muhtemelen sonraki kitapta Jasna’nın bilinmeyen yeteneklerini okuyacağız.

Szeth’in yeni yolu da merak konusu. Tavarangian’ın günlük testleri de gelecek için neler gösterecek bakalım.

Diğer cilde göre bu ciltteki hatalar daha azdı. Keşke çok daha titiz davranılsaydı çeviri ve imla konusunda.

Her neyse. Bu kitaba puanım 10 üzerinden 8.5

7 Beğeni

Yoğunluktan pek okuyamıyorum bende, 150 lerde kaldım. Bu akşam itibariyle biraz tempo verip tüm boş vaktimde Parlayan Sözler’e gömülmeye karar verdim :smile: .

5 Beğeni

Ben de başladım, 120lere geldim, iyi gidiyor şimdilik, bir az yavaş sanki. Shallan’ı nedense hiç sevemiyorum, onun yüzünden okuma hızım bile yavaş. Yani yazık karakterin yaptığı kötü birşey de yok.

4 Beğeni

Shallan kısımları biraz sıkıcı olsa da ilerleyen bölümlerde daha iyi yerlere doğru evriliyor olaylar. Biraz daha sabır. :slight_smile:

5 Beğeni

Sayfa 400 lere geldim, aslında Kralların Yolundan kaldığı yerden devam ediyor gibi Parlayan Sözler. Yine de 250-300 lere kadar açılamıyor gibi. Biz iki kitap arası uzuun bir süre de vermedik ama niyeyse bu ilk evrede böyle hissettim, belki biraz temposuzluktan belki biraz fazla detaydan. Kendi adıma yine de memnunum ama sanki daha kısa sürede içine hemen atlamamız lazımdı gibi hissediyorum.

Genelde bölüm başı metinleri çok sevmem. Bu kitapta hem ilk kısımdaki bölümlerde Navani’nin kişisel not alıntılarını, hem de 2. kısımdaki dinleyicilerin şarkılarından alıntıları çok beğendim. Ana metinde tam verilmeyen şeylere de kısa kısa girip tamamlayıcı olmuşlar.

Bölüm 18 sf 245-250 ler;

Dövüş ustası Zahel’i yeni bir karakter olarak çok beğendim, kendine has bir tat katacak gibi. Diğer ardentlerden de farklı olduğu belli ama Kaladin’i eğitme aşaması bakalım ne zaman olacak.

Bölüm 32 sf 350 ler;

Szeth’in suikasta gelişi ile en heyecanlı bölüm oldu. Dövüşün gidişatı tam tahmin ettiğim gibi gelişmese de hem soluksuz okuttu hem de pek çok şey öğretti. Parekılıcı kesiğini Fırtınaışığının iyileştirebileceğini de, Shinin sergilediği pek çok yeteneği de öğrenen Kaladin bakalım ne kadar hızlı gelişecek. Kılıçsız Dalinar da neredeyse bok yoluna gidiyordu :smile: Adolin’in düellolarda kazanacağı parelerden şu adama da verseler bari :smile:

Bölüm 34 sf 370 ler ( burada bir sorum var )

Shallan’ın parekılıcı nereden geldi ya? Kaçırdım mı ben bunu? Açıklandığı ya da ima edildiği bir yer var mıydı? Aklıma bir tek geçmiş anılarında abisinde bir parakılıcı nın ortaya çıkışının yazıldığı yer geldi, bir şekil ondan Shallan’a mı geçti ki bu kılıç? :thinking:

Tyn ile Shallan ilişkisi çok kısa ve basit şekilde usta/çırak/dost gibi bir şeye dönüşüyordu, biraz saçma bulmuştum. O nedenle bu bölümdeki bazı gerçeklerin ortaya çıkışı ve yüzleşme kısmı güzel oldu.

5 Beğeni

Shallan’ın kılıcını nasıl kazandığı ve parakılıçlarıyla ilgili birkaç soru kitabın sonuna doğru açıklanıyor.

2 Beğeni

İlk kitapta ima edildiği yerler var ama ilk okuyuşta yakalayan kişiye helal olsun demek lazım :slightly_smiling_face: .
Türkçesi yanımda değil, orijinalinden kopyala yapıştır yapacağım.
Bölüm 34 için sürprizbozan.

Kralların Yolu Bölüm 7

As always, thinking of her father made her feel ill, and the pain started to constrict her chest. She raised her freehand to her head, suddenly overwhelmed by the weight of House Davar’s situation, her part in it, and the secret she now carried, hidden ten heartbeats away.

Kralların Yolu Bölüm 45 (Shallan’ın
yanlışlıkla kan ruhdöktüğü bölüm
)

It was the only thing she had resembling a weapon. No, that was stupid. She didn’t know how to use it. She was helpless.
Except…
Storms! she thought, frantic. I can’t use that. I promised myself.
She began the process anyway. Ten heartbeats, to bring forth the fruit of her sin, the proceeds of her most horrific act.

4 Beğeni

@lordmorpheus @Tilqi_Gin Teşekkür ettim :slightly_smiling_face: .

2 Beğeni

@Tilqi_Gin in paylaştığı alıntıların Türkçesini paylaşayım bende, şimdi açtım baktım anlayabilir miymişim diye ama özellikle ilki imkansızmış :smile:.

Kralların Yolu Bölüm 8 (miş)

Her zaman olduğu gibi, babasını düşünmek Shallan’ın hasta hissetmesine sebep oldu ve acı göğsünü sıkıştırmaya başladı. Bir anda Davar Evi’nin durumu, onun bundaki rolü ve şimdi kendisinin taşımakta olduğu on kalp atışı ötede gizlenmiş olan sırrın ağırlığı altında ezilerek Hürelini başına dayadı

Kralların Yolu Bölüm 45 (Shallan’ın
yanlışlıkla kan ruhdöktüğü bölüm
)

O zaman çığlık attı ve tahtayı düşürerek yatağının üstüne zıpladı ve sırtını duvara dayadı. Daha ne yapmakta olduğunu bilinçli olarak düşünemeden, Ruhdökümcüyü dışarı çıkarmaya çalışarak kol yeniyle mücadele ediyordu. Bu bir silaha benzeyen sahip olduğu tek şeydi. Hayır, bu aptalcaydı. Onu nasıl kullanacağını bilmiyordu, Shallan savunmasızdı.

Bir tek…

Fırtınalar! diye düşündü hummalı bir şekilde. Onu kullanamam. Kendime söz verdim.

Yine de süreci başlatmıştı. Günahının meyvesini, en dehşet verici hareketinin neticesini ortaya çıkarmak için on kalp atışı. Ortasında bir ses tarafından durduruldu, esrarengiz ama belirgindi:

Sen nesin?

45 te yakalayabilirmişiz sanki ama ruhdökümcüyü kullanma ihtimaline odaklandırmış önce Sanderson :smile: .

5 Beğeni

Ben de söz verdiğim gibi sizle okumak için birazdan eve geçince başlayacağım okumaya fakat bu sefer katılım düşük gibi.

3 Beğeni

Bütün serilerin doğal kaderi bu maalesef. Üçüncü ciltte daha da azalacak.

3 Beğeni

Maalesef her şey de olduğu gibi kitap konusunda da böyle oldu. Neyse bakalım belki bayram tatili ile artış yaşarız.

1 Beğeni