Ben yetişemiyorum bir türlü. ![]()
Vaktimiz çok, boşluğu yaratan gelir diye ümit ediyorum ![]()
Ben de buna başlayamadım ama tek sorun yetişmemek de değil. Örneğin seriyi sevmeyen de oluyor ya da ikinci etkinliği beklemeyen de. O yüzden serilerde hep azalarak gidiyor.
Malazan 1’e katılıma bak bir de 3’e. ![]()
Yoklama alsan Malazan’da eksik çıkıcam, susıyım ben
başlayamadım ya, biraz da vicdan azabımın sesi o. Haklısın, kalanlar her kitapta azalıyor. Yeni kitap daha ufukta yoktu değil mi?
Geçen biri diyordu yedinci kitap haziranda gelecek diye. Bence de bu ay gelir.
Yeni kitap dediğin FIA beşinci kitap ise ondan hiç ses yok. Gerçi biz daha ikide olduğumuz için şu anlık pek acelemiz yok. ![]()
Honor is dead sahnesi ve Kaladin reisin gökten indiği sahneler tüylerimi ürpertir hala. 5. Kitap çıksa da okusam. ![]()
7 gelsin bir an önce. Herşey taze iken yeni bir kitaba başlamadan çıksın. ![]()
Benim son bir 50 sayfam kaldı ilk cildi bitirmek için. Yine beğendiğimi söyleyeyim.
Shallan’ın gelişimini de beğendim, özellikle geçmiş kısımları olmak üzere onun bölümleri yer yer sıksa bile.
Allah’ını seven üzerime biraz aksiyon atsın. 200 ü yeni gectim 1.viteste yokuş çıkmaya çalışıyor gibiyim. Bu kitap ne zaman açılıyor? İlk kitap daha iyiydi sanki ![]()
Başlıkta yorumları atlayarak geçiyorsan benim yorumları okuyabilirsin, ben spoiler ları sayfa ve bölüm belirterek gizliyorum
Az kalmış hareketlenmelere
.
Sorma en son okuduğumda fena spoiler yedim o yüzden çok takip edemiyorum burayı. Herkes senin gibi özenli değil malesef. Normalde yazmayacaktım ama kitap yürüme hızından emeklemeye geçince dayanamadım artık ![]()
Ortalardan sonra heyecan artıyor ama arşa çıkmıyor haberin olsun. Hafif gerilim ve arayış ile bitiyor kitap.
Yine de ikinci kitap olarak iyiydi benim için.
Sayfa 637 ve Bölüm 57 itibari ile 3. Kısım’ı bitirdim. Sanderson’ın bu kısımları kitap içi kitap gibi tutması hoşuma gidiyor, hem sonlara doğru tempoyu arttırıyor hem de genel örgüye etki edecek bir büyük olayla kapatıyor.
Bölüm 56 sonu spoiler, sf 623;
“Bize ne oldu?" diye sordu Dalinar. “Şerefimiz nerede?”
“Şeref öldü,” dedi arkasından bir ses.
Dalinar döndü ve Yüzbaşı Kaladin’e baktı. Köprücünün de arkasından basamakları indiğini fark etmemişti.
Kaladin derin bir nefes aldı, sonra Dalinar’a baktı. “Ama ben ne yapabileceğime bir bakayım. Eğer bu iş iyi gitmezse, adamlarıma iyi bakın.” Elinde mızrak, duvarın kenarını kavradı ve üstünden atlayarak aşağıdaki arenanın kumlarına indi.
Tüyler diken diken oldu ![]()
Sf 637, Bölüm 57 den sonrası için spoilerlar;
düello sahnesi ile kapışmalara doyduk. Ben düellonun 4 e 1 olduğunu görünce Kaladin’in içeri dalacağını tahmin ettim. Dalinar da kesin atlar derken Renarin atladı içeri
. Ama yok efendim 4 e 1 olunca düello kurallarına göre 2 kişi daha katılabilirmiş, yok yanında kim varsa kabul diyince 4 kişi getirmiş falan valla bu Alethiler ne bu kadar soylu ne bu kadar kuralcı. Bu düello işleri evrenin geneli ile çok ters düşüyor bence.
Yani madem bu kadar geleneklere/kurallara bağlısınız tek adamın karşısına 4 kişinin geleceğini önceden söyleyin o da yanında 2 kişiyi önceden hazırlasın
Böyle saçma kural mı olur. Bir yanda cephe de müttefikini sırtından bıçaklayıp halkından binlerce kişiyi ölüme terk edip kaçmak ahlaki olarak okey, öbür tarafta düelloya çıkıp kaybedince buyur abi parelerimi verdim çünkü çok gelenekçiyiz bak ne kadar onurluyuz falan… Yauv elinizdeki en değerli şeyler, aynı anda bir sürü ondan kaybedeceğime iç savaş çıkarırım
Zaten kralı dinleyen eden yok
.
Neyse düello okuması zevkli ama çok medieval kalmış bu adet.
Bölüm 56 lardan güzel bir çizim denk geldi;
Shen herhalde Parshendi casuslarından biri çıkacak.
Lopen in yanında çoğalıp duran kuzen Herdazlardan bir hainlik gelecek gibi hissettim, Moash göz önündeki hainlik ihtimaliyken buradan bir kontra gelir mi bakalım.
Shallan’ın
Ghostblood’lar ile girdiği ikili oyun çok fena patlayacak gibi hissediyorum, Fırtınaışığı ile yaptığı illüzyon u da değişik bir mekaniğe oturtmuş Sanderson. Önce karakteri çiziyor falan ama bu kızın spren i ve gücünün temeli yalanlara dayandığına göre sanki hiç gerek yok böyle şeylere ya.
Abisinin ölümünü, Parelerinin Amaram’a geçtiğini falan da öğrendik. Bakalım öldüren elin Kaladin olduğunu öğrendiğinde neler olacak.
Yav hani bu kitabın dövüş sahneleri epikti? 1200 sayfa lay lay lom mu geçiyor? Bitirdin bizi Sanderbot. ![]()
Yok savaş sahneleri güzel de bir Malazan ladar değil yani. ![]()
@isos81 @SJack Malazan 7. kitap Temmuz ayında çıkacak buradan bilgisini de paylaşayım sizlerle malum BS konusunda SE konuşuyorsunuz. ![]()
E hani 7 Haziran’da çıkacaktı? Biri öyle bir soru sorduğunda evet demişlerdi sanki.
Onu kim dedi bilmiyorum açıkçası. ![]()
Benim alakam yok SE ile. Robot bey konuşuyor kendi kendine. ![]()
Malazan nasıldır arkadaşlar? Sizlerin Fırtına Işığı serüvenini takip ederken ben de Malazan’a başlayayım mı? Önerir misiniz?