R.A.Salvatore Drizzt Efsanesi Serisi (İthaki Yayınları)

Ay olarak sormadım çünkü tutmuyor, sene olarak sorayım dedim.

6 Beğeni

Bu ay içinde gelmez zaten gelseydi duyururlardı diye düşünüyorum. O kadar ümidi kestim ki bu sene gelse yeter diyorum artık :joy: Yani yaza falan gelecekse beklerim biraz daha ama sağolsunlar hep tek kelimelik cevaplar.

3 Beğeni

Merhaba.
12. Kitabı arıyorum arkadaşlar.
Elinde olan forum sakin’ini dm. Kutusuna bekliyorum 🙋‍♂

Ben İthaki’den toplamaya başladım seriyi. Daha önceden bilgim yoktu seri hakkında. Bilseydim İthaki hakları almadan önce Laika’dan toplamış olurdum mevcut kitapları. Şu anda tipik bir Zaman Çarkı 13. kitap baskı yok durumu Drizzt 4. kitap Kristal Parçası için var. Belki diğer kitaplarda da vardır, yeni baskılardan 4. kitabın baskısını bulamadığım için sadece onu biliyorum.

1 Beğeni

Bu serinin ilk 3 kitabı (kara ele üçlemesi herhalde) devamında gelen kitaplardan bağımsız mı acaba ? Yani İlk 3 Kitabın sonunda hikaye bitiyor mu?

Kendi içindeki hikaye bitiyor ama devam kitaplarında bu olayların etkisi sürmeye devam ediyor.

Hobbit ve yüzüklerin efendisi gibi mi?

Evet ona benziyor. Devam kitaplarını okuduğunda fark ediyorsun hikayenin arkaplanda nerelere vardığını.

Peki, bu seri sürükleyici mi, başlama mı tavsiye eder misiniz?bide konusu hakkında kısa bir bilgi yazarsanız sevinirim.

Aksiyonu bol, betimlemeler aşırı değil ( hatta yer yer az bile gelebilir, özellikle yaratık tasvirlerinde Google’dan bakmanızı tavsiye ederim) eski usul fantastik kurgunun en ünlülerinden.

Ben şahsen çok severim. Bilmem kaçıncı defa okuduğum seriye tekrar başladım.

Unutulmuş Diyarlar’ın ( Forgotten Realms dünyası) yer altında (Karanlıkaltı) şeytani Drow (Kara elf) ırkı yaşıyor. Bunların aklı itliğe serseriliğe çalışıyor sadece, içlerinden adam çıkmaz (Jarlaxle hariç). Böyle bir dünyaya nasıl olduysa saf Anadolu çocuğu kıvamında kahramanımız Drizzt gelir. İşte bu gencin bu lanet dünyadan kurtulma çabası.

10 Beğeni

Eğlenceli gibi bu ara boşum zaten ilk üçlemeyle başlayayım diyorum sararsa devamını okurum artık.
Yazdıklarınız için teşekkür ederim.

2 Beğeni

Sesli güldüm sayenizde :slight_smile:

1 Beğeni

Elinizde seri mevcut değilse satın alıp okumayı düşünüyorsanız sarsa bile devam edemeyebilirsiniz. Serinin 4. kitabı Kristal Parçası ve 7. ile 19. kitaplar dahil aradajki kitapların baskısı yok. Yayınevi eleştirmeyeceğim.

Benim de bir sorum var. İlk 6 kitap okunup sonra da 20. kitaptan devam edilebilir mi?

Arada birbirine bağlı çok hikaye var.

Istersen yapabilirsin. Arada olan olaylarla ilgili çok soru işareti kalabilir. Gerçi kitapta ara ara özetliyor eski olayları. Ne kadar keyif alırsınız bilmiyorum.

Şunları böyle fotosunu çekmek nasip olur mu? :crazy_face::crazy_face::crazy_face:

8 Beğeni

Benim hedefim bu . :slight_smile:

4 Beğeni
  1. fotoğrafta dilimize çevrilmiş seriler bile yarım kalmış :confused:
1 Beğeni

elminster yarım ruhban serisi yarım bildiklerim

ben yan serilerden umudumu kestim normal seriyi çıkarsalar yeter

1 Beğeni

Elfgölgesi ve Avatar’ın devamı da çıkmadı ne yazık ki. Danışmanlar ve Krallar serisi çok güzel diye aklımda kalmış, kuzenimden alıp okudum diye satın almamıştım. Şimdi 3. kitabını bulamıyorum.

Yan serileri İthaki basmaz bu saatten sonra, başka bir yayınevi de girer mi bu işe, pek sanmıyorum.

1 Beğeni