Premier League Sevenler Cemiyeti

Kim diyor onu? :scream: Taş olurlar taş, yahu Premier lig dışında bu kadar zevk veren başka lig var mı ki? Cayır cayır bi’ lig hangi takımın ne yapacağı kestirilemiyor, maçlar abidik gubidik sebeplerden bölünmüyor (basit fauller falan… çok sert lig) daha neler neler…

1 Beğeni

Abi bunu diyenler genelllikle Ronaldo ve Messi fanları oluyor. Kültürümüze tek adamcılık işlemiş ne yapsak gitmiyor işte :slight_smile: Futbolun beşiğidir İngiltere.

3 Beğeni

Cevap aşağıda. :grin: Bizde şöyle bir insan tipi var: 7/24 futbol konuşur, futbolla kafanızı şişirir ama futboldan zerre kadar anlamaz.

2 Beğeni

Her takım her takımı yenebilir. Aşağıdaki çemberden her sene mutlaka bir tane çıkıyor.

https://www.reddit.com/r/interestingasfuck/comments/3uc4uy/this_years_circle_of_parity_in_the_english/

1 Beğeni

Arsenal’e ne oluyor acaba? Maci izleyen var mi?

İngiliz takımlarının huyudur Uefa ligini pek umursamazlar.Çünkü adamların maç başı ücretini karşılanıyor galibiyette kazandıkları primler.Ayrıca lig için fazla deforme oluyorlar.Sonuçta premier ligde maç başına galibiyet avrupa liginden daha çok.

1 Beğeni

Yine de bu futbolun marka degerine yakismadigini dusunuyorum. Bu mantikla bana daha az birim ucret veren yayinevlerinin kitaplarini bastan savma cevirmem gerekir.

1 Beğeni

UEFA şampiyonu direk Şampiyonlar Ligine gittiği için hedefi tutturmuş yüksek bütçeli takımlar için final angarya oluyor. Son yıllara bakarsanız Şampiyonlar Ligi hedefini tutturamamış takımlar kupa için hedef haline geliyor. Sıkışık fikstürde prestij sağlamayan bir kupanın olması çokta umurlarımda değil.

1 Beğeni

Sorun öyle düz mantık değil.Esas sorun işin ucunda çok pera var çook. :slight_smile: Ayrıca dediğin gibi futbolun keyfi artık öldü, bitti.100% konsantre en son ne zaman maç izledim hatırlamıyorum.

Evet, para başlıca etken ama futbol kalitesi de önemli. Kendi ülkenin ligini üst sırada bitirip diğer ülkelerin takımlarıyla karşılaşıyorsun, hâliyle daha iyi takımlarla reytingi daha yüksek maçlara çıkmak istersin ama onun yerine köy takımından hâllice takımlarla oynuyorsun. (Şu anki rakipten söz etmiyorum, genel konuşuyorum) Avrupa’da 30-40 ülke var ama üç beş ülkenin futbolu kayda değer.

Hâl böyleyken ve bu cemiyetin ilk iletisinde belirttiğim üzere İngiliz takımları çok yoğun bir programa sahipken mevcut cephelerden birini feda edecekler.

Özellikle de Arsenal bu hafta feda etmek zorunda. Neden mi? Arsenal şu an ligde beşinci sırada. Bu hafta dördüncü sıradaki Manchester United ile oynayacak. Arsenal bu sene ligi ilk dört sırada bitirip gelecek sene Şampiyonlar Ligi’ne gitmek istiyor. Bu sene Avrupa Ligi şampiyonu olmak için seneye Şampiyonlar Ligi’ne gitmekten vazgeçmek mümkün değil. Hem ekonomik hem de sportif olarak.

Bu yüzden Arsenal’in bu haftaki United maçını ve bu sezonki lig dördüncülüğü için Avrupa Ligi’ni vermesi bence normal.

Elbette kupayı kazanarak da Şampiyonlar Ligi’ne gidebilir ama ekonomik anlamda Premier League maçları daha çok getiri sağlıyor. Arsenal gibi öncü takımlar, Şampiyonlar Ligi’den aşağı olan uluslararası maçları angarya sayıyorlar. Bu takımlar için Avrupa Ligi, bırakın Şampiyonlar Ligi’ni, kendi ulusal liglerine bile denk değil.

1 Beğeni

Nedeni ya da gerekcesi her ne olursa olsun bu durumdan hoslanmiyorum. Sevdigim bir takimin macini acinca keyifli zaman gecirebilmek istiyorum.

Arsenal’i avrupa ligini küçümsemesi söz konusu değil. United’ın yükselen formuyla beraber arsenal’in 4. Olma şansı azaldi. Rövanşta tüm gücünü kullanarak turu atlar muhtemelen. Pazar günü olası bir united yenilgisi sonrası tamamen avrupa ligine odaklanacaklardır.

Premier Lig’te golleri, gelişmeleri takip edebileceğimiz instagram/twitter sayfası var mı? Şöyle her golü bize kaçaktan anlık izletebilecek bir hesap :smiley:

Yukarıda bir Twitter sayfası linki paylaşmıştım. O elemanlar Instagram’da da varlar. Premier Lig Türkiye ya da Ada Futbolu ismiyle arayın. Oradan haberleri takip edebilirsiniz ama maç yayını istiyorsanız o konuda yapacak bir şey yok.

3 Beğeni

Az önceki Southampton-Tottenham maçını izleyen oldu mu?

İlk yarı resmen uykum geldi. Çünkü tek taraflı bir maçtı. Southampton hiç varlık gösteremedi, Tottenham farka gidecek gibi görünüyordu ama ikinci yarı maç 180 derece döndü ve Southampton 2-1 kazandı. Özellikle frikik golü harikaydı.

Tottenham’da işler hiç iyi gitmiyor. Son dört haftada sadece bir puan alabildiler. Eğer o puan kayıpları olmasaydı şu an belki de liderdiler. Şimdiyse ilk dört şansını bile zora soktu. Maçı izlerken dikkatimi çekti, Tottenham oyuncularının da morali iyi değil. Çok çabuk geriliyorlar. Harry Kane’in sakatlığı bitti, bugün gol de attı, pozisyonlara da girdi ama takımı tek bir kişi kurtaramaz. Neyse ki yeni stadın gelecek ay açılacağı söyleniyor.

1 Beğeni

‪Dün Man. City’nin golüne ofsayt verilmedi, bugün de Allison’a yapılan harekete faul verilmiyor. Gerçekten ilginç :thinking:

Golü bilmem ama faul kolay kolay verilmez zaten. Premier League’de sert futbol oynanır. Fakat bence hakem hatalarında bit yeniği aramamak gerek. O şeyler genelde Türkiye gibi ülkelerde olur.

1 Beğeni

Yan hakem pozisyona ofsayt veriyor. Guardiola basın toplantısında ofsayt olduğubu kabul etti.

Arsenal beklenmeyini yapti ve united’a ilk deplasman yenilgisini yaşattı. Üstelik united deplasmanlarda berabere bile kalmamisti. Tottenham’in yenilgisi ve chelsea’nin beraberligi sonrasi şampiyonlar ligi yarışı iyice kızıştı. Tottenham hala 3. Olsa bile moral ve fizik olarak düşüşte. City ve liverpool gibi çok zor deplasman oynayacaklar ve sampiyonlar ligiyle beraber ligi götürmeleri daha güçleşiyor. Umuyorum yarış son haftalara kadar sürer ve arsenal şampiyonlar ligine gider :slight_smile:

1 Beğeni