Parlayan Sözler - Fırtınaışığı Arşivi 2. Kitap Okuma Etkinliği

Selamlar, Fırtınaışığı Arşivi serisi okuma etkinliklerimize 2. Kitap Parlayan Sözler ( Words of Radiance ) ile devam ediyoruz. Etkinlik başlangıç tarihimiz bir önceki etkinliğimizde kararlaştırdığımız gibi 15 Mayıs. 45 günlük bir etkinlik süremiz olacak, sonrasında bir aksilik olmaz ise 15 Temmuzda 3. kitabın etkinliğini yaparız :smile: .

Önemli bir uyarı olarak tekrar hatırlatalım, şu anki güncel baskılarda bu kitap ikiye bölündü ve güncel baskısı iki cilt. İlk baskıları tek ciltti. Etkinlikte tüm kitabı yani 1. ve 2. cildi beraber okuyacağız;

image

İkinci önemli uyarımız da spoiler butonu kullanımına dikkat edelim. İlk kitaptan spoilerlı paylaşımda sıkıntı olmaz. Bu kitaptan okuduğumuz yere kadar olan sayfa/chapter vs belirterek spoiler butonu kullanıp paylaşalım ki henüz o sayfaya gelmemiş arkadaşlarımız spoiler yemesin :smile: .

Sonraki kitaplardan da spoiler vermeyelim lütfen :smile: .

İlk mesaja eklenmesi işe yarar link/başlık/ıvır zıvır okuma zevkimizi arttıracak her türlü kaynağı iletebilirsiniz :slight_smile: .

Roshar İnteraktif Harita

Kralların Yolu özet videoları ( İngilizce )
https://youtu.be/xPjANCHBAe4?si=n3trVc2XV-DCQJd3
https://youtu.be/T_2OAvr4Z2s?si=ZptfKvlESqNs4KV3

6 Beğeni

Ben yavaştan başlayıp 100 sayfa kadar okudum.

4 Beğeni

8 Beğeni

Ben arada Savaşkıran’ı okuyayım dedim ama daha bitiremedim ya, yarısında falanım. Önümüzdeki 2-3 gün ona yükleneyim bari :smile: .

3 Beğeni

Ben de başladım iki gün önce. 100 sayfa okudum. İlk kitap sonrası olması gerektiği gibi başladı. Geçmişe dönüş ve güncelde sakin geçen olaylar.

4 Beğeni

Okuyan arkadaşları burada da takip edeceğim. Detayları hatırlamada da faydası olacaktır en azından.

3 Beğeni

Parlayan Sözlerden sonrasında Edgedancer / Hudutaşar var benim de okuma listemde. Ama üst üste eklemeyelim şimdi göz korkutmayalım :joy: Olmadı öbür ay, ya da etkinliğin sonuna doğru falan ona ayrı bir etkinlik açarız.

1 Beğeni

Nasıl gidiyor millet? Sayfa 185’e geldim ben. Shallan’ın olduğu bazı kısımlar biraz gereksiz uzuyor gibi hissediyorum ama tam zamanında bitiyor bölümler. O yüzden şimdilik ufak bir sızlanmayla yetineceğim. :smiley:

Jasnah’nın kaybı beklenmedik bir şeydi. Acaba Sa… mı yaptı diyorum bu işi. Lopen’in esprileri, Kaya’nın konuşma tarzı ve elbette Amaram’ın Harap Ovalar’a gelişi oldukça heyecanlandırdı beni.

6 Beğeni

Ben de aynı yerdeyim. 1. Kısım bitti. Senin de bahsettiğin gibi iki tane önemli olay oldu. Biri ortalarda biri de kapanışta.

Bir önceki bölümün kapanış cümlesi ve hemen sonrasında gelen bölüm başındaki Navani’nin günlüğündeki pasaj ile Jasnah’ın akıbeti açık edilmiş oldu yazar tarafından. Evet, o ana kadar beklenmedikti benim icin de

.

3 Beğeni

Ben henüz başlayamadım ama merak da etmiyor değilim. Elimdeki kitap bitince dalacağım ben de. Muhtemelen en son bitirenlerden biri olurum ilk kitaptaki gibi. :slight_smile:

3 Beğeni

Ben de ilk bölümü bitirdim

Jasnah’ın ölümü beni de şaşırttı beklemiyodum açıkcası. Onun haricinde şimdilik kitap güzel başladı. Shallan’ın bölümlerini ben shadesmar, sprenler gibi şeyleri anlatması açısından seviyorum ama Jasnah’ın ölümü umarım Shallan’ın bölümlerini durağanlaştırmaz.

3 Beğeni

Haftasonu başlarım diyordum ama başka şeyler çıktı, en geç haftaya başlarım bende. 1000 sayfa bir göz korkutmuyor da değil :smile: .

2 Beğeni

Spren olarak ilk kitapta sadece Syl aktifti. Ama Desen ile beraber başka sprenlerin de bilinçlenmesi benim hoşuma gitti. Ym’in kısa hikayesi ve Eshonai’nin de hikayeye dahil olması daha da güzel oldu bence. Tek taraflı bir hikaye okumak yerine düşman tarafın da neler yaptığını görmek gidişat açısından olumlu bir karar.

4 Beğeni

Henüz 10. sayfadayım şu sıralar yoğunum bayrama kadar çok tempolu okuyacağımı zannetmiyorum. Arada sayfaları tırmalıyorum şu anlık sadece.

2 Beğeni

Cennetin Kapıları bitecek, Agato Kristof denenecek, sonra Sanderbot’a dönülecek… Yaz bitmeden hallolur ya. :sweat_smile:

6 Beğeni

Sayfa 450’ye ulaştım. Olaylar durağan ilerlese de okuması çok zevkli. Olaylar ve kesişimler yaklaştıkça daha da okuyasım geliyor. Muhtemelen etkinliktekiler de 400 ve sonrasını çok çabuk bitirecek.

Suikastçının kılıcı Savaşkıran’daki konuşan kılıç mı acaba? O kitabı 100 sayfa kadar okumuştum sadece. Daha bitirmedim. :slight_smile:

3 Beğeni

Size cevap yazıyorum ama şu yazdığım biraz genele hitap edecek.

Serinin farklı edisyonları olması sebebiyle -tek kitap, çift kitap vs.- ve ayrıca benim gibi seriyi okuyup kitabın Türkçesine ha deyince erişemeyecek ama belki gerekli sorulara cevap verebilecekler için kitapta ulaştığınız sayfa numarasının yanına bölüm numarasını da yazarsanız kitapta nereye ulaştığınız daha açık olur.

Kısa cevap, değil. O kılıç olsaydı anlardınız. Dediğiniz gibi konuşan kılıç.

3 Beğeni

Haklısınız. Bundan sonra dikkat edeceğim bu hususa. :slight_smile:

Cevap için de teşekkürler.

1 Beğeni

Kitapta üçüncü bölüme geldim. İkinci bölümün sonlarına kadar kitap biraz durağan ilerlese de 32. bölümle birlikte olaylar karışmaya başladı.

Kaladin’in artık güçlerini itiraf edip o yönde güçlenmesini istiyorum. Shallan’ın kısımları beklediğim gibi durağan geçti bu bölümde ama harap ovalara ulaşmasıyla hareketlenir diye umuyorum. Özellikle ara söz kısımları çok hoşuma gidiyo Eshonai’nin kazandığı yeni form korutmadı değil. Bakalım neler olacak.

2 Beğeni

Bu yeni kazanılan formla sanki barış fikrinden vazgeçecek Eshonai. Ne dersin?

3 Beğeni