Philip K. Dick Kitapları (Alfa Yayınları)

Ben PKD okumaya yeni başlayan herkesi ciltli esere yönlendiriyorum açıkçası. Harika ve anlaşılır öyküler var. Hem bilimkurguyu sevdirecek hem de okurun yazarı anlamasına yardımcı olacak öykülerdir hepsi.

5 Beğeni

Serinin tamamlanmasına az kaldı sanırım. Kaç kitap kaldı bilen var mı ?

Bu bilgiyi verdiğiniz iyi oldu. Çünkü Öykülerin ilk cildinin siparişini dün verdim. Elektrikli Düşlerdeki öykülerin, Toplu Öyküler’de bulunduğunu tahmin ediyordum ama emin değildim. O zaman onu almaya gerek yok

1 Beğeni

Bu kitap, Valis’in ikinci Kitabı mı?

1 Beğeni

Evet,serinin ikinci kitabı.

4 Beğeni
15 Beğeni

Günün en güzel haberi :tada::confetti_ball::tada::tada::tada::tada::man_dancing:t6::man_dancing:t6::dancer:t4::man_dancing:t6::dancer:t4::man_dancing:t6::dancer:t4:

4 Beğeni

Geçen gün de dediğim gibi Alfa’nın hızı süper. Ama keşke serinin ilk kitabının kapağına Valis Üçlemesi I yazsalardı.

5 Beğeni

Şu dönemde kitap fiyatları absürt hallerde iken gerçekten iyi işler başardıklarına inanıyorum. Keşke Ayn Rand’ın hakları elinizde olsa sürünüyoruz cidden yayınevlerinin keyfi gelecek diye.

6 Beğeni

Kutsal İstila’nın kapağını görünce (Valis Üçlemesi II) Alfa için bir şarkının şu sözlerini hediye etmek istiyorum.

“hep sonradan gelir aklım başıma” :slight_smile:

5 Beğeni

Ahahaha aynen :slight_smile:

Yine dua edelim de normal basıp ayrıca etiket yollamadılar kendiniz yapıştırın diye :rofl:

4 Beğeni
Valis Kitapları Türkçe İsim Yayınevi Baskı
Valis Valis Alfa Var 1981
The Divine Invasion Valis Üçlemesi II - Kutsal İstila Alfa Var 1981
The Transmigration of Timothy Archer Timothy Archer Altıkırkbeş Yok 1982
Tekli Kitapları Türkçe İsim Yayınevi Baskı
Solar Lottery Uzay Piyangosu Alfa Var 1955
The Man Who Japed 1956
The World Jones Made Yaratılan Dünya Alfa Var 1956
The Cosmic Puppets Kozmik Kuklalar Alfa Var 1957
Eye in the Sky Gökteki Göz Alfa Var 1957
Time Out of Joint Çığrından Çıkmış Zaman Alfa Var 1959
Dr. Futurity Doktor Gelecek Sarmal Yok 1960
Vulcan’s Hammer Vulcan’ın Çekici Alfa Var 1960
The Man in the High Castle Yüksek Şatodaki Adam Altıkırkbeş, Metis Yok 1962
The GamePlayers of Titan Titanlı Oyuncular Alfa Var 1963
The Penultimate Truth Sondan Bir Önceki Gerçek Alfa Var 1964
The Simulacra Simulakra Altıkırkbeş Yok 1964
The Unteleported Man 1964
Clans of the Alphane Moon Alfa Ayının Kabileleri Alfa Var 1964
The Three Stigmata of Palmer Eldritch Palmer Eldaitch’in 3 Stigmatası Altıkırkbeş Yok 1964
Martian TimeSlip Marsta Zaman Kayması Altıkırkbeş Var 1964
Dr. Bloodmoney or How We Got Along After the Bomb Dr. Kan Bedeli Alfa Var 1965
Now Wait for Last Year Gelecek Seneyi Bekle Alfa Var 1966
The Crack in Space Uzaydaki Çatlak Alfa Var 1966
The Ganymede Takeover 1967
CounterClock World 1967
The Zap Gun 1967
Do Androids Dream of Electric Sheep? Androidler Elektrikli Koyun Düşler Mi? Alfa Var 1968
Galactic PotHealer Galaktik Çömlek Tamircisi Alfa Var 1969
We Can Build You Sizi İnşa Edebiliriz Alfa Var 1969
Ubik Ubik Altıkırkbeş Yok 1969
A Maze of Death Ölüm Labirenti Alfa Var 1970
Our Friends from Frolix 8 1970
Flow My Tears, the Policeman Said “Aksın Gözyaşlarım” Dedi Polis Altıkırkbeş Yok 1974
Confessions of a Crap Artist Bir Palavracının İtirafları Alfa Var 1975
Deus Irae 1976
A Scanner Darkly Karanlığı Taramak Altıkırkbeş Yok 1977
Lies, Inc. 1984
In Milton Lumky Territory 1984
The Man Whose Teeth Were All Exactly Alike 1985
Radio Free Albemuth Albemuth Özgür Radyosu Altıkırkbeş Var 1985
Puttering About in a Small Land 1985
Humpty Dumpty in Oakland 1986
Mary and the Giant 1987
Nick and the Glimmung 1988
The Broken Bubble 1988
In Pursuit of Valis Tefsir Altıkırkbeş Var 1991
Cantata 140 2003
Voices From the Street Sokaktan Gelen Sesler Alfa Var 2007
Kısa hikaye Derlemeleri Türkçe İsim Yayınevi Baskı
A Handful of Darkness 1955
The Variable Man 1957
The Preservating Machine and Other Stories 1969
The FatherThing 1971
The Book of Philip K. Dick 1973
We Can Remember It for You Wholesale Kader Ajanları Alfa Var 1976
The Golden Man 1980
I Hope I Shall Arrive Soon 1985
Second Variety Yetenekliler Dünyas Alfa Var 1987
The Days of Perky Pat 1987
Beyond Lies the Wub 1987
The DarkHaired Girl 1988
Little Black Box 1990
The Minority Report 1991
The Philip K. Dick Reader 1997
Paycheck and Other Classic Stories Hesaplaşma Altın Yok 2003
Vintage PKD 2006
Human Is? 2007
The King of the Elves Bay Uzay Gemisi 2010
Diğer Kurgudışı kitapları Türkçe İsim Yayınevi Baskı
What If Our World is Their Heaven? (PKD ile son ropörtaj) 1987
The Dark Haired Girl Android ve İnsan Altıkırkbeş Yok 1988
The Shifting Realities of Philip K. Dick 1995
Yarım Kalmışlar
A Time for George Stavros Taslağı Kayıp 1956
Pilgrim on the Hill Taslağı Kayıp 1956
Nicholas and the Higs Taslağı Kayıp 1958
The Owl in Daylight Tamamlanmadı 1982

