Temmuz’da sormuştum çok yakında çıkacak beklemede kalın denmişti. Yani İthaki bu çok hızlı beklememek lazım.
O zaman bu cevabı gelecekte bir gün çıkacak şeklinde de yorumlayabilriz 
Oha çok iyi 2 3 yıla görürüz o zaman kitapları.
Iptal edilmezse tabi 
Ya da ilk 6 kitabın baskısı bitince. 
İlk kitapların baskısı biter ✓
Aradan 2 3 sene geçer. ✓
İthaki:
-Drizzt 7. Kitap için hazır mıyız
İşe iyi yanından bak. 100 seneye kalmaz seriyi tamamlarlar.
Bazen merak ediyorum bunlar Gedikler Savaşı’nda 20 kitabı nasıl bastı, 3-4 kitaplık serileri 2-3 senede bitiren firma?
O zamanlar bu kadar okuyucu kitlesi yoktu sanırım. Ve daha alçak gönülüydüler. Şu an tam rüzgar nereden eserse oraya havasındalar.Örnek olarak Ben,Kirke kitabını gösterebilirim.Kitap bir tuttu ardından Loki ve bir tane sarı kapaklı kitap vardı ikisini de piyasaya sürdüler 3 kitap ta mitoloji konulu.Yani canları isterse hızlı bir basım yapabiliyorlar.
Bence biraz yanlış yerden gidiliyor İthaki üzerine Drizzt, Asimov … problemleri yurt dışı kaynaklı.
İthaki’nin iş yükü fazlalığı edinip devamı gelmeyen serilerine tepki vermek lazım, sonuç alalım. Doğru tepkiler verilmediği için kanıksadılar Yaşar Kemal’in kitabını sorsanız basacağız
diyecek duruma geldiler.
3 günde kitap çevrilmez, yayın planları haftada bir değişmez. Bunun telifi var, ajansı var, çevirmeni var, matbaası var. sadece o plan içerisinde öne arkaya oynamalar olur kitabın çevrilme, hazırlanma süresinin bitmesine göre
Haklısın ama yinede yayınevi bir projeye başlarken planlamasını iyi yapmalı. Drizzt olayında ne tür bir sorun var bilmiyorum o yüzden yurtdışı saçma nedenlerle taş mı koyuyor yoksa kaliteyi korumak amaçlı mı sorun çıkıyor bilmiyorum ama zaten Hasbro olayından öncede aksaklıklar yaşanıyordu.
Öyle anlaşıldıysa pardon ama demek istediğim öne almaları.Yoksa tabi ki bende biliyorum 1 günde kitabı çıkartmayacaklarını.
Serileri bulmak nedense zor dnr da yok 7 . Kitap 8. Kitap 20 den sonrasi var aradaki kitaplari bulamiyom. Nadir kitap guvenilirmidir ki.
Sorunuzun cevabı konuda saklı.
Nerede bu 7. kitap bilgisi olan var mı?
Şimdilik hiçbir haber yok.
Temmuzda kapaklar bekleniyor denmişti.
- kitap için çözüm bulabildik ama gerisi için görüşmeler sürüyor dendi. Ondan sonrası yılan hikayesi. Bu saatten sonra yeni kitap duyurusu gelirse şaşırırım, iptal haberi daha olası.
Geçen senelerde Drizzt basan yayınevleri beceremedi, biz bu işi tamamlayacağız denilip çıkılan yolun bu hale gelmesi hiç olmadı. Yine takip edilen bir seri, yine hayal kırıklığı ve yine maalesef İthaki.
İthaki işte deyip geçiyorum artık.
İthaki bir seri basacak olursa kitaplarını almaya çekiniyorum artık devamı gelmez diye.
Bu arada yayınevleri soru kısmında ithaki neden yok?