Daha önce başka bir yerde dediğim gibi yayınevlerinin kâr marjları yüksek değildir. Hiçbir zaman da olmamıştır. Hesabınızda pek müdahale edeceğim bir yer yok, sadece internetten satışların büyük çoğunluğunda yayınevleri internet sitesiyle aracısız, dağıtım şirketi olmadan çalışır. O yüzden o kalemi düşebilirsiniz. Ancak vergi kalemini de unutmuşsunuz. Onu da eklemelisiniz.
Farklı sitelerde farklı paket içeriği olması normal (ayraç, eşantiyon vs.). n11’deki ayraca sahip olmak istiyorsanız belki de oradan sipariş vermelisiniz.
Franck Thilliez’in kitapları ile ilgili basmaya devam edilip edilmeyeceği ile ilgili soru sormuştum sizde kısa dönemde hayır ama ileride olabilir demiştiniz. Aradan bir iki ay geçti soru üzerinden ama yinede sorayım diyorum. Kitaplara önümüzdeki yıl devam etme ihtimalinizm var mı yada sonraki yıl? Gelecek mi devamı?
Gelecek. Birçok kriter var aslında ama ben daha önce Türkiye’de basılmamış veya az basılmış konulara ilgi duyuyorum. Bunun yanında ne kadar çok kişiye hitap edebileceği de önemli. Sosyal bilimler-populer bilim kitaplarında yazarın cv’si de çok önemli.
Ben de çok isterdim ama Pulitzer ödüllü bile olsa satış adedi meçhul, 944 sayfalık bir devi basmak “hele ki şu dönemde” cesaret ister. Etiket fiyatı okuru, satış adedi yayıncıyı üzer.
Yaaa Cüceler serisine devam edecek olmanız çok mutlu etti geçen sefer sorduğumda belli değil demiştiniz. Çok teşekkürler
Diğer sorulara da cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. İyi çalışmalar