R.A.Salvatore Drizzt Efsanesi Serisi (İthaki Yayınları)

Sadece 5 kitabım kaldı eksik. Bu arada o resimlerde yer almayan Avatar serisi dördüncü kitabı olan Yalanlar Prensi isimli bir kitap daha var.
Edit: Bahsettiğim Yalanlar Prensi kitabı serideki beşinci kitabın kapağıyla basılmış, goodreads’te kapağı görüp tanıyınca bir anlık umut yeşerip soldu içimde. :sweat_smile:

Keşke biri cesaret etse, ama muhtemelen çok ciddi zarar eder. Nostalji rüzgarı bitince ellerinde kalır kitaplar.
Bu arada, Elminster serisinin ikinci ve üçüncü kitaplarını beğenenler var mı? Birinciyi defalarca okumuşumdur ama devam kitapları bir türlü sevdiremedi kendilerini. Ed Greenwood’un kitaplarına ön yargıyla yaklaşıyorum bu yüzden.

2 Beğeni

Ed Greenwood’un ilk kitapları edebi olarak çok tatmin etmiyor. Unutulmuş Diyarlar’ın en büyük büyücüsünü yazmıyor olsa okunması sıkabilir ama sitelerde okuduğum kadarıyla son zamanlarda yazdığı kitaplarda kendini aştığı söyleniyor. O kitapları dilimizde ne zaman görürüz bilmiyorum.

Laika kitapları kronolojik sırayla basmaya çalışıyordu. Drizzt’i okurken araya Avatar serisini katınca olaylar daha anlamlı oluyordu.

Kısmet olurda Drizzt serisi devam ederse Companion serisi kendi içinde yarım kalacak ne yazık ki. Hadi onu da basalım deseler bu sefer diğer karakterlerin kendi kitaplarını okumadığımız için olayları anlamak zorlaşacak.

1 Beğeni

Ed Greenwood’un son yazdıkları gerçekten de çok daha fazla beğenilmiş. Yeni açılıyor sanırım. :sweat_smile: Şaka bir yana, aslında yazar olmayan birisi için hiç fena sayılmaz kitapları.

The Sundering’in diğer kitaplarını mı kastediyorsunuz yoksa Companions Codex’i mi?
The Companions’u bastıktan sonra Companions Codex’i de basarlar mutlaka. Sona Homecoming üçlemesi, sonra da Drizzt Trilogy… Hayalini kurması bile güzel. Tabii bunlar basılana kadar Salvatore 9 - 10 kitap daha yazar. :sweat_smile:

2 Beğeni

The Sundering’in diğer kitaplarını kastetmiştim. Serinin diğer yazarlarının başarılı olduğunu, ana karakterlerinin Drizzt kadar sağlam olduğunu okumuştum.

Drizzt Homecoming serisini şu tanıtımı izlediğimde beri bayağı merak ediyorum.

1 Beğeni

Haklısınız, keşke onlar da basılabilse… O kadar çok kitap, yazar ve seri kaçırıyoruz ki. Karantinalar, Psikopatlar, Kötü Çocuklar satılıyor sadece.
D&D’nin tanıtım videolar bir gün bir Drizzt filmi görür müyüz acaba diye heveslendiriyor. Yaşlanmış olmasa aklımda oyuncusu bile hazırdı. :slight_smile:
https://www.youtube.com/watch?v=_cOOc-7SmUg

1 Beğeni

Wesley Snipes mı? :slight_smile:

Ekleme: videoyu şimdi gördüm. Siyahi olsa tam Drizzt karakteri.

Hellboy 2’den Prince Nuada. Video linkini üstteki mesaja ekledim. Adam benim denk geldiğim en akıcı hareketlere sahip.

Unutulmuş Diyarlar’ın dizisi mi film mi ne yapılıyordu, Baldur’s Gate oyununda olduğu gibi ufakta olsa görünse keşke.

Yeni D&D filminin FRde geçeceği kesinleşmişti diye hatırlıyorum. Gerçekten de güzel olur, belki insanların hoşuna gider de devamı gelir. Senaryoda en az bir adet ejderhamız da varmış.
Dungeons & Dragons Movie to Focus on the Eye of Vecna, Will Feature a Forgotten Realms Character
(Icewind Dale 2 de Drizzt’i henüz pek tanımıyorken kılıçları için öldürüşüm hala içimi sızlatır.)

1 Beğeni

Castlevania gibi animasyon serisi yapsınlar ona da razıyım.

İcewind Dale’de sırf neler düşecek diye oyunu kaydedip kesiyordum Drizzt’i sonra kıyamayıp geri load yapıyordum.

1 Beğeni

Buna sesli güldüm. :smiley: Benden vicdansızmışsınız. :slight_smile: Evet animasyona da razıyız. Kitapları bassın da artık İthaki. İkimiz ve @KiNG_of_The_CiTy 'den başka herkes umudu kesmiş sanırım. Şimdiye birileri bir haber mi var basılıyor mu diye gelmişti başlığa yoksa.

İthaki arada bir sosyal medyadan serinin devamı basılacak diye ara gazı vermese çoktan kapatmıştım konuyu ama işte umut dünyası.

Seriye en baştan başladım, yavaş yavaş okuyorum. Bitirene kadar yeni kitap gelmezse bir daha da gelmez.

Bu arada Elaine Cunningham kitapları daha çok hoşuma gidiyor. Drow Kızı çok güzel seriydi.

Katılıyorum. Sadece o üçlemesini okuyabildim ben de ama beğenmiştim. Elfşarkısı ve Elfgölgesini bir sonraki sahaf turumda yakalayabilirsem ona da başlayacağım. Danışmanlar ve Krallar serisi ise bende yok maalesef.
geçenlerde aklıma geldi, interneti bayağı bir kurcalayarak The Legend of Drizzt : The Collected Stories’i buldum. Ama bulunca öylece bıraktım kenara. Anladım ki epub okumak pek bana göre değil. Çok mecbur kalmadıkça (Raymod E. Feist) okuyamıyorum.

2 Beğeni

Bu tarz kitapları ben de Epub olarak okumayı sevmiyorum, ben de olmayan Drizzt serisinin 7. kitabını okuyayım dedim basılı kitap kadar keyif alamadım.

Danışmanlar ve Krallar kitabının 3. kitabı yok internette, bulabilsem hiç düşünmeden alırdım seriyi.

1 Beğeni

Türkçesini epub olarak hazırlamamış kimse. İngilizcesini arayabilirim dilerseniz.

1 Beğeni

Teşekkürler ama bu türü Epub olarak okurken keyif alamıyorum. İnternette set olarak satışına denk gelirseniz haber verirseniz sevinirim. Nadir’de var bir tane ama fotoğrafı olmadığı için güvenemedim.

1 Beğeni

Elbette.Eninde sonunda satan birileri çıkacaktır. Sahaf gezerken de bakınırım. Üst sınır söyleyebilirseniz daha iyi olur, malum kan emici de çok sahaflar arasında.

1 Beğeni

Çok teşekkürler, yaşadığım yerde sahaf falan olmadığından bakamıyorum. 3. kitap için makul fiyat ne olur pek düşünmedim ama 50tl olabilir.

Rica ederim. Tamamdır, notumu alıyorum,ilk fırsatta eşimi kafalayıp gezmeye(!) çıkarmam lazımdı zaten. :slight_smile:

1 Beğeni

Drizzt Efsanesi 1-2-3 Kasım 2020’ye tek cilt ciltli basılacakmış.

2 Beğeni