Elektrikli Düşler; “Philip K. Dick’s Electric Dreams” isimli kitapta TV serisine ilham veren PKD öykülerini içeren bir kitaptır. Kitap Listesinde yazılmama sebebi yazar TV serisinde uyarlanan hikayeleri içermesindendir.

Bir Palavracının İtirafları” yani “Confessions of a Crap Artist” isimli kitap klasik PKD kitap kurgusu dışında bazı bölümlerde birinci bazı bölümlerinde üçüncü şahış gözünden anlatım yapmaktadır.

Bunların yanında Alfa Yayınlarından çıkan PKD Toplu öyküleri kitapları “The Collected Stories of Philip K. Dick Volume 1-5” adındaki orjinal derleme serisinin çevirisidir.

Altıkırkbeş yayınlarından çıkan “9786059878227” ISBN numaralı “Kozmoloji ve Kozmogoni” isimli kitabının ingilizce hangi kitaba denk geldiğini ne yazık ki bulamadım. Kitabı da okumadım. Üzgünüm =(

Altıkırkbeş yayınlarından çıkan “Android ve İnsan” isimli kitap içeriğini bilmiyorum ancak normalde PKD’in “The Dark Haired Girl” kitabında mektuplar, şiirler vs bulunan kitabı, yazarın biraz daha özel hayatı ve insanı yönünü gösteren bir eser, Altıkırkbeş ne kadarını dahil etti neleri çıkardı bilmiyorum.

Ben sanki bu listeyi daha önce oluşturmuştum ama kendim de bulamadım. O sebeple oluşturmuşsam ya da siz gördüyseniz bir yerde link atarsanız bunu oraya taşıyayım. Yoksa Böyle kalsın

Hatamız varsa affola :slight_smile:

26 Beğeni

6.45 neden Valis üçlemesinin sadece 3. kitabını basmış anlamadım, aralarında devam eden bir öykü yok mu?

1 Beğeni

Şöyleki Timothy Archer aslında VALIS’in devamı değil daha doğrusu orjinal seriyle çok fazla bağlantısı yok. Zaten yazarın son çıkardığı kitap da o. Orjinal üçlemenin sonuncusu “The Owl Of the Night” ne yazıkki bitirilememiş :frowning: Bu sebeple Valis üçlemesinin sonuncusu olarak yer almış derlemelerde.Konu yapısına uyduğu için yapılmış sanırım. Ama üçlemenin asıl finali değil. Bu sebeple 6,45 gene yapmış yapacağını.

3 Beğeni

Teşekkürler cevap için. Valis’in bitmemiş bir seri olmasına üzüldüm. Konu yarım mı kalıyor, yoksa bu haliyle okunur mu emin olamadım açıkçası.

1 Beğeni

Ben ikinci kitabı hiç okumadım. İlk kitabı da yarım ingilizceyle okumuştum. Kitap askıda kalmıyor diye hatırlıyorum. İlk kitabın sonunda da tatmin edici bir son vardı. Geçenlerde aldım kitabı ama okumaya başlamam zaman alacak. Philip Dick bambaşka kafası olan bir adam. Bitirememiş olması beni de üzüyor :frowning: Asimov, Terry Pratchett ve PKD bilinçlerini yapay zekaya aktarana kadar yaşasalardı keşke. =)

Bu arada 1977’de simiulasyon teorisini çok iyi bir şekilde açıklayan bir videosunu buldum.

8 Beğeni

Her iki yayınevinden okuyan varsa bir şey sormak istiyorum bende “Android elektrikli koyun düşler mi?”
kitabının “Bıçak Sırtı” adıyla çıkan eski bir basımı var. Sormak istediğim şu acaba çeviride çok fark var mıdır? Ona göre Alfa’dan alacağım.

Valis 3 için bandrol alındı.

22 Beğeni

Altıkırkbeş’ten çıkan çeviri sanırım bu.Güzel bir çeviriydi.Öyle aklımda kalmış.

1 Beğeni

Valis’i alıp okuyan var mı? Çevirisi nasıl, Alfa’nın her kitapla daha fena hale gelen düzelti sorunu devam ediyor mu ne durumda?

2 Beğeni